borito

After-horoszkóp – November

Minden „normális” női magazinban van horoszkóp, úgyhogy a dajer.hu is megörvendezteti az olvasóit ezzel a műfajjal. Most már tehát mindenki megtalálja a maga havi horoszkópját, merthogy idén ősszel új csillagjegyek érkeztek a szerkesztőség holdudvarába, így a Mérleg és a Szűz mögött is ott áll a csapat valamelyik tagja, esetleg több is – persze névtelenül. De „normális” horoszkópot ne várjatok! Az after-horoszkóp lényege ugyanis az, hogy utólag, az előző hónapra visszamenőleg tudhatod meg, mi történt veled. Vagy velünk. Vagy akárkivel. Még az is lehet, hogy bejön.

 

 

KOS

kos 1

Azt gondoltad, hogy az októberi lendületedet novemberben még fokozni tudod? Próbálkoztál is, tulajdonképpen mindent magadra vállaltál. Igazából nem jelentkeztél a feladatokra, de ha megkérdeztek, akkor jelezted, hogy tiéd a meló, mindenki nyugodjon meg. A hónap fő mondatává vált, hogy annyi ablak van nyitva a fejedben, mint egy elhasznált adventi kalendáriumban. És tényleg! Csupán két kampányba ugrottál bele gőzerővel, mellette elkezdtél egy hangoskönyv-felolvasást és a családod jólétét is próbáltad koordinálni. Jó, tornára már nem mentél el. Riasztó előjeleket már a hónap közepén érzékeltél, de aztán a 20-i közösségi varrás után – már a Nyilas havában –, egyszer csak elöntötte a szemedet a vér, ki tudja miért. Azért az eléggé megijesztett. Mindenféle közhelyen – szemmel verés, vérben forog – túl inkább arra utalt ez az állapot, kedves Kos, hogy bizony valamit túltoltál. De nagyon. És ekkor még messze nem volt vége a hónapnak, ezután jöttek a végjátékok, események. De hatalmas szerencséd van, nagyon gyorsan regenerálódsz, és mire november utolsó estéje is eljött, ki is pihented magad. Sőt a vállalt feladatok is jól sikerültek. Hát megérte? Annyira rohanni fejjel a falnak, hogy arra sem emlékszel hol és mikor ért sérülés?

 

BIKA

Bika

November nem némbernek való hónap, és mégis ismersz olyat, aki megúszta szárazon. A Bika hedonizmusa ezt sajnos nem engedi, így te sokszor találtál alkalmat a koccintásra. De ha más alkalom nem volt, akkor a munkahelyed szolgáltatott annyi frusztrációt, stresszt vagy tehetetlenségérzetet, hogy indokolttá vált némi feszültségoldás. Azt viszont inkább ne feszegessük, hogy ez pontosan mi is volt, mert még kapsz egy fegyelmit! Két év után megint repülhettél, amikor is konstatáltad: ez is olyan, mint a biciklizés. Eccer megtanulod, nem lehet elfelejteni.

 

 

IKREK

ikrek

Novemberben semmi, de semmi nem jött be abból, amit a horoszkópok ígértek (mentálisan erős, nem ismer lehetetlent, nem érez fáradtságot, tele van energiával, roppant motivált stb.), de abból se, amit az októberen felbuzdulva a novemberről magad gondoltál: hogy szép lassan folytatódik a javulás, megújulás, megérkezés, beilleszkedés, tisztábban látás, egyebek. A hónap elején még talán volt pár termékeny, örömteli, reménykeltő napod, jó találkozások, de aztán végképp besötétedett. A „nagyon fitt mentális és fizikai állapot” helyett a jobb délutánokat egyre sűrűbben váltogatták a nyugtalan, stresszes, sírhatnékos, munkaképtelen délelőttök, majd – épp a kis fénysugarat hozó szatyorvarrás éjjelén – beköszönt egy durva pánikroham is. Ennek utórezgéseivel küzdesz még ma is, alig élsz, miközben – és ez a legdurvább – lenyomtál a hónapban két kampányt, előállítottál néhány fontos, összeszedett dokumentumot, meg ilyenek. Kértél és kaptál segítséget, de még nem eleget, mozogni is próbáltál, de még nem eleget, szenvedtél, de még nem eleget. Sokkal több időt kell szánnod a pihenésre, sőt meg kell tanulnod pihenni és kímélni magadat. Decemberben is szükséged lesz rá. Ja, és amit úgy jósoltak mások, hogy az érdeklődésed az orvoslás felé fordul, abból vonjál gyököt: menj el inkább néhány kivizsgálásra.

 

RÁK

rakValami vicces közösségi felületen lehetett olvasni egy virális tweetet, hogy vannak olyan novemberi napok, amik novemberebbek a többinél. Ugyancsak hasonló platformon pörgették azt a megjegyzést is, hogy a november nem egy hónap, hanem egy életérzés, amikor hirtelen állandóan sötét van és minden határidő lejár. Ezzel mind tudtál azonosulni a hirtelen leszakadt őszben és hidegben, a kevésbé összeszedett Rákok pedig ki is csúsztak ezekből a határidőkből, sőt még a sötétségből is. A bandázások kora is lejárt, hiszen, ahogyan az várható volt, a lassan két éve velünk élő nyomorult vírus ismét uralja a közbeszédet és a köztereket is. Nagyon vártad, hogy elmúljon ez a hónap, hogy aztán majd jöjjön a december, és kérhess januárt karácsonyra. De az már egy másik horoszkóp témája lesz.

 

OROSZLÁN

oroszlan

Most én, a te belső öreged, csettintek egyet, és máris szépnek fogod látni a novemberedet, kicsi Oroszlánom. Na ugye! Mert mi is történt valójában? A november elseje nem a szüleid sírjánál fogadott, hanem a gyerekkórházban (micsoda alternatívák), ahol a nem-varázshegyes kezelésben volt infúzió, oxigénmaszk, szteroid, kórházi hasmenéses-hányásos fertőzés ajándékba, és hat nap alatt nyolc orvos, akik tőled kérdezték, mit miért írt elő az előző kétperces kolléga, mert annál tovább senki nem vizsgálta a gyerekedet. Mégis minden jóra fordult, mert végül lélekben megtörve bár, de egészségesen távozhattatok a 7. napon. Ez a kis trauma végigkísérte a hónapotokat, és csak az a rettegésbe fulladó szorongás tudta felülírni, amit az új munkáddal járó kihívások keltettek benned. A négyévnyi babázós pauza kellően elbizonytalanított afelől, hogy alkalmas vagy-e bármilyen nem anyai teendő ellátására, míg végül halált megvető bátorsággal küzdötted át magad az eddig ismeretlen feladatokon. A pánikbetegséged visszatérni látszott, de amikor rád telefonáltak, hogy másfél nap helyett egy órán belül add le az éves költségvetési táblázatot, leadtad. Utána ugyan kevés sikerrel, de megszerveztél még két lapbemutatót, közben megismerkedtél a Kastély számos alosztályának működésmódjával, és azt tapasztaltad, hogy mindenki nagyon segítőkész, mert a közös munkát akarja jól elvégezni. A dajer a hajban pedig, hogy a gyerek végül az egész hónapos szenvedés dacára azt mondta neked: „Anya, én annyira szeretlek, hogy mindjárt elájulok!” Mennyei, nem igaz? Remélhetőleg az életben ilyesmit még felnőtt férfitól is fogsz hallani, de egyelőre ne légy telhetetlen!
 

SZŰZ

virginKedves Szűz! A november elég sötét és borús volt: elkezdted érezni az év végét, de a feladatok nem apadtak. Sőt, noha megint megfogadtad, hogy egyszer és mindenkorra megtanulsz nemet mondani, mégse sikerült: jöttek a csúszások, magyarázkodások és kapkodások. És persze a vírushelyzet se hagyott nyugodni: hiába három oltás, így is első kontakt lettél, pár napra izoláltad magad és megint sokat szorongtál, mi lesz, ha egy skandináv ország repterén érkezéskor pozitívat tesztelsz. De azért jó dolgok is történtek: noha az utazások nehezebbé váltak az utóbbi két évben, a múlt hónapban sok rég látott külföldi barátod látogatott Budapestre, akikkel végig lehetett járni a kedvenc helyeidet és újra felvetted a fonalat régi ismerősökkel egy-egy izgalmas beszélgetés erejéig. A téligumicseréről ne is beszéljünk! A november köztudottan a leglehangolóbb hónap az évben, de ezt is túlélted kedves Szűz, szóval jöhetnek az ünnepek, pihenéssel és minél kevesebb családi feszültséggel!

 

MÉRLEG

libraDrága Mérlegem! Te kis billegő, alá s fölészálló, soha meg nem nyugvó serpenyők asszonya! Ím, folytattad utad, mely egyre nyirkosabb és ködösebb lett az elmúlt hetekben. Legszívesebben könyvvel és gőzölgő teával ültél vón’ a kandalló mellett, ha megtehetted vón’. De nem tehetted! Menni kellett, csinálni kellett, tenni kellett! Sötét reggeleken kimászni a puha, meleg takaró alól, hajtani szellemi, érzelmi, s ne legyünk álszentek, igen, az anyagi javakat is. Még az év vége előtt marcangolni magad, adni magadból erre is, arra is: gyerekednek, barátnak, férjnek, testvérnek, unokahúgnak, idős szülőnek, munkatársnak, asszisztensnek, bolti előadónak. Adni-adni-adni! Mikor már összeroggyantál volna és a maszk mögött elmormoltál egy „Elegem van! Hagyjatok má’ békén!” passzust, feloszlott a köd és a csupasz faágak pókhálóján keresztül megláttad a ragyogó eget. Szétáradt benned a melegség, mint gőzölgő teapára, hószagot éreztél a levegőben és ez berobbantotta az emlékeket: a hó hideg csikorgása, karácsonyi sütik fahéjas illata, fényfüzérben, gyertyafényben úszó arcok, szánkózás után fagyott kezek melengetése és ama csillag az égen. Már elég idős vagy ahhoz, nem érdekel, ha nyálas, ha szentimentális, ha csöpögős. Elöntött a hála és a szeretet, hogy ők mind vannak, akiknek adhatsz, akik kérik és elfogadják. Újra és újra leszállhat a köd, látnod, érezned kell azt a piciny, derengő fényforrást a távolban, tudnod kell, odaérsz és beragyogja majd az arcodat! Addig meg, nagy levegő (maszk fel!) és irány tovább! Adni-adni-adni! Mert nem vagy egyedül, mert része vagy a nagy egésznek.

 

SKORPIÓ

9975396

A Skorpiók az idei novemberi horoszkópok szerint állítólag elemükben voltak: szexeltek, hódítottak, sikert-sikerre halmoztak a munkában. Az előrejelzések szerint csak egy kis gyomorrontás hozhatott mosolyszünetet a sikerszériában. Mindössze egy elfelejtett meló ígért nagyobb buktát, de az is csak a távoli jövőben. Ezzel szemben a valós idejű Skorpió-lét egyáltalán nem így nézett ki. Sosem tudtad, mi lesz holnap, melyik gyereked osztályában épp mikor csapkod a járványhullám. Közben megszállottként dolgoztál, 20 év után végre befejeztél egy nagy melót, mindeközben több jótékonysági akción vettél részt, mint erotikus párnacsatán. A hasmars elmaradt, ellenben az esedékes oltás mélyrehatóan ütött: legalább 4-5 napot kivett az életedből, ami még inkább rontott az időért való küzdelemben. Persze, hogy a szerelem rovására. Lehet, hogy ezért is kellett volna rögtön a hónap elején „újrafogalmazni” önmagad?

 

NYILAS

kos

Valami volt a levegőben; ajzószert fecskendeztek rád vagy beléd. Novemberben minden ment, mint a karikacsapás. Ahhoz vagy szokva, hogy a munka terén többnyire meggyűlik a bajod. Most totál flow-ban dolgoztál, mindent időben és lelkiismeretesen leadtál, spóroltál magadnak csomó szabadidőt, másoknak is segítettél. A hóközepi kiértékelőn életedben először csak dicséretet kaptál. Ezen annyira meghatódtál, hogy el is sírtad magad. Kissé euforikus hangulatban érkeztél arra a szerkesztőségi kalákára, ami mélymerüléssel kezdődött, tetemes távolságok lehúzásával folytatódott, és a fáradtságtól vihorászásba torkolló kacarászással zárult. De a munka majdnem meglett – ebben a hónapban kicsire nem adtunk. Megjutalmaztad magad néhány forró csokival, lélekmelengető együttléttel és egy alaposan kiérdemelt laptoppal. Ez utóbbi felfalta maradék félhavi szabadidődet, de valahogy nem bántad. Úgy érezted, mindez csak fokozódhat, hiszen az időszak decemberi születésnapi bulidon teljesedik ki, és majd az ünnepekkel kulminál. Annyira jó és értékes embernek érezted magad, hogy muszáj volt kicsit mások szolgálatába is szegődnöd. Végre mindenki szeretett, így te is nyugodt szívvel szeretgethetted magad. Peace. Love.

 

BAK

bak

A Skorpióban nyitott a Nap november elején, ami állítólag kreatív, szenvedélyes energiákat mozgat. A szenvedély továbbra se veri az ajtódat, viszont az őszi hónapok kezdete óta nem lehet panaszod a kreatív csatornáidra, azok aztán nincsenek bedugulva. Na de nem is lennél te a gyakorta fejben élő, pesszimista jegynek tartott Bak, ha nem találnál ebben is valami rosszat. Ez a kreatív buzogás lelkileg megviselő, testileg fárasztó, idegileg kimerítő – mondanád legszívesebben. Holott felemelőnek, szórakoztatónak és főleg örömtelinek is megélhetnéd ugyanezt. Mindenestre a kreatív szeptemberből játékos október, abból meg alkotói november lett, és mindjárt itt a december is, a pörgés pedig tart. Lehet gyakorolni a hálát is: a kreatív szöszmötölésből most se lenne túl sok, ha nem segítenének jóakarók, jóbarátok, jószellemek. De segítenek, fogd már fel, és lazíts. Nézd a Holdat, milyen szép!

 

VÍZÖNTŐ

Vízöntő jegy

Bárhogy gondolsz vissza erre a hónapra, nincs olyan felidézhető emléked róla, ami ne kapcsolódna a szexhez. November egy erotika témájú munkacsoport megalakulásával debütált. Folytatódott néhány, az érintés minősége köré szerveződő műhelyfoglalkozással. Izgalmas figurákkal randiztál, jókat beszélgettél, finomakat ettél-ittál, hedonista módon halmoztad az élvezeteket. Arról nem is beszélve, hogy szatyros nagykövetként végre külföldre utaztál. Kedvenc magazinod életben tartásáért egy szombati nap erejéig visszaültél a varrógéphez. Ott legalább tudtad, mi merre hány méter, nem számoltad el magad, mint a stencilezésnél és a konyhabútorfestésnél. Persze semmi nem fulladt tragédiába, annál sokkal könnyedebben estél át az akadályokon, de a hasonszőrű nőkkel való együttlét, evés-ivás-szabás-varrás-autózás-járás-alvás-dohányzás mindenért kárpótolt. Toltad a boltot rendesen, lenyomtál egy-két festőműhelyt, és megszervezted a decemberi napfogyatkozással egybeeső sámánelvonulást. Építettél jól működő partnerviszonyt, leépítettél egy mérgező kapcsolatot, lelkiismeretesen foglalkoztál a gyerekeiddel. Hiányzott a vízelem: vágyakozva tekintgettél vissza a Duna-parti termálvizes csobbanókra. Panaszra azonban csöpp okod sincs, pazar és – mint utólag kiderült – gyümölcsöző egy hónap volt!

 

HALAK

9975404A novemberre nem is emlékeznél, ha a szerkesztőtársad nem gyűjti össze neked, hogy mik is történtek veled. Leginkább azt érzed, hogy szürke fátyolként lassan terül rád a hideg, sötétedő hónap. A hétköznapjaid peregnek, mint kukoricaszemek morzsoláskor. A széteséstől csak a heti háromszori falmászás ment meg, amely, úgy tűnik, szépen rendbe teszi az egy éve húzódó csípőfájdalmakat és mentálisan is próbál egyensúlyban tartani. A halálozási listádra újra behúzhattál egy strigulát, amit szépen megkoronáz egy hozzád nagyon közel álló személy rákos daganata. A hónap igazi éke a kolozsvári vendég, aki úgy tűnt, szépen s jól töltötte a nálunk hagyott idejét. A konyhádat is kitakarította, talán jön máskor is. A hobbiklubbot szeretted volna kicsit bizniszesebb irányba tolni, de ők jobb’ szeretik a járt utakat, még akkor is, ha megszakadnak benne. Ennek megértése számodra áthúzódik a decemberre is, de hátha a jövő évben lesz logós bugyi is.

                       Tetszett ez az írás?! Ha igen, kövess bennünket a Facebookon és az Instagramon

és ha teheted, támogasd, hogy a jövőben is legyenek after-horoszkópok! Különben hogy is tudnád meg, hogy mi történt veled az előző hónapban, hát nem??

Dajer Banner 728x90px 01 2

Dobjunk össze egy szatyornyi cikket! 50 támogatót, 50 Dajer-szatyor boldog tulajdonosát keressük, hogy folytathassuk.

A szatyorhoz vezető út mától egyszerű. 10 ezer Ft-os támogatás esetén Dajer-szatyrot kapsz ajándékba, amíg a készlet tart :

  • A piros TÁMOGATOM gomb megnyomásával, bankkártyás fizetéssel támogathatsz minket. 
  • Ha semmiképpen nem tudsz bankkártyával adományozni, akkor banki átutalásodnak is örülni fogunk:

A Dajer Alapítvány számlaszáma: MAGNET 16200151-18561782

Kérjük, a közleménybe írd be, hogy „Szatyor”, és add meg az e-mail-címedet, hogy kapcsolatba tudjunk veled lépni!

E-mailben fogunk visszajelezni, hogy a támogatásod megérkezett. Ezt követően a Dajer-szatyrot átveheted Budapesten, a Gross Arnold Galéria és Kávézóban (XI. Bartók Béla út 46.) Ha ez nem megoldható, dobj egy e-mailt nekünk az info@dajer.hu címre, adj meg egy telefonszámot, és kitaláljuk, hogyan juthatsz hozzá az ajándékodhoz. Köszönjük.