183729896 304046631264827 2459347170266110345 n

Ültetünk egy Dajer-fát! Csatlakozzatok ti is a 10 millió Fa akciójához!

A héten lezártuk a tanévet középiskolai tanár szerzőnk cikksorozatának harmadik részével, az Egy pótolható év margójára c. jegyzettel, majd pár napra rá nagykárolyi Visináta meggylikőrrel koccintottunk  a gasztro rovatunkban. Aztán megkaptuk a 10 millió Fa legújabb felhívását, amely méltó memento-t  kínál az online ballagások és szerenádok helyett ennek a fránya 2020/21-es tanévnek, s adta magát az ötlet, hogy mi is beszállunk! A dajer.hu szerkesztősége csatlakozva az akcióhoz, egyik szerzőnk surányi kertjében fog meggyfát ültetni, részben minden érettségiző diák megérettségének megünneplésére, részben lapunk második születésnapjára is koccintva, nem utolsó sorban pedig  azért, mert idővel saját meggyből szeretnénk majd a meggylikőrt…

logo szogletes„A 10 millió Fa elhatározta, hogy az idén elmaradó szalagavatók, szerenádok, bankettek, ballagások helyett a saját eszközeivel, több ezer gyümölcsfa elültetésével zárja le az érettségizők diákéveit. A diákokat szimbolizáló facsemeték szerte az országban hoznak majd gyümölcsöt, együtt fejlődnek és érnek a 2021-es évfolyammal.

Az operatív törzs pénteki bejelentése értelmében a ballagások késve ugyan, de megrendezhetők. Hogy ez helyes-e, követendő-e, azt mindenki döntse el maga. Mi továbbra is arra biztatunk titeket, ha lesznek valóban ballagások, ha nem, csatlakozzatok kezdeményezésünkhöz, és segítsetek egy-egy gyümölcsfa árával és/vagy egy-egy megosztással, hogy több ezer őshonos gyümölcsfát ültethessünk a 2021-es évfolyamnak.

A fákat a 10 millió Fa legapróbb falvakra is kiterjedő önkéntes hálózata ülteti el szerte az országban, az életben maradásukhoz alkalmas területekre. Főként magánkertekbe, de ahol van erre lehetőség, ott közterületekre is kerülnek. Az alapítvány a ballagó középiskolai diákoknak, iskoláknak lehetőséget biztosít, hogy ha saját ültetést szeretnének szervezni, akár az iskola udvarára, környékére, megtehessék. Ehhez itt, a weboldalon biztosítunk kapcsolatfelvételi lehetőséget.” – írják az oldalukon.

Bokor Judit cikksorozata itt olvasható:

Egy pótolható év margójára

Hullámlovasok a második hullámban. Tanárok és szülők edzésben.

Képzeld el, hogy tanár vagy!

Miklusicsák Aliz gasztro-pankrációs hangalámondásos  házi meggylikőr-ajánlata:

Ha tetszett, iratkozzatok fel a Youtube-podcast– vagy Spotify– csatornánkra!