IMG 20210327 092156 604

Mentőöv érzelmi viharok esetére – podcast

Hogy jöjjünk ki egy rossz álomból, hogy aztán az ne uralja le az egész napunkat? Ötven felett hogy éljünk inkább az élvezetnek és ne csak a feladatainknak? Mi a megoldás, ha tudjuk ugyan, hogy nekünk mi lehetne a megoldás, mégsem csináljuk? Öt vagány, ötvenfeletti Dajer olvasó nő kérdései, akik vállalkoztak arra, hogy beszélgetnek velünk saját kihívásaikról. Online találkozónk apropója az volt, hogy nemrégiben valaki bedobott egy hasznos kis önsegítő füzetet virtuális fodrászatunkba, a Mentőöv érzelmi viharok esetére című gyűjteményt, amit bárki ingyenesen letölthet a netről. Podcastunkban Barna Era beszélget előbb a szerzőkkel, majd  a füzet öt olvasójával.

„Üdv a fedélzeten! Az élet eddig sem volt könnyű. Számtalan olyan helyzettel kellett eddig is megküzdenünk, amelyek érzelmileg igen nehezen elviselhetőek voltak. Talán annyira, hogy mostanra azt érezheted, hogy valójában semmit sem érzel, semmi sem motivál és semmi sem érdekel igazán, csak az üresség van. Vagy ennek épp az ellenkezőjével küzdesz: annyi az intenzív testi érzet vagy érzelem, ami eláraszt, annyira tele van a fejed gondolatokkal, hogy már-már fuldokolsz. Csak szűnjön meg egy kicsit, csak egy pillanatra ne kelljen ezt éreznem – gondolhatod.”- így köszönt bennünket a bevezetőjében az az önsegítő füzet, amely még februárban jelent meg letölthető, digitális formában a neten, a Nyírő Gyula kórház, Addiktológiai Pszichoterápiás Részlegének szerkesztésében.

Dajer_Tamogatom

Előbb az alkotók szándékairól,  majd a Mentőöv érzelmi viharok esetére c.  gyűjtemény 5 önként jelentkező, 50 körüli női olvasójával beszélgetünk podcastunkban arról, hogy ők hogyan szabályozzák az érzelmeiket, mi az, ami  a önsegítő füzet vagy saját kísérlet alapján nekik bevált és mi az,  ami nem. A Mentőöv  füzet  – melynek alcíme érzelem szabályozás a gyakorlatban – szerkesztői Farkas Judit és Kiss Anna  klinikai pszichológusok és Gyurkó Noémi művészetterapeuta, aki az anyagot  illusztrálta. Az 5 önként jelentkező Dajer olvasó Csilla, Kriszta, Anita és a két Yvette,  mind 50 körüliek, a változókorban lévő nők összes örömével….

Szigorúan személyes élményeket , véleményeket és praktikákat  hallotok,  asztaltársaságunkban NEM szakemberek javasolnak ezt-azt, csak pont mint a fodrásznál: összejöttünk és dumálgattunk róla, ki hogy van, mi vált be neki és mi hiányzik ahhoz,  hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben?!

 

Ha pedig olyan érzelmi állapotba kerültök és még március 27. szombat este előtt hallgattok minket, ajánlunk rögtön egy jó mai  programot is folytatásnak: A Láthatáron Csoport ma esti Mit ér, ha ? nyilvános beszélgetését, amelyben mi is részt veszünk és amelyben ezúttal a középkorú férfiak (!) érzelmi élete lesz a fókuszban!

Ha tetszett, iratkozzatok fel a Youtube-podcast– vagy Spotify– csatornánkra!

Kövess bennünket a Facebookon és az Instagramon!

“A tartós hullámnak ára van!”, március 8. óta alkalmi vagy akár havi, rendszeres támogatással is hozzájárulhatsz a magazin fennmaradásához! Köszönjük.

 

Dajer_Tamogatom