moletti

Az alkalmi molett ruha titkai

Az alkalmi molett ruha – ahogy a nevében is benne van, – a ruhák egy olyan csoportját jelenti, amelyeket nem hétköznapi viseletként öltesz magadra, hanem valamilyen kivételes alkalomra. Ilyen alkalom lehet egy születésnap, névnap, esküvő, diplomaosztó, évforduló – bármi, ami a megszokottól eltér. Szponzorált tartalom

Az alkalmi molett ruha nem lehet unalmas

Elvileg semmilyen ruha se lehetne unalmas, de az alkalmi molett ruháknál egyenesen követelmény, hogy mondjon ellent az egyhangúságnak. Miért? Mert az, aki a kilóival küzd soha nem szabad, hogy hátrányban érezze magát a “normális” súlyú embertársaival szemben. 

Szerencsére az esetek jelentős hányadában ma már nem éri hátrányos megkülönböztetés a túlsúllyal rendelkezőket, de voltak a történelemben olyan időszakok, amikor bizony az epés megjegyzéseken túl a “ Viccel? Az Ön méretében még nem gyártottak ruhát”, vagy a “Ne is keresgéljen EKKORA méretben biztos nem talál” már-már sértésnek számító mondatokon túl, meg kellett vívni a lesajnáló, ítélkező pillantásokkal is.

Tippek, és trükkök a ruha választáshoz

Milyen legyen egy alkalmi molett ruha? Alkalmi, azaz amellett, hogy kényelmes, hozzád illő stílust képviselő, és minőségi anyagokból készült, emelje ki mindazokat az előnyös tulajdonságaidat, amire méltán büszke lehetsz. (Itt elég sok molett ruhát találsz!) Mire gondolunk? Emelje ki a bőrüd színét, bársonyosságát, a vállaid hamvasságát, a derekad karcsúságát, a lábaid kecsességét. Na és persze terelj el a figyelmet mindazokról a jellemzőkről, amiket nem szívesen osztanál meg másokkal: arról, hogy vastagnak tartod a combjaidat, szélesnek a vállaidat, zavarónak a csípőd szélességét. Mostmár csak az a kérdés, hogy egy molett alkalmi ruha ki választásakor mindezt a gyakorlatban miként tudod megvalósítani. A válasz: odafigyeléssel. 

Mire mondj azonnal NEM-et?

Sorolom:

 • mindenre, ami zsigerből ellentétes a stílusoddal, még akkor is, ha mindenki rá akar beszélni
 • mindenre, ami túl hétköznapi – azaz a farmer-ing összeállítás akkor sem lehet alkalmi viselet, ha vadonatúj mindkettő
 • a zsákruhára, a túl mini, a túl bő, a túl szoros, a túl mintás darabokra
 • a túlságosan dekoltált ruhákra

Mire mondj IGEN-t?

Minden olyan molett alkalmi ruha szóba jöhet:

 • ami méltón tükrözi az ízlésedet ( fontos: a TE ízlésedet, és nem a mások elvárásait)
 • amiben kényelmesen érzed magad egész álló nap
 • ami nem szorít, nem vág, (nem csíp, nem harap) nem akadályoz semmiben
 • ami optikailag karcsúsít (A-vonalú fazonok, vagy ha homokóra alakod van, akkor válltömések használata)
 • ami izgalmas szabásával, aszimmetriájával a vállaidra tereli a figyelmet
 • ami szolid V-alakú kivágásával a dekoltázsodra koncentrál
 • ami prémium anyagból készül és illik az alkalom kivételességéhez – selyem, szatén, csipke, bársony

A molett alkalmi ruha nem kell, hogy fekete legyen – bár sokan ezt a színt tartják a legalkalmasabbnak, ha alkalmi ruháról van szó. Használhatsz más sötét tónusú színeket is: a kék, a sötétzöld, a barna, a bordó szintén tud ünnepélyes hangulatot sugallni. A választott molett alkalmi ruha milyensége függ az alkalom jellegétől is: míg egy üzleti vacsorára egy elegáns kiskosztüm dukál, addig egy esküvőre a koktélruha a legmegfelelőbb.

A lényeg az, hogy a molett alkalmi ruha soha ne legyen hétköznapi, vagy unalmas!

Az alkalmi molett ruhák iránti igény napjainkban már minden gyártó számára természetes elvárásként jelenik meg, ezért csak extrém esetekben van szükség egyéni megoldásként arra, hogy valaki varrasson magának egyet. Ha pedig bővebben érdekel a téma, akkor kattints az oldalunkra!

Szponzorált tartalom