Miss_KK_munkaja_felhasznalasaval

Fotó: @Bihari Ágnes, Miss KK munkája felhasználásával

Outfit III – fotósorozat

Mondták már nektek, hogy „emelj a szaturáción, anyukám!?  Vigyázat, 40-50 felett és főleg a szürke télben bármi megtörténhet, de még az is lehet, hogy hálásak leszünk érte. Bihari Ágnes streetfashion fotósorozatának ad-hoc modelljei hónapról hónapra olyan nők, akiket nem kell félteni, akik  mellett nem mehetünk csak úgy el az utcán…

Budapesti streetfashion 2020. november vége, lehet a neveket és életkorokat az arcokhoz passzítani!

Sofia 47; Ramóna 42, Ili 69, Marcsi 56, Matild 73, Györgyi 54, Nika 45, Annabell 46

 

1 gyorgyi 54 scaled

 

2 Matild 73 scaled

 

3 marcsi 56 scaled

 

4 Ili 69 scaled

 

nika 45 atszabva scaled

 

6 ramona 42 scaled

 

7 sofia 47 scaled

 

8 annabell 46 scaled

 

Egy fél délután és két egész délelőtt kószáltam korszerűtlen kamerájú kis mobilommal az esős, fénymentes városban, keresve olyan, megjelenésüket kreatívan megtervező és öltözékükben  komfortosan mozgó kortársaimat, akik örülnének, ha gyorsan megörökíteném őket, »budapesti streetfashion 2020, november vége« felkiáltással. Jelenthetem: nincsenek sokan ilyenek. Tízből nyolcan, így vagy úgy visszautasítottak és siettek tovább a nedves járdán.

Igen, ebben a korban többnyire rohanunk, lógnak rajtunk a szatyrok az esti vacsorának valóval vagy valami szükséges tárggyal, „nem látott fodrász karatén-hetek óta”, „utálom ha fényképeznek, egyébként is minek?” „ne haragudjon, de olyan a szakmám, hogy nem engedélyezhetem”  (sic)(Tényleg?… Mivel foglalkozik? Halló…!)

Nyilván nem mindenki ilyen elutasító, lehet, hogy csak én futottam bele az átlagnál többe most.

Van az a mondás, hogy a magyar nők sokfélék, alapból érdekesek és a semmiből is jól öltöznek. Ebből 2020-ban annyi biztos igaz, hogy sokféle testalkatot, hajszínt, testmagasságot látni az utcákon, változatos az a váz, amit felöltöztetünk, szóval éppenséggel lehetne sokkal színesebb, vidámabb az összkép 40-50 felett is.

Egyelőre úgy látom, hogy nem az. Úgy tűnik, hogy átlagban 45 éves korig tart a kreatívabb és nyitottabb utcai megjelenés, ez a kor felett a többség bezár és lezár, mint amikor lehúzzák a szaturációt és az élénkséget a Photoshopban. És nem csak a színpaletta, hanem a formakészlet is leszűkül, de legfájóbb mégis az, hogy a külső-belső nyitottság is eltűnik, vagy (még) kisebbre zár. Igaz, az már jóval hamarabb elkezdődik.

Mondjuk sok kacagásra nincs ok mostanában ebben a lefojtott, lángoktól öleltben, de reménykedjünk, hogy nem lesz ez mindig így. Például lesz rövidesen  (talán) hó, ami vidám és szép (az első napokban legalábbis mindig). December végén meg is nézem majd, hogy áll a fehér háttér a mélyülő homlokredőkhöz és a kerekedő csípőkhöz. Szerintem jól.

Addig is, itt van fentebb ez a nyolc karakteres, érdekes nő  a budapesti utcákról, legeltessük rajtuk a szemünket!

A Szerző írásai a dajer.hu-n:

Outfit – fotósorozat, 2. rész

Outfit – fotósorozat

You rock, girl! Bihari Ágnes gyorsfénykép-tárlata

Tetszett Önnek ez az írás?! Ha igen kövessen bennünket a facebookon és az instagramon!

A képek szerző tulajdona, melyekre a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján jogvédelem alatt állnak.