Itt van az ősz, itt van a vinete újra…Ezt a videót már láthattátok ugyan, de még szép, hogy ebben az évben sem hagytuk ki a vinete lesütését és télire elrakását. A tavalyihoz képest emeltük a tétet, most már 40 kiló vinetét rendeltünk, amit múlt vasárnap, a bevált csapat annak rendje és módja szerint fel is dolgozott, lásd a hatásos képeket is – ajánlja nekünk Miklusicsák Aliz alkalmi gasztrovloggerünk, aki nem csak sütött, de meglepetésbejelentést is tesz.
Mielőtt megnézitek a tavalyi videót, amiben lépésről lépésre követhetitek a szertartást, elmondom nektek, hogy arra jutottunk barátainkkal, hogy mivel ebben az évben már igazán olajozottan tudtunk együttműködni, jövő szeptemberben tartunk egy vinetesütő minifesztivált, ahol segítségünkkel bárki elkészítheti majd a maga vinetéjét! Csak azért írom le a tervünket, hogy nyoma legyen ígéretünknek és lehessen rajtunk követelni.
Addig is a hozzávalók:
fa vágódeszka
fa nyeles aprító
egy nagy tál víz (ebben hűtöd le a tűzről leemelt vinetét)
egy tasak uzsonnatasak
boronatárcsa, grillsütő
és sok, sok vinete
Kikavaráshoz:
egy tojás
olaj
só
bors
citrom
botmixer
Tetszett ez a videó?! Ha igen, iratkozz fel youtube csatornánkra és kövess bennünket Facebookon és az Instagramon!