borito

After-horoszkóp – December

És itt a múlt év utolsó after-horoszkópja! Minden „normális” női magazinban van horoszkóp, úgyhogy immár a dajer.hu is megörvendezteti az olvasóit ezzel a műfajjal. Mármint azt az olvasót, aki megtalálja a maga havi horoszkópját, merthogy csak azok a csillagjegyek szerepelnek rovatunkban, amelyek mögött ott áll a szerkesztőség valamelyik tagja – persze névtelenül. Szerzőgárdánk bővülésével reméljük, hogy hamarosan a Mérlegek és a Szüzek is örvendezhetnek majd! De „normális” horoszkópot ne várjatok! Az after-horoszkóp lényege ugyanis az, hogy utólag, az előző hónapra visszamenőleg tudhatod meg, mi történt veled. Vagy velünk. Vagy akárkivel. Még az is lehet, hogy bejön.

KOS

kos 1

Kedves Kos, ne tagadd, belazultál decemberben és ugyan megfogadtad, hogy keveset fogsz vásárolni, mégis sok felesleges dolgot vettél meg. Egyébként is ez neked az egyik gyenge pontod, hogy beleszeretsz holmikba, és utána magyarázkodsz magadnak. Kedvenc parfümöd webshopjának a linkjét – finom utalással – átküldted a férjednek. Ejnye. Erről jövőre próbálj leszokni, bízz benne, hogy mások is jó ajándékokat választanak neked. A BKV-büntetéseket az utolsó hetekre tartogattad. Kifizetted, jól van. Megérdemelted a büntetést, ha nem nézel körbe a villamoson, amikor jönnek az ellenőrök. Az ünnepek csendességében sokat bánkódtál, hogy nem tudtál hazamenni a szülői házba. Ehelyett a családod új vidéki házában töltöttél el pár kellemes napot. A szilveszteri buli ugyan elmaradt, de a legnagyobb örömödre a szomszédok átjöttek éjszaka ünnepelni. A 2020-as éved egy jól összeállított kimonóparti volt, ebben otthonról szerveztél le két kampányt, nyaralást, barátkozást, böjtöt és sportot. Nehéz év volt, de nagyon sok energia és dinamika volt a mozdulatlanságban. Néha úgy tűnt, mintha egy nó-színházat néznél: ismert szerepkörök, beszélő maszkok, lassú mozdulatokkal a történet lényegére koncentrálnak.

 

BIKA

Bika

A december három szóban: lakáskulcs, ajándékcsomagolás, kutyák. Immár birtokba vehetted újonnan szerzett lakásodat, de a beköltözés még bőven várat magára. Ki kell találni, kivel, és pontosan mit fogsz kialakítani ebből a térből. De ezt 2021 elejére hagyjuk. Szeretteid jelentős részének születésnapja valahogy az év végére esik – nem beszélve Jézuskáról, akit még csak képeken láttál, de gyerekkorod óta meghatározó szereplője e hónapnak. Így a december évtizedek óta ötleteléssel, vásárlással és csomagolással telik. Tekintve, hogy elsőként az iparművészetire, a csomagolás szakra jelentkeztél, ez utóbbi tevékenység a kedvenceid közé tartozik, míg az előbbiek komoly mentális megterhelést jelentenek. Telefonod képarchívumának tanúsága szerint leginkább különböző kutyák keltették fel a vizuális érdeklődésedet, ami új jelenség. Bizonyára annak köszönhető, hogy pár hónapja egy négylábúval osztod meg a kanapét, amit sosem gondoltál volna magadról. Fontos tapasztalat volt még, hogy a nőstény bika immúnis a járványok által keltett pánikra és félelemre. Ennek jegyében telt ez az év is. Kisebb vírusközösségekben élted szokásostól nem nagyban eltérő életed. A gurulós bőrönd azonban az év elején teljesített missziók után hosszú szabadságra ment. Ezt egy darabig annyira nem bántad, de decemberre már tele lett a… Tele akartad rakni és húzni magad után, előtt, mellett. Vártál már valami ilyesmit. Meg volt írva a csillagokban. Benne volt a levegőben. Benne VAN a levegőben, vagyis immáron a maszkokban. Szóval nem annyira lepett meg. Kezdődik egy egészen más korszak. Egy olyan korszak, amiben a munkád felértékelődik. Márpedig alázatos Bikával ritkán lehet találkozni, és a kis dolgok sem számítanak igazán neked. Nagyban és komolyban szeretsz gondolkodni: a legelő számodra csak akkor érdekes, ha kellően nagy és termékeny. Megérkeztél.

 

IKREK

ikrek

Számodra a Nyilas Újhold a hetedik életterületen az üzleti és párkapcsolati területeket fogalmazta újra. A Jupiter a nyolcadik életterületen rengeteg pénzre utalt – kaptál is év végi jutalmat, nem? Az Ikrek egy darabig nyughatatlan volt decemberben, de a Vénusz a Bakban szeretettel és energiával töltött fel. Nem így volt? A hónap első fele elképesztően mozgalmas volt a munka terén, és remélted, a második felében majd megnyugodhatsz végre. A négyórás online céges Mikulás-körkapcsolás, a befejezés vágyától tüzelt munkavégzés, majd az online céges karácsony után tényleg nyugalmasabb idők következtek. Olyan volt mintha még iskolás lennél, mivel amikor az évi szabadságaidat beírtad, még úgy volt, utazol. Szóval az ünnepek előtt, között nem dolgoztál, és utána is napokkal később kezdted, ki se nyitottad a laptopodat (csak a magazinos feladatok miatt). Jól tetted. Igaz, az egész egy olyan álomvilágba ringatott, amiből szörnyű volt a felébredés. A szünet és az ünnep maga végre kikapcsolódást, pihenést hozott, finom ételeket, kedves szüléket, akik miatt december 10. óta teljes önkéntes karanténban voltál. De megérte. Az ünnep másnapján kerti partin megajándékoztad és megtöltöttkáposztáztattad a családnak a vírusszempontból kockázatosabb részét – végül is szerencsétek volt: a gombóc nem fagyott bele a tányérba, bár a sofőr fröccse kissé szezonon kívülinek hatott a kettő fokos pajtában. Számos meetszülinap, zoomkarácsony és jitsiszilveszter kijutott, de idén nem kellett megküzdeni a legjobb kulcsosházakat évekkel azelőtt sorozatban szilveszterre lefoglaló hordákkal – bár így is 30-án ittátok meg a rengeteg pezsgőt a barátokkal, nehogy 31-én a leterhelt internet miatt ne tudjatok együtt lerészegedni. A legváratlanabbul pozitívan elsült program a messenger-mézeskalácssütés volt: végre egyedül díszíthetted fel az összes mézeskalácsot, úgy, ahogy te akartad, és nem kellett elcsapni a cuki kisgyerekeket az asztaltól, akik egy jól irányzott csuklómozdulattal szoktak egy tepsinyi figurát mákkal teleszórni. Szépek is lettek. Mármint a mézesek. Az év? Hát ennyit még egy évben sem öregedtél, mind fizikailag, mind mentálisan. És a jövő évi jóslatokat elnézve ez a tendencia csak folytatódni fog. De azért hajrá, kovácsnéni!

 

RÁK

rakHa Rák vagy, a Mikulás neked is hatalmas életigazságokat hozott, például azt, hogy a családi és baráti kapcsolatokat mindennél jobban óvni kell, és nincs az a munka, ami megéri, hogy ne jusson idő a szerettekre. Készültél volna újévi fogadalommal is, de annyira kiszámíthatatlannak tűnt minden, hogy inkább megpróbáltál sodródni az árral. Az ünnepek alatt az is kiderült, hogy eddig csak a december vége volt az az időszak, amikor az emberek nem tudták, hogy éppen milyen nap és napszak van, 2020-ban viszont a legtöbb hónap így telt el. Zavaros időérzékelés és szokatlan ünnepi hangulat zárták a leggyorsabb és legfurcsább évet.

 

OROSZLÁN

oroszlanA Szaturnusz pozíciója segített neked lezárni, beszámolni, elszámolni, és gond nélkül tartani tudtad, hogy karácsony előtt leteszed a lantot. Bravó! Helyette ugyan felvetted a telefont a két ünnep között is, sőt egy kis ezúgyiscsakszórakozás-együttműködés is feltűnt a Láthatáron, de még így is adtál a pizsamás családi hedonizmusnak. A covidbiztos karácsonyi partik és évvégi álmaraton-futásaid helyszínei az erdők lettek, s végre elhitted, hogy nincs az a vaddisznó, amelyik oroszlánnal akasztana bajszot. I-betűs könyveket olvastál, Gurubi, Jászberényi, Harari, de később már egy fel-fellobbanó térdfájás tartott a kanapén. Mivel a konyhai asztrológia mellett a pszichoszomatikában is jártas vagy, tudod, hogy ez a panasz dicsérheti hajthatatlanságodat, de óva int a rugalmatlanságtól! Az évet a karácsonyi nagytakarítás előtt talált Angyalkártya-paklival zártad, ami jó kis napi önismereti játékot hozott, de vigyázz, nehogy többet vess magadnak és ne arass! Bár Oroszlánként sokkal inkább a fejeden szereted viselni a koronát, 2020-ban egész jól kapaszkodtál a hullámvasúton. Amint kevésbé vetted magad komolyan, engedted, hogy élvezd, amit csinálsz, és minden karantén ellenére kapcsolódtál, a nagyobb ugrásoknál és a zuhanásnál is megtartott a háló, amiben bízhatsz 2021-ben is.

 

SKORPIÓ

9975396Kedves Skorpió, furcsa év furcsa decembere van mögötted. Végre egyszer az életben lett egy nyugodt, nem rohangálós, ráérős ádvented. Ha mást nem, de ezt mindenképp megköszönheted a világjárványnak. Azt, hogy a csillagok, hogyan álltak, hiába is kémlelgetted az eget, nem sikerült látnod, de amit éreztél, az kiegyensúlyozott fényszögeket feltételezett. Ennek örömére rendeztél is egy nagy karácsonyi – szigorúan 10 fős és tesztelt – családi vendégséget. Ha már 50 éves lettél, ideje is volt szembenézni a régi családi karácsonyok emlékével. Az élelmiszerek beszerzése, a vidéki házad felpimpelése és néhány lapzárta el is repítette azt a pár napot, amennyinek a decembert érezted. Az ajándékvásárlási hajsza ugyan elmaradt, de a Love Actually idén sem. Aztán egy csendes szilveszter és a maradékok eltüntetése maradt még az évből. Eközben pedig maradt idő arra is, hogy a bezárt év ajándékát, a mindennapos meditációt gyakorolhasd, és kicsit talán optimistábban nézz az új év elé. De végül is bármi is jön, a tavalyi megmutatta, hogy kevésből és bezárva is lehet élni, ha vannak körülötted emberek és állatok, akik miatt érdemes túlélni.

 

NYILAS

kosNyilaskám, december embertelen egy hónap volt számodra – a szó legszorosabb értelmében: rettenetesen hiányoztak a társaid. Egyszer el is sírtad magad miatta. Lezavartál Mikulást, szülinapot, Lucát és karácsonyt csendes családi magányban. Barátaid telefonon és internetes csatornákon köszöntöttek. Anyád megsütötte kedvenc muroktortád (a répatorta erdélyi megfelelőjét), amiből aztán egy hétig lakmároztatok. Csoki folyt a csapból is, volt töltött káposzta, csodazserbó, repedt bejgli, borotvált csülökből készült kocsonya és annál kevesebb mozgás. Edződ hónap elején bezárta a boltot, ezután már csak szőnyegjógára és váltakozó pozíciókban való sorozatnézésre futotta. Anyagiakban nem szűkölködtél, sőt karácsonyra mindent megkaptál, amire vágytál. (Köszi, Angyal!) A téli napforduló szerencsére vidéken ért: legjobb barátoddal tüzet raktatok, főztetek, énekeltetek és kártyát vetettetek. A szilveszter a vártnál jobban alakult: negyedmagaddal felavattad a karácsonyra kapott lovas Monopolyt. Annyira belemelegedtetek, hogy szinte megfeledkeztél a kijárási tilalomról, úgyhogy hónod alatt a társassal spuriztál hazafele. Az ablakból végignézett tűzijáték elmaradt (idén máshonnan durrantottak, kiesett látószögedből), ezért koccintás, ölelés, puszi után pihentető alvás következett. Ilyen se volt még, mint ahogy a 2020-as évhez fogható sem. Még soha nem foglalkoztál ennyit lakásrendezéssel, eddig nem telt el év utazás, fesztiválok vagy nátha nélkül, szerelmi életed üstökös-jelenségekre fogyatkozott. Csókoltatlak, 2020! Köszi, hogy megúsztam ennyivel, de most már jöhetne valami más.

 

BAK

bakAz az igazság, hogy szinte semmire nem emlékszel, kedves Bak, ami a múlt hétnél távolabbi időben történt; valahogy egybefolynak az utóbbi hónapok. Na de covid van, lehet arra fogni, és azt gondolni, más jegyek szülöttei is így vannak vele. Mondjuk, ha valami eget rengető dolog történt volna, az azért előjönne a ködbe vesző múlt évből. De nem jön. És hát a december… talán, hogy volt egy görkorcsolyázással összefüggő csuklótörés/repedés; január végéig gipsz, helló. Bár most, hogy önellenőrzésként ránéztél, mit is jósolt a Vice asztrológusa neked decemberre, olvashatod, hogy a Szaturnusz Vízöntőbe lépésével megváltoztak az energiák körülötted, nagyobb lett a hangsúly a felelősségvállaláson, törekszel a stabilitásra, kiszámíthatóságra, arra hogy anyagilag elláss a túlsó partig. Tényleg. A hónap jó részében magasabb fordulatszámon pörgő, önmeghajtású munkázásban voltál, szinte olyan önkizsákmányoló módon, mint egy mai fiatal felnőtt. Pedig… Szóval, a múlt év közepétől fokozatosan növekvő munkateher nem rossz, de azt nem állíthatod, hogy hosszabb távon ez az, ami feldob. Lehet, hogy itt az ideje, hogy írj egy (rövid) listát arról, mit szeretnél a sorstól? Mondjuk csak ebben az évben, ami most épphogy elkezdődött.

 

VÍZÖNTŐ

Vízöntő jegyVártad nagyon a decembert, hogy ne vizet kelljen öntened, hanem havat szitálhass. Persze nem jött össze. Végig csorgott. Már megint munka volt élvezkedés helyett. Szerencsére vásárolnod nem kellett, mindent megrendeltél az internetről, és egy vidéki házzal is megdobtak. Megérkezett hőn áhított csodaporszívód, úgyhogy azóta takarítasz megállás nélkül. Csupa élvezetből, de ezt nem hangoztatod. Szigorú arccal tolod a csövet, ezért a családban mindenki csak lábujjhegyen mer járni, és igyekszik az átlagosnál több házimunkát végezni. A porszívózás szüneteiben bútort festegettél, átrendezted a lakást, megváltál ruháid felétől (bár amit az idén nem vettél fel, nem biztos, hogy jövőre haszontalan lesz). Kedvenc szerkód az otthonka és a hálóing volt. És persze divatsorozatod van maszkokból. Sütöttél-főztél, mint minden rendes háziasszony, pedig nem vagy az. Reformétkek is kerültek az asztalra. Bravó! Végig azon törted a fejed, hogyan vedd rá magad ismét a futásra és a keto-étrendre – sikertelenül. Valahogy mégis többet mozogtál, mint máskor: volt izomláz, de menopauzával járó ínfájdalom is. Szeretted volna dajeros fürtjeidet rendezni, de csak a kozmetikushoz jutottál el. Sminkjeid csendben pihentek dobozaikban ebben a hónapban IS. Romantikus kapcsolataid nem ebben az univerzumban köttettek. Azért minden a helyén volt: az ünnepek szolidan teltek, szilveszterkor pihentél a legjobban, miután sikertelenül próbáltál megküzdeni a blogírás és kattintás-optimalizálás összehangolásával. Jó sokat írtál ebben a hónapban. Szerencsére karakterszámra fizetnek. Életedben először az óévtől fogadalmak nélkül búcsúztál. 2020 megtanított arra, hogy a határidőnaplódban csak a következő héttel érdemes foglalkoznod, örülnöd kell minden, a természetben és emberek között eltöltött alkalomnak. Korona ide vagy oda, barátokkal muszáj havonta legalább egyszer találkoznod. Köszönöm a sok leckét, 2020, hálás vagyok érte. Puszkóbáj, megyek porszívózni!

 

HALAK

9975404Rég tudod már, nem is hadakozol ellene, hogy a Halak az egyik legbénább jegy. Gyakran jellemzik irgalmas, megértő társként, olyannak, aki mindenki válláról leszedi a terhet. Mondhatjuk erre, hogy lúzer, meg azt is, hogy elég fárasztó küldetés ez. És amikor azt olvasod különféle asztrológiai írásokban, hogy majd a Mars meg a Vénusz hogyan dinamizálja a jegyeket, mindig reménykedsz, de csak marad a nagy levegő. Szóval, így, ezzel a tapasztalattal értél be a decemberbe, és már nagyon vártad a téli napfordulót, mert annak ellenére, hogy a vízben élsz, szereted a napot, és nagyon várod már. A hónap fő programja a karácsony, amit az utóbbi években szerettél meg újra, amióta kicsit átalakult a családod és kevesebb a kötelezően elvárt kör. Az idei karácsonyt feldobta még a szabadság érzése is, ami annak volt köszönhető, hogy újra megtanultál vezetni, és ezzel elengedhetted a koránkelést, a bőröndhúzást, metrózást, buszozást, vonatozást, csak beültél és nyomtad a gázpedált. Nemcsak a Halaknak, hanem minden más jegynek is példa nélküli és furcsa életet hozott 2020. Ha visszatekintesz, szinte csak olyan dolgokat tudsz felsorolni, amelyek korábban soha nem történtek veled: részt vettél például életed első nemzetközi konferenciáján – bugyi nélkül. Autót vettél. És bár sokkal többet voltál gondterhelt, mint eddigi életed során, pontosan tudod, hogy a szerencse lánya vagy, kedves Halak, hiszen az igazi tragédiák most elkerültek téged. Csak így tovább!

Tetszett?!

Kövess minket! Facebook, Spotify, Youtube