Sosi

Szépen élünk – felolvasás

Egy bodor ötlet a Dajer szerkesztőségétől a mai nem szimpla vasárnapra: kedves támogató szerzőnket lepjük meg 50. születésnapján novellájának hangos változatával. Miklusicsák Aliz most Sosinov Ella Szépen élünk című írását olvassa fel, nem csak Kaffka-függőknek.

Frazon Zsófia ajánlója:

A felolvasás örök műfaj. Leírt gondolatok, mások hangján. Mert a legjobb, amikor szövegekkel vesszük körbe magunkat, mások gondolataival. Aztán hallgatjuk, és bejön a konyhánkba és a hálószobánkba a rögvaló. Beleengedjük magunkat. Meg távol is toljuk. Itt is vagyunk, meg távol is. Egyszerre. Irodalom. HISZEN irodalom. CSAK irodalom. Nem a valóság. Fikció. „Ha nem ingerlem, kenyérre lehet kenni.” Nevetek rajta. Aztán rájövök, hogy megoldás a mindennapokra: ha nem ingerlem, kenyérre lehet kenni. És már nem is nevetek annyira. Ügyelek, hogy ne moccanjak. Laci.

Hallgatom, és azt gondolom, hogy a szerző jól látja a világot női szemmel. De mi van, ha mégsem nő. Akkor honnan dolgozik?

Azon gondolkodom, hogy milyen világban mozog és él Sosinov Ella. Férfi és női szerzők világa között van-e különbség. Észrevesszük-e? Fontos-e? Vagy csak a szöveg számít. A tapasztalat. Amit férfi és női pozícióból is meg tudunk fogalmazni, ha finoman figyelünk. Finoman figyelünk. Szerzőnk, Sosinov Ella és felolvasónk, Miklusicsák Aliz minden körülmények között.

Szépen élünk.

 

 

Tetszett ez az írás?! Ha igen, kövess bennünket a Facebookon és az Instagramon!