borito

After-Horoszkóp – November

Minden „normális” női magazinban van horoszkóp, úgyhogy immár a dajer.hu is megörvendezteti az olvasóit ezzel a műfajjal. Mármint azt az olvasót, aki megtalálja a maga havi horoszkópját, merthogy csak azok a csillagjegyek szerepelnek rovatunkban, amelyek mögött ott áll a szerkesztőség valamelyik tagja – persze névtelenül. Szerzőgárdánk bővülésével reméljük, hogy hamarosan a Mérlegek és a Szüzek is örvendezhetnek majd! De „normális” horoszkópot ne várjatok! Az after-horoszkóp lényege ugyanis az, hogy utólag, az előző hónapra visszamenőleg tudhatod meg, mi történt veled. Vagy velünk. Vagy akárkivel. Még az is lehet, hogy bejön.

KOS

kos 1

Helló, Kos! Gyerekkorod óta a november utazással kezdődött, a halottak napja hazahúzott, ezért több száz kilométert is megtettél, hogy szeretteid sírjára mécsest tehess. Ebben az évben ez kimaradt, és ezért lehet hibáztatni a pandémiát, a politikát, de a Merkúr stacioner-állapotát is. Igazából ha kihívással szeretted volna kezdeni a hónapot, akkor megkockáztattad volna a határon való átsiklást. A korlátozások előtt még egy utolsó kicsapongó estét bevállaltál ugyan, de egy pohár bortól hajnalig forgott veled a szoba. Ennyit a cica bajsza húzogatásáról… Amúgy rég volt ilyen tevékeny és nyugalmas hónapod. Rengeteg munkát vállaltál magadra, de igazából csak akkor fáradtál el, amikor hátráltatva voltak a dolgok. Amiket kijelöltél és elképzeltél, azt nagyjából teljesítetted is, és ez nagy szó, mert azért te hamar elveszíted a lelkesedésedet. Hálás lehetsz a családodnak, hogy a határidőnaplódat szem előtt tartva tervezték meg a feladataikat, és segítettek, ha szorított a munka. A hónap végi Vénusz-Uránusz szembenállás rád is és a párodra is hatott, a gyengédséget és a nyersességet is kénytelenek voltatok elviselni a másiktól.

 

BIKA

Bika

Első a kötelesség, szóval kezdjük a munkával! November elsejével végre kineveztek annak, amire fél éve vártál. Ennek megfelelően már olyan dolgokra nincs időd, amik számodra érdekesek, élvezetesek, és még fontosak is, továbbá közügynek számítanak. Mindezt azonban jó darabig csak online „élvezhetted”, mivel a hónap első napjaiban még hátrált a Merkúr, ami igen kellemetlen fényszögeket produkált, majd a koronád egyik ékkövén csúszott el: a pozitív Covid–19-teszten és a szaglás elvesztésén, ami enyhe lefolyású két(mézes)hetes karanténnal ajándékozott meg. Majd a hónap közepén a Skorpió-újhold zöld lámpát adott terveidnek: pozitív lett a hitelelbírálásod is. Nyilván alaposan meg kellett volna nézni a szerződést, átböngészni a bank feltételeit, és mindezeket részletesen átbeszélni valakivel, aki ért is ezekhez. De erre nem volt idő a Covid mellett, így viszonylag felkészületlenül írtad alá azt a tonnányi papírt, ami egy híján húszévnyi, nagy összegű forintalapú hitelbe rántott bele. Ami annyiban szerencsés, hogy forintban érkezik a fizetésed is (bár ez hosszú évek euróalapú számlázása után megkérdőjelezhető.) És hát február óta ácsingóztál erre a lakásra, ami az összes általad felállított kritériumnak megfelel. Lássuk be, ilyenből viszonylag kevés van a városban. Háromból három pozitív, de mindegyikben van még rizikó… Szerelemről szó se esett. Mindig jobb, ha csak úgy történik, és nem kell magyarázni.

 

IKREK

ikrek

Novemberre harmóniát, nyugalmat ígért neked a Vénusz és a Merkúr a Mérlegben, de az eddigi hónapok rossz érzései, kedvetlensége veled maradt most is. Ugyanők a döntéshozásban bizonytalanságot jeleztek, ehhez azonban neked nem kell semmilyen bolygóállás.  Valami kis személyiségfejlődés, gyógyulás is volt számodra kilátásban, de ez a folyamat olyan lassan és észrevehetetlenül indul el (ha elindul egyáltalán), mint a nappalok hosszabbodása. Ebben a sötétségben szórakozással kellett volna kompenzálnod a fáradságot, pihenni, lazítani, odafigyelni az étkezés minőségére az ünnepek és a mentális fejlődés előtt. Nem mondhatjuk, hogy nem próbálkoztál: megtartottad a Száraz Novembert, ugyanaznap diétázni is kezdtél, és beiktattál egy háromnapos balatoni pihenést. Nem csak rajtad múlott, hogy ezekből nem lett minőségi étkezés, lazítás és szórakozás (a majdani mentális fejlődés talán ezeket a fogalmakat is segít újraértelmezni). A pihenés hosszú feladatsorral indult, úgyhogy az első nap ennek teljesítésével és az utazással el is ment (autópálya-matrica, sok benzin). Későn este érkeztetek meg a jéghideg lakásba, a kandallót nem sikerült begyújtani, a nagy mennyiségben képződött rendkívül büdös füsttel viszont a kezdődő langyosság is távozott a szellőztetéskor. Mire másnap délután visszajöttetek a kirándulásból (korpovit, gyógytea, minőségi étkezés), nagyjából meleg is lett. A Mars a Kosban sok energiát hozott, de ez csak a stresszhelyzeteket tüzelte, úgyhogy harmónia helyett jól össze is vesztetek, miközben érzelmileg megterhelő emberi jogi dokumentumfilmekkel múlattátok az időt (szórakozás). A harmadik napon már csak egy sétára jutott idő, mert össze kellett pakolni és kitakarítani – a macsakszőr-allergiás tulajdonosok – kölcsönlakását a macskád után, akit azért vittél magaddal, mert éppen napi kétszer kellett gyógyszerezni, és nem tudtad kire hagyni. És akkor az online szerkesztőségi értekezleten kiderült, hogy aznap már nem indulhatsz haza (mert elfelejtetted, hogy este 8 után kijárási tilalom van). Visszahúztad a leszedett ágyneműt, kicsomagoltad a cuccokat, és amikor másnap úgy tartottál meetinegeket, hogy a kamerakép a fejed felett egy bikakoponyát mutatott nagy szarvakkal, átértékelted a munkatársaiddal való kapcsolatodat. És ők is. Soha nem tudhatod, mi mire lesz jó. Legyen ez a jelszavad a következő hónapokban is.

 

RÁK

rakHa rád is illenek a Rák jegyének általános jellemzői, mint például a családcentirkusság és társaságközpontúság, novemberben különösen örültél a kijárási tilalommal kombinált korai sötétedésnek. Lényegében az egész egy hosszú szürke napnak tűnt. Pont jó hónap volt arra, hogy kipróbáld a Száraz Novembert. Vagy éppen pont jó időszak arra, hogy ne, vérmérséklettől függően. A lényeg, hogy vége, és bár a kijárási tilalom, úgy tűnik, velünk marad, a nappalok hamarosan már világosabbak lesznek.

 

OROSZLÁN

oroszlanHát, barátnőm, a hullámvasút hozzád képest tükörsima pálya, de tudom, nyugi, a tükröt is hagyjuk most! Novemberben talán a hatodik sorsterületen együtt álló Jupiternek és Plútónak köszönhetően megfőzted életed eddigi legjobb húslevesét, és – bár eddig is tudtuk, hogy nem vagy egy Armstrong – imádtad, hogy végre legyőzve a félelmeidet, egyedül futottál erdőben. Írtál jó interjút, a munkádban is sokan visszakacsintottak rád, az előadások, élő adások és ppt-k kakofóniájától volt hangos a fejed. Voltál újságíró, vállalkozó, civil és futó, de hát szereted, ha sok bőrbe bújhatsz. Akkor mit sírsz? Te, aki még vásárláshoz is csak kényszerből viszel cetlit, most folyton a veszteséglistádat írtad. Fogyóban volt a motiváció, ürült a spájz. Elmaradt a peteérés, kutyául hiányzott az érzékiség, anyaként és feleségként is lepontoztad magad, szépen bele is simultál az önsajnálatba. De legalább magadnak valld be, hogy a legjobb pillanatok azok voltak, amikor marháskodtál a barátaidnak, és reggeli fejjel ál-Insta képekhez pózoltál nekik, vagy amikor köntösben és norvég zokniban táncoltál a nappaliban, csutkára tekert Spotifyra. Oroszlán-önérzetedet félretéve vedd magad kevésbé komolyan, és ne veszítsd el a humorérzékedet, ha a telet is túl akarod élni!

 

SKORPIÓ

9975396A novembered a várakozásaidhoz képest sokkal jobban alakult, és még száraz is lett, bár csak majdnem teljesen. Hogy ez a bolygóállásoknak, a fényszögeknek volt-e köszönhető, vagy annak, hogy a november a Skorpiók hava, azt már sosem fogjuk megtudni, de az biztos, hogy a rémes októberieknél sokkal jobb napokat láttál. Arról azért nincsen szó, hogy egy varázspálca vagy a Jupiter mindent tökéletessé varázsolt, hisz veszteségeid és bánataid akadtak jócskán. De az a döntés, hogy az időd nagyobb részét a fővárostól távolabb és a természethez közelebb töltöd, hozott némi kiegyensúlyozottságot. Az pedig, hogy a november mégsem lett teljesen száraz, annak oka a hónap közepi 50. születésnapod volt. Ezt, ha nem ilyen furcsa évben következett volna be, óriási bulival ünnepelted volna, ami biztosan emlékezetes lett volna, de a visszafogott lehetőségeknek köszönhetően ez most meghitt és felejthetetlen lett. És tényleg úgy tűnik, hogy 50 után is van élet.

 

NYILAS

kosNovemberben inkább mellélőttél. Hatalmas terheket cipeltél és húztál magad után. Hiába próbáltál belőlük letenni, egyre csak gyarapodtak. Az összes érzelmi fázison végigmentél: meglepődtél, kétségbe estél, sírtál, tomboltál, fásultan beletörődtél, a végén meg bevetted rá a leszarom-tablettát (szerencsére megírta a Dajer, hogy azt kell ebben a korban ilyesmire szedni). Néhányszor eltévedtél a saját lélekvesztődben, elfelejtettél kenyeret venni, macskát időben megetetni. Ezért beszereztél néhány karmolásos sérülést. Talán a „teher alatt nő a pálma” elvének alapján pár centivel mélyebbre hajlottál, a derekad viszont a megszokottnál jobban bírta. Az érzelmi életed alaposan felkavarodott: váratlanul kellemes meglepetés ért, majd teljes súlyával a nyakadba is zúdult. Persze mindez csak pár napig tartott, aztán a boldogság ismét eltűnt, mint szürke szamár a novemberi ködben. Két rövid kikapcsolódásra volt lehetőséged, de akkor is csak lógtál a semmi ágán. Előszülinapoztál, és hiába kérdezte mindeki, mit szeretnél a szülinapodra, semmire nem vágytál, csak egy büdös nagy orgiá…, ja, nem, bocs (ott más volt)… bulira, de még az sem jött össze, mert Brüsszellel ellentétben itt összejárási tilalom van. Ami elég baj. Sírdogáltál is miatta. Hátha a december jobb lesz!

 

BAK

bakA Mars és a Merkúr novemberben befejezte retrográd mozgását, így már érthető, hogy a még pontosan be nem azonosított okok miatti derék- és csípőfájdalmad elmúlt. Remek! Más jóról nem tudok beszámolni, ezzel zárom soraimat, csókollak: a te Bakod! (Na jó, annyit még hozzáteszek, hogy az újhold, ami most a transzformációra hajlamosító Skorpióban, 15-én különösen szépen mutatott a sötétedő égen, amikor az unokahúgoddal görkorcsolyáztál, minden asztrológiai ígéret ellenére semmilyen új perspektívát nem hozott. Továbbá a szociális és szakmai népszerűséged növekedését prognosztizáló Vénusz a Mérlegben állása szép ígéretéből se lett semmi. Ja, és amikor Jupiter találkozott Plútóval saját jegyedben, komoly áttöréseket ígérve, nem tudom hova bújhattál, mert ebből sem éreztél az égvilágon semmit. Azt meg már mondanom se kéne, hogy a 23-i Merkúr–Neptun harmonikus együttállás mindent hozott, csak a belengetett harmóniát nem.) Ezek után érthető, hogy derűs várakozással tekintesz a december elé. Sok szerencsét!

 

VÍZÖNTŐ

Vízöntő jegyNovember tiszta vizet öntött a korsódba. Nem sietted el a döntéseidet, pánikolás sem volt; kivártad szépen a döntésekhez szükséges megfelelő pillanatokat. Jobb kézzel ügyesen megveregetheted most már mindkét vállad. Hónap elején, egy lábujjtörésnek és egy bordaközi ideggyulladásnak köszönhetően, ez még nem jött volna össze. Bár minden porcikád fájt, és aludni sem tudtál rendesen, a mozgást nem hagytad abba. Kihúztad a hónapot egy szál futócipőben (mert csak ebbe fért bele a lábad). Utólag ezért is vállveregetés jár. A családi előünnepek jó hangulatot teremtettek: díszítettél sírt, széket, adventi koszorút és téli kompozíciót. Fegyelmezetten dolgoztál, és gondosan kuporgattál az angyalfiának. Üvöltöttél a fogyatkozó teliholdnak, utaztattál másokat, havat tapostál napsütésben, fejre álltáll a hegytetőn. Éreztetted jelenléted a médiában. Még mindig hiányoznak a barátok, s lassan a pókháló is benő. De bizakodóan tekintesz a téli napforduló fele, s – kissé elborzadva – az ünnepek irányába. Optimizmusod ezúttal sem tört meg. Ezért is jár egy kis vállveregetés, meg valami finom csoki.

 

HALAK

9975404A Szent András és a Nyilas havába lépő enyészet tökéletesen kiterjedt a november hónap egészére. Tulajdonképpen nem is emlékszel rá. Se szőkeségére, se szürkeségére. A megoldódott pénzügyek, a dézsából rád öntött pénz valószínűleg a bezárt, de egyes köröknek mégis használható uszodákban landolt, ahol te is hasíthatnád a feszített víztükröt és ernyednél a szaunák melegében. A Jupiter és a Plútó konjukciójából eredő belső fejlődés annyira mélyen bennmaradt, hogy ebbe a távolságba nézni sem volt kedved. Az ugyanezen konjukcióval járó társasági programok és összejövetelek egyelőre csak Brüsszelig jutottak el, és nincs az az ereszcsatorna, amely átíveli ezeket a földrajzi határokat. A Skorpióban fejlődő és Vénusszal támogatott újhold adta szenvedélyes szerelem lelki társsal mixelve és levetítve a kb. 25 éve vetett nászágyra a biztos magabiztosságban élte karanténbéli víg napjait. S ugyan azt írja a fáma, hogy a Halak erogén zónája az ujjhegyekben végződik, és érintéskor bioszikrák pattannak ki, mint amikor villamos vezetékek érintkeznek egymással, most ujjhegyeid és begyeid tompa biztonsággal égésmentesek maradtak. Egészségedet illetőleg rosszabbul is lehettél volna légútilag, és a közlekedésben is nyomot hagyhattál volna magadon és máson, de Pandémia Karanténnak hála, nem közlekedsz, s nem légutazol (és szájon sem csókolsz senkit).