nyito

Outfit IV. – fotósorozat

Éppen a mai Outfit megjelenése előtt pár órával írta egyik szerkesztőségi tagunk, hogy otthoni ruha pakolgatás közben jött rá, tavaly nem volt rajta szoknya, harisnya és magassarkú sem, mire egy másik hozzátette, ő már azt sem tudja, hogy kell a melltartót vagy  a fülbevalót viselni. Bihari Ágnes streetfashion modelljei mindig új színt és inspirációt hoznak az életünkbe. Most segíthetnek abban is, hogy odakint ne az idei első hó jelentse az egyetlen friss színt a szürkeségben…

Télen, a coviddal súlyosbított viszonyok között nem a leghálásabb dolog menő középkorú nők látványára vadászni a budapesti utcán, de egy szűk csokornyi alkalmi modellt szerencsére szinte minden kószálás alkalmával találok.

Andrea (52), Eszter (49), Mónika (56), Réka (42), Annamari (52), Zsuzsa (57) és Magdi (59) látható, nem ebben a sorrendben. Lehet az arcokhoz neveket találni!

1 eszter 49

2 monika 56

3 reka 42

4 magdus 59

5 andrea 52

6 annamari52

7 zsuzsa 57

A divatbemutatók high fashion-t felvonultató pástjain látszik leginkább, hogy mi fog divatba jönni a közeljövőben (pontosabban minek a fogyaszthatóvá tett változata), de a legnagyobb és leglátogatottabb kifutó mindig is az utca marad. Valódi emberek, sokféle testalkattal, ízléssel és intencióval, mindenféle nyilvános térben – ez a street style, aminek táptalaja és természetes terepe a hétköznapi valóság. Ezért is megunhatatlan, és ezért is hordoz számos, a vizualitáson túl is izgalmas jelentést.

Öltözködési mintákat persze a hozzáférési lehetőségeinken túl is sokfelé kereshetünk, hogy aztán amit találunk arra továbbra is hiába vágyjunk, vagy esetenként megszerezzük és rájöjjünk, hogy mégse volt jó ötlet. Ezen a linken  például több mint két tucat 50 feletti, stílusikonnak tartott, a nyugati világban híres nő látható, híres tervezők híres ruháiban. Ezen meg 11 nem híres, de nagyon vagány 50 pluszos, casual divatban utazó influenszer, érdemes végigpörgetni az instájukat. (Nekem a vintage műfaját újraértelmező, erős hatvanas @iconaccidental jön be legjobban, sajátos humora átjön szinte az összes outfit-jén)

Genetikai adottságokon nehéz változtatni, jóban lenni a saját testtel viszont alap (kéne hogy legyen). Mert valamit mindig fel kell venni, hogy le lehessen venni.

Kellemes új korszakot, 2021 a változatosság kedvéért legyen egy jó év!

A Szerző írásai a dajer.hu-n:

Outfit III. – fotósorozat

Outfit II. – fotósorozat

Outfit – fotósorozat

You rock, girl! Bihari Ágnes gyorsfénykép-tárlata

Tetszett Önnek ez az írás?! Ha igen kövessen bennünket a Facebookon és az Instagramon!

A képek a szerző tulajdonát képezik, melyek a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján jogvédelem alatt állnak.