borito

After-horoszkóp – október

Minden „normális” női magazinban van horoszkóp, úgyhogy immár a dajer.hu is megörvendezteti az olvasóit ezzel a műfajjal. Mármint azt az olvasót, aki megtalálja a maga havi horoszkópját, merthogy csak azok a csillagjegyek szerepelnek rovatunkban, amelyek mögött ott áll a szerkesztőség valamelyik tagja – persze névtelenül. Szerzőgárdánk bővülésével reméljük, hogy hamarosan a Mérlegek és a Szüzek is örvendezhetnek majd! De „normális” horoszkópot ne várjatok! Az after-horoszkóp lényege ugyanis az, hogy utólag, az előző hónapra visszamenőleg tudhatod meg, mi történt veled. Vagy velünk. Vagy akárkivel. Még az is lehet, hogy bejön.

KOS

kos 1Drága, makacs Kos! Szavad nem lehet, vártad és számítottál is rá, hogy októbertől hátráltatva lesz a lendületed. De ennyi felesleges kört rég futottál. Sok munka mindhiába, másnapra kiderült, hogy az egész hiábavaló rohangálás, telefonálás, megbeszélés. Ráadásul belső rohangálás volt ez, mert egész októberben a mozdulatlanság volt rád jellemző. Ültél zoomban, messengerben, és böngészted a crowdcastot. A lényeg, hogy kétnaponta visszaálltál a startvonalra, a dobásból néha még ki is maradtál. Aztán, amíg vártad az újabb lehetőségeket, jöttek az ötletek is, szépen ki is álltál értük – végre, mert abban nem vagy erős, hogy magadért üsd a vasat (de tudjuk, hogy ez aszcendensfüggő is). Hónapok óta nem láttad a szülői házat, ez megviselt téged, ezért rákattantál a felmenőid történetének megírására, viszont a kilencvenéves nagynénidet nem érted el telefonon hetek óta. Ezért még lelkiismeret-furdalásod is van: lehet lemaradtál a hiteles múltról is. De nézzük a jó dolgokat! A te közvetlen családod jól van, igaz, rengeteg vitaminnal nyomasztod őket. A betegség ugyan körülöttetek ólálkodik, de a napi hisztin, súrlódásokon és nézeteltéréseken kívül minden a régi, szeretetben egybefonódás – és tudod jól, ez erősíti a legjobban az immunrendszert.

 

BIKA

BikaA Vénusz befolyásának köszönhetően október 23-án felforgató tevékenység zavarta meg punnyadt szingli életed. Egy szerelem-aszteroida talált be ebbe a zen kacsaúsztatóba, amelynek felszínét mostanában max. munkaügyi problémák borzolták. A mély becsapódás olyan hullámokat vetett, amelyek mellett a főnökeiddel való több hónapos, vérre menő konfliktusaid kis fodrozódásnak tűnnek csupán. Március óta retrográdban állt a Merkúr, de most mintha egy halvány szöget zárna be veled és egy vasútállomással. Így más dolgokban is forradalmi változás történt: átlépted a határt, és voltál moziban is. Vonat, határőrök, élő konferencia élő emberekkel. Popcorn maszkban. Őrület! Kelta újév, Shamhain, Halloween, telihold… szép zárás.

 

IKREK

ikrekOktóber? Nem csoda, hogy nem emlékszel, mi történt veled ebben a hónapban. A Mérleg kiegyensúlyozottságát, stabilitását paradox módon csak a mókuskerék folyamatos és megállíthatatlan forgásában tapasztalhattad meg. Így aztán a Vénusz is, amely a szerelmi életedre jó hatással lehetett volna, észrevétlenül húzott el a fejed felett az egyre korábban besötétedő égen. Ahogy beállt a fényhiány, megérkezett öreg barátnőd, a szezonális depresszió is. Tudod jól, az egyetlen igazi ellenszer a testmozgás: novemberben szentelj ennek több időt! Októberben több dicséretet és elismerést kaptál, mint máskor egy év alatt – ezek valahogy mégsem tettek boldoggá, vagy csak rövid időre. Pedig meg kellett volna állnod, pihenni, szórakozni, feltöltődni, és elgondolkodni, mire van szükséged a lelki egyensúlyodhoz. Jó ideje ott függsz a hómofisz-karantén-munka triptichonjának középső tábláján – csak vigyázz, rád ne csukódjon. Tudom, szigorú vagyok. De valamit most már csinálj magaddal, nem szólhat minden horoszkóp ugyanarról, mert én is olyan unalmas leszek, mint te!

 

RÁK

rakA Rák októberben nem visszafelé, hanem bolondos tempóban előre haladt: projekteket vállaltál és emberekkel találkoztál, kiélvezve az utolsó pillanatokat, amelyeket nem az egzisztenciális, vírus miatti és amerikai elnökválasztási szorongás tölt ki. Ha minden összeomlik, a családodban bízhatsz, ahol viszont az orvosok miatti aggódás határozza meg a narratívát. Más területeken meglepő sikereket értél el, legyen az a bizarr vírushelyzet ellenére történő ismerkedés, vagy éppen a főzéshez kapcsolódó fejlődés. Nyereség vagy veszteség: lényegében mindenki ezeket a kérdéseket teszi fel ezekben a hónapokban. Szerencsére te rengeteg pizsamát beszereztél, és megtanultál bagelt sütni – az újabb karantén idejére tanultál az előzőből.

 

OROSZLÁN

oroszlanOktóberben a Vénusz közelsége sok szépséget hozott. Szép összeg került le a kártyádról az immár progresszív lencséjű szemüvegednek köszönhetően, és szépen gyógyult a megműtött anyajegyed helye is. Oroszlánként köztudottan hiú vagy: az elharapózott home office-ban szépen balanszíroztál a háziköntös, a mackó és a futónadrág között, és empátiádat is dicséri, ahogyan szépen végigtoltad a melltartó nélküli hét feladatait, szinte végig melltartóban. Munkahelyeden a folytonos újraszámlálás és újratervezés rabjává váltál, amitől szépen őszülsz. Az utóbbi 25 év egyik legszebb hétvégéjét sikerült eltöltened két barátoddal, ahol a természet szépsége, a lila káposztás sült kacsa okozta gasztroélmény és a megváltozott tudatállapotok együttállása igazi földöntúli boldogságot hozott. Az októberi forradalmi események és a három napig tartó közös buli és chill hatására benned is forradalmi döntések születtek: hazaérkezésed után azonnal megrendeltél egy szép piros bluetooth hangszórót. A hónapot egy különösen szép felismeréssel zártad, amikor is a kalandok és a biztonságérzet utáni ellentmondásos vágyadat – életed egyik tételmondatát – egy 10 éves gyerektől származó idézetben találtad meg: „Itt már máskor is eltévedtem, úgyhogy tudom, hol vagyunk.”

 

SKORPIÓ

9975396Kár lenne szépíteni, rettenetes volt az októbered. Még egész szépen indult, a csillagok összeálltak, és a melltartó nélküli napon, sőt héten te is érezted a felszabadultságot. Aztán mintha valamelyik bolygó, talán a Mars, kezdte volna beárnyékolni szép őszi balzsamos hangulatodat – egyre több betegség- és halálhír érkezett hozzád, egészen közeli körökből. Az ezekkel való megküzdés sok energiádat vitte el. És hiába tett még erőfeszítéseket a Nap, igazán felemelőt már csak a szabadságért vonuló tüntetések tartogattak. Az önként vállalt home office-ból és óvatos bezárkózásból számodra csak a Vas utcába, az Innovációs Minisztérium elé, a Műegyetem rakpartról az Urániáig, majd a Lengyel Nagykövetséghez vezetett az út. Voltak tehát magasztos pillanatai is ennek az októbernek, de az óraátállítással együtt leginkább már csak a szépen elnyúló, folyamatos menetelés maradt belőle a sötétség felé.

 

NYILAS

kosAz október amolyan húzd meg-ereszd meg hónap volt számodra, mintha egy új íjat próbálnának feszítgetni rajtad. Nem csoda, hogy néha eluralkodott rajtad a pánik. A végére egészen belerázódtál a bizonytalanságba, vagy csak megtapasztaltad a határaidat. Úgy döntöttél, hogy felhagysz a meredek étrendi változtatásokkal, és óvatosan, de visszatérsz kedvenc ételeidhez. Nem kaptál külső segítséget, de talán pont az volt az egész lényege, hogy szélsőséges helyzetekben tanulj meg magad boldogulni. Házi kedvenced némi vigaszt nyújtott. Az egyhetes kikapcsolódás sem volt felhőtlen: próbáltál apasztani a feltornyosuló feladatokból, és beugrottál egy fantasztikus munkába, aminek során sok elismerést kaptál. Kapóra jött. A hónap végi ünnepek végre feledtették a gondokat. Teljes (melltartó nélküli) mellbedobással vetetted magad az ünnepek megszervezésébe, és alaposan ki is élvezted a készülődés gyümölcsét. Kellemes meglepetésekben volt részed, váratlan ajándékokat kaptál, amelyek igencsak megörvendeztettek. Egy régi, fájó kapcsolat újraépítésén kezdtél el dolgozni – sok reménnyel. Bármennyire reménytelen a helyzet, céljaidat nem téveszted szem elől. Hiszen ezért vagy Nyilas, nem?

 

BAK

bakKedves házi Bakom, októberben két teliholdat is láthattál: az egyiket október elsején, a másikat (amit Kék Holdnak is neveznek) október 31-én. Nem is tudom, miért jegyzem ezt meg, hiszen egyik sem mozgatott meg különösebben. Igaz, októberben en bloc nem nagyon mozogtál, ugyanis nem voltál rá képes. Nyugalmat, leginkább ágynyugalmat jelentett neked ez a hónap. A Mars 13-ától retrográd lett, és jegyzeteim szerint másnap jelentél meg először az ortopédián, durva térd- és csípőfájdalomra panaszkodva. Rengeteg gyógyszert kaptál, amelyek gyakorlatilag nulla javulást hoztak. Ha ez elmúlik egyszer (el fog!), javaslom, ficánkolj, ahogy bírsz, mert ez egy kis előzetes az öregkorból. Amiben azért lesz jó is, hiszen a takarók és párnák közt fekve a bölcs és vicces Baba Ram Dass előadásainak hallgatásával múlattad az időt, magadat is egyre bölcsebbnek érezve. (A Vénusz a Szűzben nyilván ráerősített a spirituális oldaladra.) Néha azért munka céljából odarogytál a komputer előtti térdelőszékre, aminek meg is lett az eredménye: jóval szebben csörgött a kassza, mint szeptemberben. A materiális és spirituális dolgok tehát úgy-ahogy egyensúlyba kerültek a Mérleg hónapjában, de én még érzek itt valami tátongó hiányt. Na de lássuk meg, mit hoz a november!

 

VÍZÖNTŐ

Vízöntő jegyTe aztán szépen becsücsültél két telihold közé! Mintha előre érezted volna az erős bolygómozgást, fedezékbe vonultál. Jól tetted, mert kaptál mindent: hideget, meleget. Ha nem tűnt volna fel, most szólok: október elsősorban a szolgálat hónapja volt. Kísértél, támogattál és átvettél feladatokat olyan számodra kedves emberektől, akik erre megkértek. Örülök, hogy nem esett nehezedre. Jutott számodra énidő is, finom dzsesszmuzsikával fűszerezve, és a minimális jóléti mozgás is megvolt. Higgadt maradtál olyan helyzetekben, amilyenekben máskor kiborultál. Anyagi készleteid a lehető legjobban alakultak, még kis megtakarításra is futotta. Bölcs döntés volt előre gondolkoznod, mivel lepheted meg szeretteidet a téli ünnepek alkalmával, így most már tudod: bármit beszerezhetsz onlájn is. A téli kuckózás gondolata egyre rokonszenvesebb számodra (nem véletlenül pakoltad el a nyári cuccokat). Ideje volna beszerezned a kötés-horgoláshoz való színes fonalakat.

 

HALAK

9975404Vegyesen alakult az október a Halak számára. Azt ígérték a bolygók, például Jupiter és Neptunusz, a Halak két kulcsbolygója, hogy kellemesen kapcsolódnak majd egymással. Jaja, ők biztos. Vénusz meg majd az egészet jól fényszögeli. Romantika szempontjából tehát az október akár jól is alakulhatott volna. A telihold azonban olyan erősen sütött a szemedbe, hogy kitakarta az eget és a kedvező csillagzatot. Jól ment viszont az autóvezetés: októberben sem a gyalogosok, sem a bicajosok nem voltak veszélyben miattad az utakon. Feldobta a hónapod a melltartómentes világnap is: bár a mindennapi anarchizmus mindig bearanyozza az életed. Ha novemberben majd sok lesz a home office, eldobhatod a bugyit is.

Tetszett?!

Kövess minket! Facebook, Spotify, Youtube