Helló lányok, asszonyok! Manapság, amikor semmi sem akkor van, amikor, nem árt időben felkészülni a meggyszezonra, mi szóltunk! Ha majd véletlenül faluról megérkezik a nagynéni, s vele egy vödör meggy, és a szokásos rácsos linzer kisütése után is megmarad a fele, akkor ne várjuk meg míg ránk rohad. Szaladjunk elibe az erjedésnek, mert van megoldás….és az a VISINÁTA!! Miklusicsák Aliz gasztro-pankrációs hangalámondásban laborálja a meggylikőrt. Háttérben a román Latareasca veche szól.
Hozzávalók:
4 kg meggy
1 kg cukor
1 liter tiszta szesz (96 fokos)
1/5 liter rum
2 dl konyak
1 rúd vanília
Ha tetszett, iratkozzatok fel a Youtube-, podcast– vagy Spotify– csatornánkra!
Röviden: természetes fekete, rejtőzködő magamutogató, bringán mélázva dudorászó, közösségszervező családanya.
Egyszer volt a hajamban dauer a 90-es évek közepén, amikor anyám egy új kemikália márkát rajtam próbált ki. Női ágon a családomban mindenki fodrász volt. Gyerekkoromban sokat ültem a búra mellett és szórakoztattam az alatta ülő néniket. Azóta tudom, hogy közöm lesz a dajer szóhoz, de más irányba haladtam. A színészképzés egyszerűbbnek tűnt akkor, és azt hittem ott nem lehet trombózist kapni. Színház, muzsika, közösségi terek/programok szervezése és két gyerek után, mégis utolért a transzgenerációs örökség. Úgy döntöttem, nem járok terápiára emiatt, inkább hasonhajú barátnőimmel létrehozunk egy nonfrizuratív szalont, ahol kibeszélhetjük régen cipelt sóvárgásainkat.