@Bihari Ágnes_outfit_nyito

Outfit II.- fotósorozat

A nő negyven és ötven felett: nem  tűnik el, mint szürke szamár a ködben. Bihari Ágnes a hűvös, esős, szmogos városban, rossz látási viszonyok között is megint szép színeket és éveket kapott lencsevégre. Tessék, tessék, itt a streetfashion fotósorozat őszi kollekciója!

„Nem is rossz ez a maszk, elfedi a tokámat, meg a ráncaimat” – hallottam még nyáron az egyik dajeros szerzőtől, és bár többnyire a valóság önérzetes és alig kendőzött vállalásának híve vagyok, pontosan értettem, miről beszél.

Közben ősz lett, de a normává vált maszk továbbra is velünk van, ráadásul a hűvösödő napok miatt testünk több táját is meleget adó rétegek alá-mögé bújtatjuk. Ha követnénk azokat az álcázási tanácsokat, amelyeket egyes kortársaink osztanak meg az interneten (vö: hogyan rejtsük el a pocakunkat 50 felett?), akkor azért is örülnénk ennek az évszaknak, mert segít abban, hogy öltözködésünkkel még láthatatlanabbá váljunk magunk és a külvilág számára is. De ki akar láthatatlanná válni? Na ugye. Oké, nem kell ahhoz középkorú nőnek lenni, hogy valaki a teste körvonalait minél inkább eltakarja,  ott van például a @katieismonster néven alkotó, Tájföldön született és Londonban élő fiatal tervezőnő, aki kifejezetten óriási méretű, vicces ruhákat tervez, tekintet nélkül korra és testalkatra.

Bár London, Párizs, New York vagy Berlin az elmúlt években Budapesttől egyre távolodik (vagyis inkább mi fordultunk be a nyolcvanas évek elejének irányába), de ahogy régen a progresszivitás utat tört magának a vasfüggönyön keresztül is, a mai – egyre rövidülő és egyre sötétebb – napokban is van azért fény, szín és forma. Ha nagyon keressük.

Tény, hogy a múlt heti mobilos vadászataim alkalmával még nehezebb volt színesen és karakteresen öltözködő ötvenes nőket lőnöm, mint máskor, bár kétségtelen, hogy a köd és a szitáló eső is hozzájárult a visszafogottsághoz. Akiket most random találtam, azokra viszont mind jó volt ránézni – akár a hídon, a szürkülő város háttere előtt, akár a piac bicikliparkolójában, akár a bevásárlóbehemót fala mellett, megállva egy pillanatra. Íme, itt láthatók ők, lehet a neveket és életkorokat az arcokhoz passzítani!

Márta (50), Klára (50) Melinda (45), Zsuzsa (60), Mária (62), Vikky (44), Helga (45)

@Bihari Ágnes_outfit_21

 

@Bihari Ágnes_outfit22

 

@Bihari Ágnes_outfit23

 

@Bihari Ágnes_outfit24

 

@Bihari Ágnes_outfit25

 

@Bihari Ágnes_outfit27

 

@Bihari Ágnes_outfit26

 

A Szerző írásai a dajer.hu-n:

Outfit – fotósorozat

You rock, girl! Bihari Ágnes gyorsfénykép-tárlata

Tetszett Önnek ez az írás?! Ha igen kövessen bennünket a facebookon és az instagramon!

A képek szerző tulajdona, melyekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján jogvédelem alatt állnak.