Nem könnyű újat főzni a fedő alatt, de vannak olyan ételek, amik hegyen-völgyön megállják a helyüket és érdemes őket terjeszteni. Ilyen a puliszka is, vagy ahogyan az erdélyiek mondják, a málé. Mindenki kedvére variálhatja, most Miklusicsák Aliz jelentkezik belvárosi konyhájából és beszél el nektek egy juhtúrós, kolbászos puliszka receptet. Akik ismerik őt, jól tudják, hogy nem szeret videóban szerepelni, ezért újra hangban süt-főz, ezúttal egy kedves kérésnek eleget téve a recept közzétételével.
Hozzávalók: fél kiló kukoricadara 4 pohár víz juhtúró, 1 doboz tejföl, fél szál kolbász, reszelt sajt, póréhagyma, meg amit otthon találtok…
Jó étvágyat!
Ha tetszett, iratkozzatok fel a Youtube-, podcast– vagy Spotify– csatornánkra!
Röviden: természetes fekete, rejtőzködő magamutogató, bringán mélázva dudorászó, közösségszervező családanya.
Egyszer volt a hajamban dauer a 90-es évek közepén, amikor anyám egy új kemikália márkát rajtam próbált ki. Női ágon a családomban mindenki fodrász volt. Gyerekkoromban sokat ültem a búra mellett és szórakoztattam az alatta ülő néniket. Azóta tudom, hogy közöm lesz a dajer szóhoz, de más irányba haladtam. A színészképzés egyszerűbbnek tűnt akkor, és azt hittem ott nem lehet trombózist kapni. Színház, muzsika, közösségi terek/programok szervezése és két gyerek után, mégis utolért a transzgenerációs örökség. Úgy döntöttem, nem járok terápiára emiatt, inkább hasonhajú barátnőimmel létrehozunk egy nonfrizuratív szalont, ahol kibeszélhetjük régen cipelt sóvárgásainkat.