borito

After-horoszkóp – május

Minden „normális” női magazinban van horoszkóp, úgyhogy a dajer.hu is megörvendezteti az olvasóit ezzel a műfajjal. Mármint azt az olvasót, aki megtalálja a maga havi horoszkópját, merthogy csak azok a csillagjegyek szerepelnek rovatunkban, amelyek mögött ott áll a szerkesztőség valamelyik tagja – persze névtelenül. Szerzőgárdánk bővülésével reméljük, hogy 2021-ben már tényleg a Mérlegek és a Szüzek is örvendezhetnek majd.
De „normális” horoszkópot ne várjatok! Az after-horoszkóp lényege ugyanis az, hogy utólag, az előző hónapra visszamenőleg tudhatod meg, mi történt veled. Vagy velünk. Vagy akárkivel. Még az is lehet, hogy bejön.

 

 

KOS

kos 1

Hello Kos! Május első napjaiban rutinosan fogtál bele a tavaszi lékúrába, és egy hétig csak zöldségleveket ittál, ami nemcsak a beleidet, de az agyadat is kitisztította. Nem tudni, hogy ennek következtében, vagy azért, mert a Vénusz az Ikrek jegyébe lépett, de ráeszméltél, hogy drasztikusan irányt kell változtatnod a munkában. Az eddigi állapot már nem inspirált, unalmadban azon kaptad magad, hogy emberek ruháinak a szabásmintáit vetted le gondolatban. Hosszú távú terveket szőttél, és az alapokat már le is tetted azzal, hogy kimondtad a vágyaidat. Ez olyan erős hatással járt, hogy sok megkeresés érkezett. A családod is kényeztetett! Észrevetted, hogy nagyon sok szeretetet és odafigyelést kaptál tőlük? Hogy naponta kedveskedtek és bókoltak neked? Csupa üdvös mondatot hallottál vissza gyerekeidről a pedagógusoktól és barátoktól? Bár az önértékelésedet nem a környezeted udvarlásából szoktad építeni, ez most nagyon jólesett. Szervezeted is jól működött ebben a hónapban, ha ilyen bomba formában leszel, jövő hónapban még kártyát is kaphatsz. De keveset sportoltál, és ha a hónap végi Nyilas telihold nem lett volna ennyire megértő, még büntetést is kaptál volna. Na, pótold be jövő hónapban a mozgást, és akkor jóban leszünk, OK?

 

BIKA

Bika

A hónap közepén egy kerti partin egyszer csak arra lettél figyelmes, hogy 5 nő táncol fényes nappal a gondosan nyírt gyepen, és partvisnyéllel, a napernyő rúdjával pózoltok, mint Axl Rose vagy Freddie Mercury, a megfelelő, fiatalságodat idéző dallamokra. Egy évvel ezelőtt ez bizzztosan nem fordult volna elő, de most annyira természetesnek tűnt, mintha ez lenne világ rendje. Na jó, bizonyára a magas minőségű alkohol is segített. Mindez azután volt, hogy a „jól működő” állami vakcinológiát megelégelve kijátszottad a rendszert és „pult alól” szereztél valami Nyugaton is komilfó oltást, ami bátorrá tesz. Csakúgy, mint az alkohol. Közben rohamléptekkel haladt a lakásprojekted. Már amennyiben a vakolat, parketta, nyílászárók, belső falak rejtélyes eltűnése haladásnak mondható. És rohamléptekkel haladt édesanyád is, a Nyilas, aki hetvennyócévesen buszok után rohangál, így megtanultad, hogy a patella – magyarul térdkalács – el tud törni. Reméljük, a rögzítő – hat hét hit és hat – őt arra tanítja: nem rohangálunk nyolcvanhoz közel a busz után. Sem.

 

IKREK

ikrek

Az áprilisi konfliktusok májusban a Vénusznak, meg talán a jó kommunikációs képességeidnek és türelmes odafordulásodnak köszönhetően sikeresen elsimultak, de csak hogy újabbak borzolják a kedélyeket. Igazságérzetednek és a másokért is kiállásodnak hála jó kis vihart kavartál a munkahelyi biliben (teljes joggal!) – hiába, szakszervezetisnek vagy behuzalozva. Ettől bizony nem lett kevesebb a stressz. Pláne, hogy úgy érezted, mostanra mindenki elérte a frusztráltságnak azt a szintjét, ahonnan, reméljük, már csak visszafordulni lehet. A hónap végén aztán beütött egy olyan támadás, amit azóta is csak távol tartással tudsz elviselhetővé tenni. Na de most minderre legalább három pozitívat kell mondanom, ha követem azt a hülye mérlegjátékot, amit a pároddal űztök! Tehát: májusban végigcsináltál egy majdnem öthetes diétát, le is adtál szépen öt kilót (bár még mindig nem jön rád minden nyári gatyó). Kétszer még túráztatok is diétás étrenddel, ami azért nagyon nagy teljesítmény volt. Aztán a sport valahogy elmaradozott, de legalább lesz mihez visszatérni júniusban. A hó elején befigyelt egy még homályosan körvonalazott, de ígéretes lehetőség, kihívás a javából (akárcsak az ismerkedés maszkban). És mindezt megkoronázta a hóvégi születésnap, visszafogott ünnepléssel, diétás ebéddel, de már (végre!) egy pohár borral. Valamelyik bulvárasztrológa azt jósolta, hajlamos leszel megvenni egy túl nagy tárgyat, ami a pénztárcádnak is nagyobb megterhelést jelent. Én erre csak annyit mondok, szereljétek már össze azt a kurva grillsütőt, amit a szülinapodra kaptál, és induljon be a nyárikonyha-kertiparti szezon, mert most már valaminek be kell indulnia.

 

RÁK

rakEsős májusod volt, amit az anyák napja és a gyereknap keretezett – ha bármelyikkel rendelkezel, elgondolkodhattál a családi viszonyok jelentőségén, jelentésén. A járvány enyhült, az oltás hatott, a szabályok lazultak, egyre többször vetted észre magadon, hogy olyan dolgokat csináltál, amiket lassan egy éve nem. Találkoztál barátokkal, ettél és ittál helyeken, edzésre mentél, még vonatoztál is, pedig a tömegközlekedés igazi tabu volt az elmúlt hónapokban. Ha olyan Rák vagy, aki egyetemen dolgozik vagy egyetemre jár, akkor lezártad ezt a nagyon nehéz tanévet, megköszönted mindenkinek, aki kibírta, és már csak a vizsgaidőszakot kell túlélned a virtuális térben. De ez már a június zenéje.

 

OROSZLÁN

oroszlan

Bár a május sem szűkölködött bizarr tapasztalatokban, és a múlt ősztől tartó hullámvasutazásod egyre merészebb pályaíveket látszik leírni, eddig sikerrel kezelted a gigatonnányinak érzett nyomást. Történt néhány életút-módosító családi esemény, ami hosszú távon befolyásolja majd a mindennapjaidat, de megvolt benned az Oroszlánokra jellemző erő, bátorság és nyíltszívűség, hogy szembenézz a problémákkal. Mint mindig, szeretteid és barátaid társaságában most is volt alkalmad hátradőlni kicsit, és átélni a benned lüktető féktelen életörömöt, de mint mindig, most is csak rövid ideig lazulhattál bele a gondtalanságba. Ez jókora önsajnálatra adott okot, végül azonban úgy döntöttél, hogy a napfényre szavazol, belevetetted hát magad a kihívások ismeretlenjébe, és megoldást találtál az újabb próbatételek leküzdésére.

 

SKORPIÓ

9975396Mire a Mars a Rákba ért, és te ellentmondást nem tűrve beoltattad az egész családot, az összes munkatársat, sőt még a zöldségest is, végre magad is sorra kerültél. A védettségi kártyával rendelkező környezeted gyorsan feledte a feladatok és kötelességek teljesítése terén gyakorolt könyörtelenséged, és boldogan invitált az éppen megnyíló teraszokra. Te az elmúlt hónapok fáradtságát inkább a pároddal kívántad kiheverni a természetben, ahol annyira felfrissültél, hogy tömérdek új ötlettel bombáztad munkatársaidat. Akik csak azért lélegezhettek fel, mert a tavaszi pollenek miatt elfogyott számodra a levegő, és kompromisszumot kellett kötnöd, főleg saját magaddal. Ha nem tudtad az érzelmeidet kifejezni májusban, bizony előfordulhat, hogy ingerlékenyen zártad a hónapot, és friss kulturális élményekkel lazítottál fölösleges viták helyett. Ez nem volt rossz döntés, hiszen már tudtad, júniusban – mire a bodza elvirágzik – a jövődet meghatározó kérdésekben kell döntened.

 

NYILAS

kosAz útkeresés hónapja volt. Sok minden véget ért, s ez így rendben is van: került hely az újnak. Visszatértél a közösségbe, pörögtél, halogattál, bosszankodtál, küzdöttél. Kénytelen voltál elengedni egy számodra fontos lelket. Beszóltál, de bocsánatot is kértél. Hajlottál a párbeszédre. Sok új közösségben megfordultál, ápolgattad vidéki házadat, álmokat és terveket szőttél. Gondolataid rejtett bugyrában körutazásokat tervezgettél. Sarat dagasztottál, vizet tereltél és lebarnultál. A Hold ebben a hónapban a te kezedre játszott. Úgy tűnt, a te ritmusodhoz képest minden lassabban mozgott, mégis elmaradtak munkáid. Aztán mindent bepótoltál. Egy dolognak nagyon örültél: felbukkant a cél. Egyelőre még távoli, de már látod, és élesíted a nyilaidat.

 

BAK

bak

A Bika jegyébe léptünk – te is, drága Bakom, lassan olyan súlyos lettél, mint egy bika (pontosabban a bika női megfelelője… ugye ne nevezzem meg?). Elütötte a mérleg a 70-et ebben a hónapban, ami azért pár évvel ezelőtt még elképzelhetetlen volt. Igaz, nem volt mérleged se, azt az elmúlt télen szerezted be, mert ezen a fronton is eljött a kijózanító szembenézések ideje. Szeretném, ha a következő hónapban legalább mínusz háromról számolnál be, ehhez pedig tartani kell a reggeli hidegzuhanyt (fogyaszt, állítólag!), az este nyolc utáni nem evést (már ezt is elkezdted, légy továbbra is erős!), és persze jobban kéne mozgatni a testet, khm, minden szempontból, nem elég, hogy két keréken gurulsz ide-oda. Úgy szakmailag, mint emberileg májusban talán annyit tudtál felmutatni, hogy vannak barátaid, akik segítenek, ha a website-odat migráltatni kell. Amivel kapcsolatban van még dolgod, de most nyilvánosan nem akarlak leckéztetni, tudod te jól, miről beszélek. Nyomás! Kedvenc asztrológusod szerint amúgy is új lendületet kapott alkotó éned a hónap első felére eső Újhold idején. Legyen egy kreatív nyarad, most úgyis olyan szép a természet, meríts lendületet belőle!

 

VÍZÖNTŐ

Vízöntő jegyA május a vízről szólt. Ömlött magától mindenhonnan, különösebben nem kellett semmit sem öntened. Dőlt az égből, a csapból, a falból, és vele együtt áradtak az érzelmek is a legváratlanabb kombókban: hála, bosszúság, öröm, meglepetések sora volt terítéken. Családod három tagja megkapta az oltást, ezért az élet valamelyest normalizálódott, dinamikusabb lett. Voltál rendezvényeken, előadásokon, képzéseken, éves közgyűléseken és szülői értekezleten. Találkoztál végre Emberekkel! Öleltél, szeretkeztél, finomakat ettél, vitatkoztál, nevettél, sírtál, kiabáltál. Megbántottál jóbarátokat, majd kibékültél velük. Közösséget építettél, tanítottál, konfliktusokat simítottál el. Nem kímélted a tested; jöttek is a figyelmeztető jelek. Váltottál paradigmát, gondolatokat, világnézetet és cipőket. Megjött a nyár, volt szuperhold és alvatlanság. Macskád és gyerekeid bioritmusa helyreállt. Bevallod, végre éltél!

 

HALAK

9975404A május neked leginkább a fáradtságról szólt. Nem a szimpla, hanem a nagyon furcsa fáradtságokról. A többszólamú fáradtságról. Volt, amikor egyszerűen délután csak aludtál volna. Ez nem volt teljesen ismeretlen. Aztán az, amelyik este nyolc és kilenc között tört rád. Ha mázlid volt, épp a kanapén ültél, így csak bele kellett dőlnöd. Aztán volt az, amit utoljára egyetemista korodban tapasztaltál: hogy egyszerűen nem tudsz reggel felkelni. Ha le lehetne rajzolni a májusi alvásgörbéd, az felérne egy műalkotással. Viszont végre letöltötted a vakcina appot, így voltál helyeken, másokkal. Kicsit fura is volt. És májusban befejeztél egy nagy munkát, és vártad, hogy felszabadulsz, de végül csak mázlid volt: mert este nyolckor épp a kanapén ültél, így csak kényelmesen beledőltél és elaludtál. Júniusban jöhet a mesebeli herceg az ébresztő csókkal. Vagy legalább vegyél majd egy uszodabérletet.

 

Tetszett ez az írás?! Ha igen, kövess bennünket a Facebookon és az Instagramon!

„A tartós hullámnak ára van!”, március 8. óta alkalmi vagy akár havi, rendszeres támogatással is hozzájárulhatsz a magazin fennmaradásához! Köszönjük.

Az alábbi (ingyenesen megtekinthető) motivációs videóban pedig egy spirituális utazásra hívjuk mindazokat, akik fogékonyak a lélektől-lélekig kapcsolatteremtésre, de főleg a szellemi és ANYAGI világ összekapcsolására, átjárhatóságára. A videóban elhangzó bármely instrukció korábbi meditációs tapasztalat nélkül is könnyen követhető. A támogatást segítő meditációs gyakorlatot Miklusicsák Aliz vezeti: