borito

After-horoszkóp – Április

Minden „normális” női magazinban van horoszkóp, úgyhogy a dajer.hu is megörvendezteti az olvasóit ezzel a műfajjal. Mármint azt az olvasót, aki megtalálja a maga havi horoszkópját, merthogy csak azok a csillagjegyek szerepelnek rovatunkban, amelyek mögött ott áll a szerkesztőség valamelyik tagja – persze névtelenül. Szerzőgárdánk bővülésével reméljük, hogy 2021-ben már tényleg a Mérlegek és a Szüzek is örvendezhetnek majd.
De „normális” horoszkópot ne várjatok! Az after-horoszkóp lényege ugyanis az, hogy utólag, az előző hónapra visszamenőleg tudhatod meg, mi történt veled. Vagy velünk. Vagy akárkivel. Még az is lehet, hogy bejön.

 

KOS

kos 1

Végre eljött a te időd, három hónap bezártság után rendeződni kezdett a napi ritmusod, a gyerekek végre visszamehettek az intézményekbe, és te elkezdhetted behozni a lemaradásokat. Na jó, volt még néhány hátráltató energia, de azokat már észre sem vetted. A születésnapod és a locsolás egybeesett, de te egy féléves munka befejezésével ünnepelted. Ezenkívül volt két olyan este is, hogy kirúgtál a hámból: végre barátokkal teraszon üldögéltél. Én még többre is bátorítanálak! Hivatásos hipochonder lévén hamar beprogramoztad a családot egy kéj-kivizsgálásba. Ettől megnyugodtál egy időre, de tudom, hogy csak egy időre… Oltásversenyben nem vettél részt, meg is lett az eredménye, mert hónap végén, amikor végre hazautazhattál a családhoz, a határnál feltartóztattak, de a Merkúr-Plútó trigon segítségével megoldottad és kibeszélted a helyzetet. Boldog találkozásokkal és kirándulásokkal fejezted be a hónapot, és – ugyancsak ennek a trigonnak köszönhetően – sok ötleted lett. De kérlek, írd le, ne csak beszélj róla, kezdd el megvalósítani. Mert ha kitaláltad, attól kezdve van!

 

BIKA

Bika

Biztos nem csak te érezted úgy, hogy az áprilisi Bikák felé sok szeretet áradt, meg sok virág, meg szerelem és gondoskodás. S bár te csak a hónap végén ülöd születésnapod – hogy is lehetnél másként Bikanő? –, mindig is magadénak érezted az áprilist. Először is bolondok napjával kezdődik, és még ha nem is mindenki vevő a humorodra, azért alapjában téged vicces embernek ismernek. Másodszor a tavasz ilyenkor már biztosan kibuggyan, és a gingko meg a platán is rügyet bont. Harmadrészt elérkezik a Föld Napja, melyet hirtelen Shakespeare szülinapja követ, miközben a legdurvább európai nukleáris katasztrófák évfordulója is valahogy áprilisra esik. Emiatt régen állandóan TV-stúdiókban vagy nyilvános eseményeken találtad magad a születésnapodon, ma már viszont nem. Egyrészt azért, mert a magyar média és nyilvánosság már annyira sem működik, mint régen, de főleg azért, mert téged is máshova irányítottak a csillagok. Megkomolyodtál volna? Minden új némi rombolással kezdődik: leendő lakásodban már leomlottak a falak, kipucolták a felesleget, így kitisztult a tér, és kezded azt is elhinni, hogy hamarosan – még idén – egy olyan lakásba költöztök, ahol van kád, cseresznyefa lóg be az erkélyre, és ahonnan mégis bringával járhatsz munkába. Apropó munkahely: ez komoly csalódások tárháza volt áprilisban is. Ne firtassuk!

 

IKREK

ikrek

Ugyan a hónap elejére a Nap a Kosban energikusságot, frissességet ígért az Ikreknek, neked az áprilisból inkább a Vénusz és Mars dominálta időszak maradt meg, ami veszekedéseket, konfliktusokat jósolt és hozott is. Nem csoda, hiszen az állandósult stresszre rápakolt munkahelyi zűröket még rosszabbul élted meg, mint amilyen rosszak azok amúgy is voltak. Az biztos, hogy ezzel kezdened kell valamit, de azért a mélyponton az is kiderült (remélem), hogy nem a szarba beleállás, a mindenáron megfelelés, a személyiséged erőszakos átformálása az önfejlesztés legjobb útja. Legyél már egy kicsit kíméletesebb magadhoz! Hogy túlélted az áprilist, azt nagyban a hétvégi kéktúrázásnak köszönheted, akkor mindig kisütött a nap és felkéklett az ég a fejed felett. Csodás dombvidékeken jártál, felhők közt madarak szálltak, hallottad a femilifroszt zaját, még a legsűrűbb erdőben is. És ennél már csak jobb lehet (közben Moderna-lány is lettél, úgyhogy talán egyre közelebb az utazás és a társaság), bírd ki május-júniusig, hiszen most már tényleg a te időd jön!

 

RÁK

rakHa Rák vagy, nagy örömmel vetetted bele magad a húsvéti ünnepekbe, még akkor is, ha a megszokottnál kevesebb emberrel találkoztál. A zöldülő lombokkal együtt az oltás is elérkezett, így már védetten vártad a locsolókat, akiknek jötte előtt mondjuk mindig leakasztod a kaputelefont, így sem most, sem korábban nem jöttek. A tévével és a Netflixszel szakítva sokat túráztál a hűvös tavasz ellenére, mert mindenütt jó, de a legjobb nem karanténban. A hónap vége nagyon sok feladattal járt, így reméled, hogy gyorsabban ideér a nyár, mint szokott.

 

OROSZLÁN

oroszlan

A csillagok neked aktív testmozgást ajánlottak az áprilisi érzelmi kitörésekkel szemben, amin azért van mit mosolyogni így utólag is. Bár a Szputnyikkal valóban becsekkoltál egy földöntúli utazásra, sikerült 2 óra 40 percet sorban állnod ezért a tripért, ami később, ha nem is a fájós térdedre, de ágyba kényszerített. A térdmizériádra hyaluron-injekciót kaptál – a miközben a gyógyszer neve  férjedet egy görög desztinációra emlékeztette (hiába, így utaztok ti), téged inkább az ára. S hiába nincs jogsid és kocsid, attól még úgy tűnik, hogy lejárt a műszakid, ezt a szerkezetet bizony mostantól szervizelni illik. Ügyesen abszolváltad az otthoni rehab-gyakorlatokat, és őszinte tudtál lenni a lábaddal, hogy vele együtt már túl vagy a hatodik X-en, bravó! De az április legszebb ajándéka mégiscsak az lett, amit a törvényszék küldött a hó utolsó napjára, még akkor is, ha elsőre (ki)végzést olvastál a monitoron: a Dajer Alapítvány bejegyzésével megint új szerepbe bújsz, kedves elnök asszony! Bárcsak életed minden hiánypótlása ilyen véget érne…

 

SKORPIÓ

9975396Amikor a Merkúr belépett a Kos jegyébe, már érezted, hogy nem mindennapi hónap elé nézel, és a húsvét is ennek jegyében telt, energiát gyűjtöttél, és lélekben felkészültél az előtted álló mozgalmas időszakra. A márciusban meghozott döntés a költözésről természetesen csomagolást és szelektálást, rendrakást ígért áprilisra. És ahogy a Merkúr és a Nap is belépett a Bika jegyébe, összeálltak a csillagok, és nekilendültél. Először a vidéki házad racionalizálásához fogtál hozzá, hogy új helyeket találj a Budapestről a nyaralóba kerülő tárgyaknak. Mindig tudtad például, hogy van egy Doboz, amiről sejtetted, hogy titkokat rejt. De eddig sosem érezted úgy, hogy az már a tied, pedig három év telt el azóta, hogy a Doboz utolsó őrzőjétől is végleg el kellett búcsúznod. Most viszont eljött a pillanat, és a megsárgult levelekből és iratokból egy egészen új dédnagymamát, nagymamát, sőt anyát is megismertél. Talán most jött el a pillanat, hogy végképp felnőtt lettél. De ezt ígérte a hátráló Plútó is: itt az ideje, hogy szembenézz a családi múlttal, annak szépségeivel és titkaival egyaránt. És arra is rájöttél, hogy ez az utazás még csak most kezdődik, a több tucatnyi levél elolvasása, feldolgozása még hosszú ideig fog tartani.

 

NYILAS

kosBár a céltudatos és energikus Nyilasok áprilisban a pozitív energiák megjelenését tapasztalhatták életükben, ki tudja miért, te mégis hajlamos voltál valami rejtélyes melankóliára. Miközben nagyon is élvezted a sokszor késő estig tartó munkát, és legendásan konstruktív ötleteid ezúttal is lenyűgözték munkatársaidat, úgy érezted, valami nagyon fontos dologba nem fektetsz elég mentális energiát. Sok vitád volt a családtagjaiddal, de nem féltél megtenni az első lépést, és egy jól sikerült kirándulás, megspékelve azzal az emlékezetesen vidám vacsorával megmutatta, hogy érdemes megerősíteni a számodra fontos kapcsolatokat. A Kosban álló Vénusz hajlamossá tett néhány impulzív döntésre és durva reakcióra a stresszhelyzetekben, de mindenkit megingató szarkazmusod végül segített elérni céljaidat.

 

BAK

bak

Na, Bak, kedvesem, vedd magad elé a múlt hónapban lazán vezetett naptárad, és lássuk, mi volt a mostani, májusi megtorpanás előtt. De előbb lássuk a jó dolgokat! Mi mindennel kínáltak meg a csillagok áprilisban? Oltás (Moderna!), fodrász (Ákos!), új házi kulináris örömök (springroll-hegyek!), növénybővülés (szederbokor az erkélyen!), negatív tesztek (bőr, mammográfia), mini szellemi kihívások (munkácskák plusz leporolt spanyol) – mindezeket nyilván a Merkúr találkozása uralkodó bolygóddal, a Szaturnusszal a Vízöntőben, az április 11-i újhold, illetve a Merkúr–Mars–Jupiter együttállása idézte elő. Vagy kísérte. Vagy ellenezte – de te mégis! Whatever. Lényeg, hogy most, egy május közepi mikrodepresszív pontról visszanézve tök mindegy. Mert mi is volt az április? Semmi nagy dráma, semmi fergeteges vígjáték – az érzelmes kamaradarabokra meg úgy tűnik, nincs jegy mostanában. Hál’ istennek leszoktál a nagy visszanézésekről rég, de nem húztad el a függönyt a jövő elől eléggé, így amikor a Plútó retrográd mozgásba kezdett (ápr. 27.), megdöccentél, ami áthúzódott májusra is. De mostanra már tudhatnád: nincs az a jó, és nincs az a rossz, ami el ne múlna.

 

VÍZÖNTŐ

Vízöntő jegyBár a csillagokban azt volt megírva, hogy a stabil jegyek (így jómagad is) sikeresek lesznek ebben a hónapban, nem volt könnyű dolgod. Az elismerés nem onnan jött, ahonnan számítottál rá, de végül megérkezett. Anyagilag gatyába rázódtál, persze rögtön megtaláltad újabb befektetésed tárgyát: a rád bízott vidéki házba bőven akadt pótolnivaló, no meg kerti szerszámoknak is híján voltál, úgyhogy többször ellátogattál barkácsboltokba, nem kis összegeket hagyva ott. Gyermekeid vakációztak, így volt időd magaddal foglalkozni. Gyorsan kértél időpontot a kozmetikushoz. A Kos újhold jól indított, földeltél is rendesen, hiszen a fél kertet felástad, és azt a magot is elhintetted, amiről nem tudtad, mi kel ki belőle. Cicád műtétére is ekkor került sor. Aggódnod fölösleges volt: gyorsan és szépen felépült. Csodálkozva szemlélted, hogy üti ki sorban társaidat a Skorpió telihold – te valahogy megúsztad. Persze nem egészen, mert sikerült felcsattannod legjobb barátaid éretlen viselkedésén, s bizony oda is mondtál. Legalább lesz minek a helyrehozásán munkálkodnod májusban. Egész hónapban úrrá lett rajtad egy kényelmetlen érzés, gyanakvás, de sajnos az, hogy mennyire megalapozott, csak hónapok múlva derül ki. Egészséged kicsattanó, de rá is dolgoztál. Várod az oltásismétlést, a szabadban való mozgást, meg naná, az újabb utazási lehetőségeket! Fél évedet odaadnád egy rendes úszásért. Áprilisban csak a konyhád úszott el egy becsületes csőtörés miatt, de legalább kicserélték az elöregedett csöveket, te meg az eldugult csapokat. Új mederbe terelted vizeidet. Ez többnyire jó dolgokhoz vezet.

 

HALAK

9975404Mindig is szerettél volna jósnő lenni. Bár ezt úgy képzeled, hogy nemcsak látod, befolyásolod is a jövőt. Miután nagyon szereted az áprilist, erre a hónapra csak jókat jósoltál volna. Idén azonban nem jött össze. Ugyan szuper, hogy te is az egyik vakcinaszubkultúra tagja lettél, de az egyes és a kettes dózis hatására is ijesztő immunválaszt adott a szervezeted, és összességében heteket lopott el az életedből. A fennmaradó időben rémes konfliktusok lopták tovább az időd, a kis maradékban pedig fáradt, álmos, elcsigázott, kedvetlen voltál. Az április kicsúszott a kezedből. Ha visszafelé is jósolhatnál, kábé mindenen változtatnál. Április egyetlen pozitív hozadéka: hogy itt a május.

 

Tetszett ez az írás?! Ha igen, kövess bennünket a Facebookon és az Instagramon!

„A tartós hullámnak ára van!”, március 8. óta alkalmi vagy akár havi, rendszeres támogatással is hozzájárulhatsz a magazin fennmaradásához! Köszönjük.

Az alábbi (ingyenesen megtekinthető) motivációs videóban pedig egy spirituális utazásra hívjuk mindazokat, akik fogékonyak a lélektől-lélekig kapcsolatteremtésre, de főleg a szellemi és ANYAGI világ összekapcsolására, átjárhatóságára. A videóban elhangzó bármely instrukció korábbi meditációs tapasztalat nélkül is könnyen követhető. A támogatást segítő meditációs gyakorlatot Miklusicsák Aliz vezeti: