borito

After-horoszkóp – október

Minden „normális” női magazinban van horoszkóp, úgyhogy a dajer.hu is megörvendezteti az olvasóit ezzel a műfajjal. Ééééés! Most már mindenki megtalálja a maga havi horoszkópját, merthogy új csillagjegyek érkeztek a szerkesztőség holdudvarába, így a Mérleg és a Szűz mögött is ott áll a csapat valamelyik tagja, esetleg több is – persze névtelenül. De „normális” horoszkópot ne várjatok! Az after-horoszkóp lényege ugyanis az, hogy utólag, az előző hónapra visszamenőleg tudhatod meg, mi történt veled. Vagy velünk. Vagy akárkivel. Még az is lehet, hogy bejön.

 

 

KOS

kos 1

Hoppá, lendületbe jöttél októberben, úgy pörögtél, mint a táncoló kisegér! Vettél egy tornabérletet is – elővigyázatos voltál, különben az első alkalom után feladod –, és miután reggel leadtad a gyerekeket az intézményekben, elmentél mozogni. Ennek köszönhetően szinte egész hónapban izomlázad volt és egy fontos munkádnál szinte megmozdulni sem tudtál. Még szerencse, hogy a munkatársaid nagyon elfogadóak veled kapcsolatban. Most, hogy közeledik kurátori mandátumod vége, nagyon felértékeled a munkatársaidat, szinte minden éjszaka arra ébredsz, hogy mérhetetlen hálával tartozol nekik és a fentvalónak. Amúgy a fene tudja, miért ébredsz meg minden éjszaka háromkor és vannak kényszeresen hülye gondolataid… Lehet, hogy ez már a menopauza? Lehet. Na, de a legfontosabbat nem is említettem, hogy végre kiderült, miért nem kaptad meg a védettségi kártyádat. A személyid és a lakcímkártyád nem érzékelik egymást a rendszerben. Hogy mik vannak! Úgy éltél eddig, hogy a rendszerben nem voltál jelen. Ez azonnal Pirandello Mattia Pascal két élete című regényét juttatta eszedbe, melynek főhősnője új alakot öltve, huncut, kalandos életbe kezdett… De ne álmodozz, novemberben érkezik az új csipes kártyád!

 

BIKA

Bika

Lehet, hogy a Merkúr éppen beköltözik a Skorpió házába, de te biztosan nem fogod egyhamar áttolni a kanapét az új lakásba. Mint tudjuk, a Bika nő makacs – megrögzötten hitte, hogy a karácsonyfát már ott díszítik, mert a felújítás és az a rahedli pénz meghozza gyümölcsét. A konokság mellett azonban némi praktikum is szorult beléd, így beláttad, hogy az ilyen dolgokat sürgetni nem érdemes. Ha nem szárad meg, ha túl gyorsan szilárdul, ha összefagy, akkor majd – kezcsókolom – felpúposodik, aztán alatta penészes lesz, és megakad az ajtó, és ki tudja még hány dühítő kellemetlenségnek okozója az ilyesmi. Az a pár millió meg már nem oszt nem szoroz… hahaha. Szóval az október a kijózanodás hava volt. Költözés 22-ben várható. Ennek a felismerésnek a felszabadító hatása alatt néhány alpesi túrára adtad a fejed, vagyis inkább a lábad. A 800 méteres szintkülönbség fel, aztán le, pár óra alatt, bemelegítés és nyújtás nélkül, még az öreg hegyi bikáknak sem ajánlott, mert több napos kínzó (ezért hangos) izomláz az eredmény. Újra sportolni: futni, edzőterembe járni – szólt az elhatározásod. És közben november lett.

 

IKREK

ikrek

Az október érdekesen indult, hiszen a rég várt utazás után egyből az új munkába csöppentél – igaz, az első munkanapodon egyből egy újabb utazásba: szakmai kirándulásba. Hogy ez szabadított-e fel, nem tudom, de úgy tűnik, egész gyorsan akklimatizálódtál az új helyhez. A folyamat persze korántsem ért véget, de ahhoz képest, hogy csak egy hónap telt el, már sokkal jobban eltájékozódsz, ismerkedsz, próbálod felvenni a fonalat. A hó elején (még a szeptemberből át-)csapkodó hullámok, amelyek a totális alkalmatlanság érzésétől a kíváncsiságon és a hüledezésen át a nyugodt, elmélyült munkáig dobáltak, ejtettek le, majd emeltek fel újra, szép lassan szelidülni látszanak. Hagyd magad vitetni ezekkel a hullámokkal. Rájöttél már, hogy nem kell mindig önkizsákmányolóan dolgoznod, hogy a sürgetés sokszor csak belülről jön, egy rossz beidegződés. A Nap a Mérlegben (és a szinte végig csodásan tiszta indiánnyári égbolton) lehetőséget adott a pihenésre, amire szükséged is volt (van), hogy feltöltődj. Vágytál az egyedüllétre is, bár ennek nemigen kedvezett ez a hónap, kicsit sok energiádat szívták le az egymásnak feszülő családtagok. Szerencsére, vagy mert a Merkúr a Mérlegben állt, bár megterhelők voltak a konfliktusok, most te nem álltál beléjük, így nem adtál és nem is szereztél új sebeket. (Kivéve azt a nagy szomorúságot, amit egy szeretett tanárod váratlan halála okozott.) Legközelebb próbáld meg szem előtt tartani, hogy a gondolataid rendezéséhez, az önmagaddal való harmóniába kerüléshez a saját idő igenis kell neked. Szóval nyugi, csak így tovább. Azért maradj éber, kérj tanácsot, és hagyd, hogy érdekeljen, amit csinálsz. Viszont ne hagyd abba a stresszoldó gyakorlataidat, és most már tényleg térj vissza a rendszeres sporthoz.

 

RÁK

rakAz október neked most nem egy hónap, hanem egy különleges időcsapda volt, egyszerre tűnt egy évnek és egy percnek. Az idő ragyogott, a programok sokasodtak, és közeledő sötétség előtt még mindent megpróbáltál kihasználni, születésnapoktól kirándulásig. A rohanó hónap a régen várt harmadik oltással kezdődött, és a végén az őszi szünetben ért a csúcsra. Bár a Rák nyári jegy, ha a vízi jelleghez hűtlen szülöttje vagy a csillagképnek, neked is az ősz a kedvenc évszakod, mert egyszerre nosztalgikus és reményteli. Októberben még a kinti futás is jobban esett, mint általában, így jobban is ment.

 

OROSZLÁN

oroszlan

Mint egy meglőtt oroszlán, úgy húztad csak végig magad ezen a hónapon, mi történt veled? Mintha január lett volna, olyan energiaszinten voltál és pont annyi optimizmussal is néztél a világra. A térdedet talán hiába műttetted meg, mert a nagy futásokkal még várnod kell – de ez már elég is egy hosszúra nyúló bőgéshez? A Vénusz befolyásával az október felerősíthette volna az empátiádat, mégis inkább ingerültséget, feszültséget éreztél, és hát lássuk be, keltettél is. Túl vagy egy sikeres és kalandos kísérleti projekten, de valahogy az ünneplés elmaradt. A láthatáron máris feltűnő következő feladat szorításában sem ideje, sem módja nem volt a vadászat utáni királyi ejtőzésnek. Folyton ott voltál, ahol kellett vagy várták tőled, de mégsem igazán jelen, aggódtál és bizalmatlan voltál, még a segítséget sem fogadtad jó oroszlánszívvel. Ebben a nyögvenyelős időszakban meglepően reményt keltő eseményként a hó végére elkezdtél újra intenzíven álmodni. Maradj ezen a vonalon, kevesebb megfelelést és több átélést, elengedést és élvezetet! Légy, ami lennél. A fű kinő utána…
 

SZŰZ

virginKedves Szűz! Októberben sok régóta tervezett dolog ért be az életedben: tudtál utazni és ezáltal feltöltődni, inspirálódni, tanulni. És még az imposztor-szindrómád se jött elő! Újból rá kellett jönnöd, mik azok a dolgok, amik motiválnak és elviselhetővé teszik a mindennapokat. Most, hogy tudatosítottad ezeket, próbáld meg időről időre hasznosítani is ezt a tudást. Meglepve tapasztaltad azt is, hogy ha neked jobb a kedved, rögtön könnyebben megy a körülötted lévőkkel is a kommunikáció: hirtelen azt vetted észre, hogy nem veszel össze mindenkivel a családi ebédek alkalmával. És kellettek is a jó élmények a kissé befelé fordulós szeptember után, amikor nem sok kedved volt emberek közé menni. Így októberben újra belevetetted magad a különböző eseményekbe, tánc, kiállítás és koncert, mondván, amíg még vannak, érdemes látogatni őket. Aztán majd a (száraz) november eldönti, merre tovább!

 

MÉRLEG

libraTe, Mérleg, eljött a te időd! Az elbűvölő ősz. Tarka színek a fényben, levelek zizzenése a talpad alatt, a lombok közt szlalomozó gyümölcsös szelek illata, homlokot melengető napsugár. Megnyugodtál a forrongó nyár után, a dolgok visszazökkentek a hétköznapok kerékvágásába és ez jó volt neked. Érett gyümölcs vagy, lédús, rugalmas, de nem akarod már kifacsarni magad, nem akarsz már ezerfelé szétgurulni. Egyben voltál, lelazult termés a fán. Hagytad, hogy a szelek lengessenek, nem feszültél szembe a légáramlatokkal, élvezted a himbálózást, minden ment a maga útján. A sokadik szülinapod egyáltalán nem viselt meg, sőt a dobostorta felett kalapálni kezdett a szíved, vérbő bizsergést éreztél a hasadban, s a benned élő ősanya füledbe súgta: juhéjj, valami izgalmas közeleg!

 

SKORPIÓ

9975396

Úgy rohant el az októbered, hogy szinte észre sem vetted. Ez persze köszönhető volt annak, hogy annyi mindent csináltál, hogy magad sem hitted, egy hónapba ennyi minden beleférhet. Aztán nemcsak sikerült mindent befejezni, de messze ügyesebben szervezted magad körül az életet, mint korábban valaha. A következő feladatod cserébe az lesz, hogy azt is megfejtsd, mit csináltál másképp, mint máskor. Ötleteid persze vannak, de azért még inkább csak találgatsz. Talán az lehet a megoldás, hogy érzelmileg biztonságban érzed magad? Vagy az, hogy lassan fél éve a Szentendrei-sziget a bázisod, ahol a balzsamos őszben mindennap legalább egy órát sétáltál? Vagy egyszerűen csak beérett az évek óta tartó önismereti munka gyümölcse? Vagy csak a csillagok álltak végre úgy, ahogy azt már régen vártad? A választ még keresgéled, és persze nem hiszed, hogy most már végleg így marad minden, de ezt az októbert piros betűvel írod bele életed naptárjába.

 

NYILAS

kos

Október a láthatatlanul elröppent nyílvessző hónapja volt. Olyan szinten, hogy már a nyílvesszőt sem találod. Valamit azért mégiscsak jól csináltál, mert kiadós társasági életben volt részed, beneveztél egy versenyre csupán a csapatmunka kedvéért, és h.i.h.e.t.e.t.l.e.n, de a munkádat mind egy szálig elvégezted, sőt előre dolgoztál, amit meglepő módon élveztél. Méretváltozás okán lecserélted ruhatárad nagy részét, cserébe elégedett vagy az új bőrrel és textíliákkal. A változás új frizurát követelt, bár azt nem tudtad eldönteni, hogy a vörös tincsek menjenek vagy maradjanak. Izgalommal indultál útnak, és mindent megtettél annak érdekében, hogy az őszi szünet mozgalmas legyen: volt vásárlás, tánctábor, kényeztetés, csajos programok, és akadtak finom falatok is. A bolygók állását különösebben nem követted, de így utólag úgy tűnik, minden a helyén volt. A csillagát!

 

BAK

bak

Októberben berúgták a motorokat, és kiderült, hogy tudsz te rövid határidőre is teljesíteni melókat, ha a normálishoz közelítő pénz van kilátásban érte. A pénz segíti a koncentrációt, ezt minden Bak tudja. Hatodikán volt újhold, amit ez alkalommal a számvetés és a jövőbeli célok kijelölésére ajánlottak a Bakoknak a jobb asztrológusok, különös tekintettel a karrierre és a szociális mozgásokra. Nyilván nem vetettél számot és nem jelöltél ki célokat se (igaz, a te személyes horoszkópodban a Neptunusz rajta ül az aszcendenseden, szóval valójában annyira vagy te Bak, mint amennyire ez az ország a tiszta kezű politikusok oázisa – de hagyjuk a politikát, ez itt most a visszafelé ható jövendőmondások helye!) A hó végén a Mars belépett a Skorpióba, ami valószínűleg valami jót jelent, mert a hangulati bombatölcsérből egy ideje kezdesz kijönni, ezt folytasd, légy szíves! Ebben segíteni fog az elhatározásod, hogy idén végigcsinálod a Száraz Novembert. Na, majd számolj be róla decemberben, várjuk!

 

VÍZÖNTŐ

Vízöntő jegy

Azzal kezdődött, hogy lefújták a cirkusznapokat. Ismét lett korlátozás, kötelező zöldkártya, kényszervakáció, dugitevékenységek és rengeteg hőbörgés a médiában. Nálad bevált a lassúvízpartotmos-elmélet. Annyira megedződtél, hogy semmit nem változtattál életmódodon. Lassan abba is beletörődtél, hogy mindegy, mit kapsz előbb: Covidot vagy harmadik oltást. Így aztán valahogy megfordult a kerék, és miközben körülötted mindenki panaszkodott, te szemtelenül könnyednek érezted magad. Ha nem is ebben a sorrendben, de volt paprikasütés ipari mennyiségben, szülinapozás, jóga, erotikacsoport létrehozása, lámpadíszítő műhely, új személyi lekérése, új villanyszerződés, cipő- és tetőjavítás, sírrendezés, lomtalanítás, több tematikus találkozó, tartalmas beszélgetések és valamennyivel több énidő is. Október olyan volt, mint a konzerv sűrített tej. Úgyhogy most gyorsan főzzél hozzá egy nagy bögre kávét.

 

HALAK

9975404Az október, kedves Halak, számodra a megfigyelés hónapja volt. Ez lett az egyik kedvenc elfoglaltságod. Biztos csináltál mást is, de leginkább ez kötötte le a figyelmed. Összehasonlító játékot játszottál például az M1-es autópályán Pannonhalma felé, hétről hétre. Nézted, hogy lesz a nyárból ősz. A zöldből világossárga, a sötétsárgából vörös és rozsdás, majd a levelek hűlt helye. Szeretted figyelni, ahogy csökkent a Duna vize, és egyre több kagyló gyűlt egyik vasárnaptól a másikig a kavicsos parton, meg bukkantak elő a víz alól a hódvárak. Néha embereket is figyeltél: ahogy mozog a szájuk, amikor beszélnek. Meg újabb ősz szőrszálakat fedeztél fel egy fekete kutyabarátod pofáján. Talán ezekkel a praktikákkal próbáltál egyensúlyba kerülni, mert az október egyébként egyáltalán nem volt se lassú, se nyugodt. De talán most mégsem vesztél el teljesen: októberben az olvasás is könnyebben ment, mint az előző másfél évben. De lehet, hogy ügyesebben vetted kézbe a könyveket. Nincs minden veszve. Mindehhez felfedeztél egy pezsgőfajtát, amit egy csapásra megkedveltél. Nem tervezel Száraz Novembert, vizes jegyként ez öngyilkosság volna. Csak így tovább!

                       Tetszett ez az írás?! Ha igen, kövess bennünket a Facebookon és az Instagramon!