IMG 20210327 092156 604

Mentőöv érzelmi viharok esetére – podcast visszajátszva, egy premier előtt

Fél éve annak, hogy öt vagány, ötvenfeletti Dajer olvasó nő vállalkozott arra, hogy beszélget nálunk  saját, életközepi kihívásairól és megoldásairól. Akkori találkozónk apropója az volt, hogy virtuális fodrászatunkba bedobtak egy hasznos kis önsegítő füzetet, a Mentőöv érzelmi viharok esetére című gyűjteményt, amit bárki ingyenesen letölthet a netről. Barna Era beszélgetett előbb a szerzőkkel, majd  a füzet öt olvasójával. Most azért ajánljuk újrahallgatni a podcastot, mert témájában jól illeszkedik a Mit ér, ha? zenés női varieté elé, melyet szeptember 17-én mutatnak be a Láthatáron csoport produkciójaként a Jurányi Házban, szintén öt középkorú nő ismerősen küzdelmes történetén és  felszabadítóan szórakoztató előadásán keresztül. Mi is ott leszünk, a dajer.hu a produkció médiatámogatója.

„Üdv a fedélzeten! Az élet eddig sem volt könnyű. Számtalan olyan helyzettel kellett eddig is megküzdenünk, amelyek érzelmileg igen nehezen elviselhetőek voltak. Talán annyira, hogy mostanra azt érezheted, hogy valójában semmit sem érzel, semmi sem motivál és semmi sem érdekel igazán, csak az üresség van. Vagy ennek épp az ellenkezőjével küzdesz: annyi az intenzív testi érzet vagy érzelem, ami eláraszt, annyira tele van a fejed gondolatokkal, hogy már-már fuldokolsz. Csak szűnjön meg egy kicsit, csak egy pillanatra ne kelljen ezt éreznem – gondolhatod.”- így köszönt bennünket a bevezetőjében az az önsegítő füzet, amely még februárban jelent meg letölthető, digitális formában a neten, a Nyírő Gyula kórház, Addiktológiai Pszichoterápiás Részlegének szerkesztésében.

Előbb az alkotók szándékairól,  majd a Mentőöv érzelmi viharok esetére c.  gyűjtemény 5 önként jelentkező, 50 körüli női olvasójával beszélgetünk podcastunkban arról, hogy ők hogyan szabályozzák az érzelmeiket, mi az, ami  a önsegítő füzet vagy saját kísérlet alapján nekik bevált és mi az,  ami nem. A Mentőöv  füzet  – melynek alcíme érzelem szabályozás a gyakorlatban – szerkesztői Farkas Judit és Kiss Anna  klinikai pszichológusok és Gyurkó Noémi művészetterapeuta, aki az anyagot  illusztrálta. Az 5 önként jelentkező Dajer olvasó Csilla, Kriszta, Anita és a két Yvette,  mind 50 körüliek, a változókorban lévő nők összes örömével….

Szigorúan személyes élményeket , véleményeket és praktikákat  hallotok,  asztaltársaságunkban NEM szakemberek javasolnak ezt-azt, csak pont mint a fodrásznál: összejöttünk és dumálgattunk róla, ki hogy van, mi vált be neki és mi hiányzik ahhoz,  hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben?!

                         Ha tetszett, iratkozzatok fel a Youtube-podcast– vagy Spotify– csatornánkra!

A beszélgetés egyik résztvevője  – ma már nem titok – Feuer Yvette színész volt, a Láthatáron Csoport vezetője, és a  Mit ér, ha? zenés női varieté a mulandóságról egyik szereplője. Premier és előadás 2021. szeptember 17-én és 18-án, a Jurányiban. 

 A produkció Facebook oldala itt érhető el, az előadás igazi női munka lesz. Szereplők: Álmosd Phaedra, Feuer Yvette, Manyasz Erika, Romankovics Edit, Szalontay Tünde. Rendező: Romankovics Edit. A színészek improvizációja alapján írta: Romankovics Edit és Zsigó Anna. Dramaturg:Zsigó Anna. Zeneszerző: Fűri Anna. Dalszövegek: Kiss Judit Ágnes. Koreográfus: Hód Adrienn. Látványterv: Horváth Jenny – Komesz Borbála.

A dajer.hu  a produkció médiatámogatója.

 <