borito

After-horoszkóp – Május

Ha egy nő lennél, és nem sok, azt mondanánk, hogy miután kiszabadítottad a dzsinnt a palackból, hol hátszélben, hol vasmacskáktól visszahúzva, hogy indulj a nemlétezés-akadályversenyen és néző légy életed első focimeccsén, rajtakaptak a laptophasználati kimutatással. S bár nem jutottál még el a Gyönyörök kertjébe, de maradt a szolgálat és még a koronádat is elvesztetted, sőt a klóros víz vészjóslóan megkötötte a nehézfémeidet, azért voltak itt hedonista étkezések is és mindent összevetve, maradtál a szerencse lánya. Így éltünk mi  – májusban, kivéve a Szüzeket, akik olyannyira a Jupiter jelentős befolyása alatt álltak, hogy most titokzatosan el is tűntek.  After-horoszkópunknak most is az a lényege, hogy utólag, az előző hónapra olvassuk ki a csillagokból, mi történt veled. Vagy velünk, a szerkesztőség tagjaival. Még az is lehet, hogy bejön. 

KOS

kos 1

Helló, Kos! Abban maradtunk március végén, hogy a váltóddal volt gondod, és a kedves bringaszerelő srác ugyan megjavította a kerékpárodét, de a tiéddel nem tudod kihez fordulj. Csak álltál bambán és forogtál 180 fokot a tengelyed körül, mint a Travolta-mém. De közben észrevétlenül és nem tudni, hogy milyen csillagállásnak köszönhetően, te feloldoztad magad sok minden alól. Csak úgy, és nincs rá magyarázat! Ha új munkahelyet kerestél, akkor meglépted, és jelentkeztél álláshirdetésre; ha az érzelmi életedet érezted elhagyatva, akkor most Vénusz is segítségedre sietett. Kiálltál magadért konfliktusos helyzetekben és nem zavart az sem, ha nemet kellett mondanod bizonyos kényes ügyekben. Ha pedig gyereked van, akkor az ő életterét sem korlátoztad a kontrollmániáddal. Egyszerűen kiszabadult a dzsinn a palackból és már nem akarod visszanyomni. Ráadásul beindult a jótékony fogyás is, és visszatért a mozgás az életedbe. Mit akarsz még? Most, kérlek, ne keres problémát… Lazíts!

 

BIKA

Bika

Május havába érkezvén nőstény Bikaként többször is azon kaptad magad, hogy fogod az összes dobozodat, amikbe az elmúlt hetekben, hónapokban akkurátusan bepakoltad gyorsan lepörgő évtizedeidet, és visszagórod a polcokra, fiókokba. Maradsz itt. Eddig is jó volt, jó lesz eztán is. Aztán ahogy közeledett május vége, már érezted, sőt tudtad, hogy tényleg napok kérdése, és az új – tágasabb, szebb, világosabb, zöldebb-övezetibb otthonod festékszagában ébredhetsz. Mindeközben megjártad az Ibériai- és a Skandináv-félszigetet, továbbá meglátogattál néhány német várost tapasztalatcsere és tanulmányi kirándulás jelleggel. Az Ikrek havára jellemző kettősség kísérte végig e heteket: nemzetközi vizeken hátszéllel mentél, míg itthon mintha több vasmacskát is ellenszélben kellett volna elvonszolnod (nem beszélve arról az apró problémáról, hogy a cél és az irány ismeretlen). Habár a szerelem mostanában elkerült, de újfent bebizonyosodott, hogy oly sok emberre számíthatsz. Szerencsés Bikának érezheted magadat, hogy ilyen barátokat gyűjtöttél és ebbe a családba születettél.

 

IKREK

ikrek

A május úgy elszelelt, észre se vetted, pedig ez a te hónapod. Volt benne betegség, egészség, erősség, gyengeség, sok munka és kis pihenés, meg talán néhány pont, ami emlékezetes. Sokat kommunikáltál, ahogy ez a jegyedre amúgy is jellemző, és csak reméled, hogy az Ikrek újhold meghozza az eredményt is, idővel. Gazdagabb lettél néhány fontos tapasztalattal: évek óta jelmondatként hordozott szókapcsolatok töltődtek meg tartalommal – ez most már a tiéd, használd. Bár azt jósolták, hogy ez a hónap az önfelépítés, magadra találás felé vezet, mégis – vagy épp ezért, próbatételképpen? – valóságos nemlétezés-akadályversenyen kellett részt venned. Barátok kérdezték, mi van veled, de a választ meg sem várva fordultak oda egy másik kérdéssel valaki más felé. Akkor még nem tulajdonítottál ennek nagy jelentőséget. Aztán pár nap múlva a tanfolyamvezetőd felejtette ki csak a te nevedet a felsorolásból a barátság-meditációnál. Ekkor már komolyan elkezdtél gondolkodni, hogy vajon ott vagy-e, vagy-e egyáltalán. Utána már szinte meg se kottyant, hogy kifelejtettek a munkatársak közül a dicséretlajstromból. Azért, amikor mindezek tetejébe minden családtagod elmulasztott felköszönteni a születésnapodon, megint elgondolkodtál, nem csak illúzió-e ez a földi lét. A khm…éves érettségi találkozód mindenesetre megmutatta, hogy valamikor voltál valaki, bár túl sokan nem érdeklődtek, mit is csinálsz mostanában. Pedig sok mindent: új körülmények között igyekszel jól csinálni dolgokat, és visszatértél a rendszeres mozgáshoz, és ettől végre érzed, hogy vagy. Bár az Ikrek a többi jegynél is társasabb lény, most már tudod: csak magadra számíthatsz, és ez nem is olyan rossz. Szóval végül is, ez a te hónapod.

 

RÁK

rak

Májusban a Jupiter és a Vénusz a Kos jegyében járt, a Merkúr retrográdban, de ha az asztrológiában kevésbé jártas Rák vagy, akkor ez utóbbit csak onnan ismered, hogy most olvastad Szentesi Éva hasonló című könyvét. A májusi eső aranyat ért, a Skorpió telihold napján életedben először focimeccsre mentél, nem az európai, hanem az amerikai fajtára, és nemcsak a virágzás, hanem egy régen várt kirándulás és egy régen várt drága barát is megérkezett májusban. Vártad, megjött, ez ugyan így egy Bagossy Brothers-dal sora, de ugyanígy igaz volt a májusra, a rövidnadrágra és az intellektuális inspirációra is. Egy másik horoszkóp szerint, ha költekező Rák voltál, az anyagi csőd szélére kerültél májusban, de az árakat elnézve ez egyáltalán nem csillagjegy-specifikus, hanem mindenkire igaz.

 

OROSZLÁN

oroszlan

Megfogadtad, hogy csak a jó dolgokra koncentrálsz, fantasztikus májusod lesz, és nem tudtad betartani. Egy bátor, büszke, célorientált Oroszlán leszel, aki hajnalban kel, gyermeke ébredése előtt intézi a napi tornát, s még a munka előtt válaszol kollégái fel sem tett kérdéseire. Ehelyett egy bátortalan kisegér pózába merevedtél, amikor a hónap elején kiderült, hogy az összes főnökeidet leváltják, és a te pozíciód talán merőben fiktívnek lesz elkönyvelve. Azóta hetente kaptál egy „szigorúan bizalmas” belső céges laptophasználati kimutatást, amiben elmondták, hogy nem dolgozol eleget, és hogyan lehetne. A munkád más irányokat követett, zseniális külsős megbízatásokon vettél részt, amik életre szóló élményekkel, sőt válaszokkal szolgáltak, de ez nem jelent meg a statisztikákban. A választ nemrégiben kaptad meg a dilemmáidra egy riportalanyodtól, aki veszélyeztetett kutyák kimentésével és elhelyezésével foglalkozik: „Amikor egy bántalmazásnak kitett kutyát fél évig gondozok, aztán pl. Angliában egy arisztokrata család befogadja, de közben ketrecben, félelemben kell repülőn utaznia, arra gondolok, hogy az én nehézségeim az életben ugyanilyenek. Talán most nagy nehézségen, ketrecbe zárva utazom valami felé, de egy sokkal jobb jövő vár.”

 

MÉRLEG

libraNo, ezen a hónapon is túl vagy, Mérleg-pajtás! Menny és pokol között, de átvészelted. Nem hiába indítottad a hónapot a Szépművészetiben a Bosch-kiállításon. Persze a „Gyönyörök kertjébe” vágynál, mint oly sokan, no de az évad és a tanév vége – buja virágzás ide vagy oda – nem habostorta, pláne nem gyönyör. Amióta felnőttél és felelős állampolgár lettél, a munkaalapú társadalom becsületes tagja, a május minden évben úgy suhan át az életeden, hogy észre sem veszed. Munka, munka, munka, a nagy hajrá nyár előtt. Hiába minden fogadkozás, hogy jövőre nem vállalsz ennyit, hogy tavasszal élni fogsz, a szerelem hónapját, a májust nem adod oda, nem áldozod fel a munka oltárán, nem rajtad múlik. Amikor egy csillagfényes este görnyedten felállsz a monitor elől, s a feladatlistáról vadul kisatírozod az egyik tételt, amit még számtalan követ, felelőtlenül kinyitod az ablakot, cseppet szippantasz a sűrű esti levegőbe és megérzed a május illatát, na, az beüt. Az akácillat egy pillanat alatt elsöpri a múló éveket, minden tudatosságod odalesz, az akácillat visszarepít az érzéki, izgató, lelkes és ártatlan fiatalságod vágyaihoz. Semmi mást nem szeretnél, csak újra szerelmesnek lenni, holdvilágos éjszakán kéz a kézben sétálni a pasival, bizseregni, zsizsegni. Behunyod a szemed, nagy levegőket veszel, engeded, hogy az akácillat átjárja a lelked minden zegét-zugát, már el is hiszed, hogy mindez lehetséges, aztán pittyen a mobil: új üzenet érkezett. Oh, shit, még ez is! Ezt elfelejtettem, a listára sem írtam fel. Menny és pokol a május, édes Mérlegem, neked most csak ennyi járt: egy illat, egy pillanat, egy fuvallat. De ne feledd! Jövőre is lesz május, na és a szerelem nyáron a legperzselőbb!

 

SKORPIÓ

9975396

A május nem is létezett. Vagy legalábbis Te kimaradtál belőle. Érettségiző gyerek, akiben a karanténévek alatt elpusztult a tanulási ösztön és teljesítménykényszer  csírája is, mindeközben külföldi meló, megspékelve munkahelyed történetének egyik legjelentősebb eseményével, nagy családi ünnep előkészítése, hozzátartozód váratlan betegsége. Ahogy a horoszkópod előre figyelmeztetett, májusban a legfontosabb kulcsszavak a következők voltak: kötelesség, felelősség és szolgálat. Skorpióként persze elő sem fordulhatott, hogy elnyeljen a sodrás, mindig felszínen tudtál maradni. Bár egyébként egyáltalán nem tudod elfogadni a veled szemben gyakorolt dominanciát, ezúttal zokszó nélkül a feladatok alá tudtad rendelni személyiségedet. Az elmúlt időszak más tanulsággal is járt! Amennyire féltél attól, hogy nem állsz helyt az érettségiző kölyök támogatásában az egyéb feladatok mellett, annyira meglepődtél azon, hogy a szülői gondoskodás hiánya és az ezzel járó szabadság milyen pozitív hatást gyakorolt rakoncátlan utódod tanuláshoz való viszonyához. Szóval, van min gondolkodnod! És a tanulságok levonásakor ne feledkezz meg arról, hogy az elmúlt hetekben teljesen megfeledkeztél a testedről. Az én-idő teljes hiánya, a mozgás, a táplálkozás és az alvás elhanyagolása következményekkel járhat. Vedd komolyan!

 

NYILAS

kos

Nyilaskám, május nem a legszokványosabban pörgött számodra. Igazából nem is pörgött, csak lazán történt. Hagytad magad sodródni az árral, és ez most kivételesen nem volt rossz ötlet. Konferenciát szerveztél, emiatt próbáltál megfelelő hangulatba kerülni, de a zen üzemmódból ez sem billentett ki. Két északi utazás (Dániába és Norvégiába) meg egy kalandparkozás épp megfelelő módon fűszerezte a hónapot. Hiába, az utazások mindig üdítően hatnak. Valamelyest sikerült lejönnöd az édességekről, de étkezéseid továbbra is inkább lakomákra emlékeztettek. Leginkább az izgatott, mikor, hol, kivel töltöd éjszakáidat, és a kötelező sorozatnézések sem maradtak el. Sokat változott testedhez való viszonyod: fegyelmezettebben mozogsz, mint eddig bármikor, de még mindig nem eleget. A labdajátékok továbbra is vonzóak számodra, csak épp próbálod a legkevésbé durvábbat megtalálni. A végén még strandröpi lesz belőle, hiszen nyakunkon a nyár!

 

BAK

bak

Több menetben is retrográd volt májusban a Merkúr, nem csoda, ha a hónap nagy részében alig voltál képes arra, hogy megmozdulj, fizikai és szellemi értelemben egyaránt. A hétköznapi molyoláson kívül minden más annyira nehezedre esett, hogy nem is csináltál gyakorlatilag semmit, pedig határidők meredtek rád mindenfelől. Ráadásul az egyetlen korona, amit a fogaidon kívül a szádban hordasz, egy harapás közben félberepedt és kiesett. Volt ezenkívül még néhány más háztartási szerencsétlenség is, de azokat most nem sorolom fel mind, mert nem panasznapot tartunk. Végül is mindeközben tavasz van, besüt a nap, összefutottál (élőben és/vagy digitálisan) pár hasonló szakmát/hobbit űző embereddel, hipp-hopp fogadott a rég nem látott fogorvosod, bedobtak egy minimális ösztöndíjat az ablakon, valamint megérkezett az eperszezon is. A hó végén aztán a Mars végre találkozott a Jupiterrel, ami úgy tűnik, életet lehelt a kihűlt reaktorba, zakatolhatsz tovább.

 

VÍZÖNTŐ

Vízöntő jegy

Májusi eső aranyat ér – tartja a közmondás, bár olyan sok nem esett belőle, azonban akadt néhány emlékezetes vihar. Az egyiktől például eldugult a bolt és az utca lefolyója. Álltál az ajtóban és megbűvölve nézted, ahogy hömpölyög a sok víz. Fegyelmezett hónap volt számodra: rengeteg időt töltöttél a boltban, végezted a dolgod, rendezted a gyerekeket, tornásztál, énekeltél, sokat kávéztál 82 éves anyáddal. Vérholdkor beleolvastál a Tarot-ba, azóta mindenhol flamingókat látsz. Nem is értetted, honnan ennyi nyugalom, mikor körülötted mindenki zizegett. Biztosan a Halakban úszó Neptunusznak köszönhetted. Na igen, az úszás nagyon hiányzott, de kicsit elrettentett az a felmérés, amelyre önként jelentkeztél, s amely szerint a túl klóros víz megköti szervezetedben a nehézfémeket, foszforból és D3-ból pedig nem állsz fényesen. Halat kellett volna enned, de most valahogy a szagától is undorodtál. Kárpótoltad magad jó sok idénygyümölccsel. Kitartásodat és fegyelmedet erősítette a tudat, hogy június pazar rituáléval indul számodra. Erről bővebben majd a Dajerban olvashatsz.

 

HALAK

9975404

Kedves Halak, az elmúlt hónapokhoz képest nem indult rosszul ez a május. Már-már jól indult. Ha kérdezték, hogy vagy, nem győzted mondani, hogy jól. És végre nem kérdezett senki vissza, hogy: te figyu, szoktál erre a kérdésre mást mondani? És azért nem kérdeztek vissza, mert valószínűleg meggyőző voltál. Na, gondoltad, ez is valami! A munkádnak van egy része, a kiállításmegnyitóra járás, amiről nem vagy minden körülmények között meggyőződve, hogy neked való. Akad, ami igen, de leginkább nem. Május első felében ez is jól működött. Mindenhol csak kicsit akartál maradni, aztán mégis jól beleragadtál a beszélgetésekbe meg a nevetésbe. Na, gondoltad, ez is valami! Hétvégénként autózás: Balcsi, Zala, Baranya. Na, gondoltad, ez is valami! Aztán egyszer csak egy villanás, és egyetlen nap alatt bedőlt minden: felfoghatatlan és bestiális tragédia jött hozzád közel, olyan közel, mint még soha. Ha nem te vagy az a Halak, akivel most ezt történt, akkor te a szerencse lánya vagy. Aztán amikor a hír úgy szántott rajtad végig, mintha nyílvesszőt lőttek volna a szívedbe és a koponyádba, nagyjából másnapra le is betegedtél. Ha nem te vagy az a Halak, akivel most ezt történt, akkor te a szerencse lánya vagy. A hónap legutolsó napjaiban kapaszkodtál ki a medence szélére. Még kicsit vacog a fogad, úgyhogy jöhet a nyár, hogy átmelegítsen.

 

Tetszett ez az írás?!
Ha igen, kövess bennünket a Facebookon, Instagramon, iratkozz fel a Youtube-, Podcast– vagy Spotify csatornánkon!

És ha teheted, támogasd, hogy a jövőben is legyenek after-horoszkópok! Különben hogy is tudnád meg, hogy mi történt veled az előző hónapban, hát nem??