borito

After-horoszkóp – Február

Minden „normális” női magazinban van horoszkóp, úgyhogy a dajer.hu is megörvendezteti az olvasóit ezzel a műfajjal. Mármint azt az olvasót, aki megtalálja a maga havi horoszkópját, merthogy csak azok a csillagjegyek szerepelnek rovatunkban, amelyek mögött ott áll a szerkesztőség valamelyik tagja – persze névtelenül. Szerzőgárdánk bővülésével reméljük, hogy 2021-ben már tényleg a Mérlegek és a Szüzek is örvendezhetnek majd! De „normális” horoszkópot ne várjatok! Az after-horoszkóp lényege ugyanis az, hogy utólag, az előző hónapra visszamenőleg tudhatod meg, mi történt veled. Vagy velünk. Vagy akárkivel. Még az is lehet, hogy bejön.

KOS

kos 1

Na, szervusz Kos! A februárod ugyanolyan állással, illetve fekvéssel kezdődött, mint ahogy a januárod végződött. Gipszben hónap végéig, ez volt az ítélet. Volt időd a merengésre, hiszen a családod reggel elment és estére ért haza, az online és házimunkán kívül sokat foglalkoztál a traumáid feldolgozásával. Öt éve már, mióta elveszítetted édesanyádat, neked a február az emlékezésről szól. Négy éve pedig a szintén februári lányod traumatikus születése miatt vagy érzékenyebb – csoda, hogy túléltétek, és ezért mindig hálát is adsz a Teremtőnek. Te, aki negyvenéves korodig nem tudtál sírni, valamelyik éjszaka zokogva nézted végig Erdőss Pál Adj király katonát! című dokudrámáját. Gyerekkorodban nagy hatással volt rád ez a film és Ozsdu Erika természetes játéka, de azt nem gondoltad, hogy ennyi idő után ilyen sok sebet fog felszakítani. De a február jó részeiről se feledkezz meg: lányod kis létszámú születésnapján olyan intenzitással táncoltál gipszben, hogy a szomszéd feljött. Hónap végén, napsütésben szabadultál meg a gipsztől és indítottátok útjára az új alapítványt, ami most nagyon sokat jelent neked…

 

BIKA

Bika

A Bika energikus jegy, és ezt a tulajdonságodat csak fokozta a Mars hatása. Harciasságodat pedig csak tovább hergelte az a passzivitás, mely távoli kollégáidtól érkezett, bár szorosan együtt kellene működni számos probléma megoldása érdekében. A „passzivitás” itt eufemizmus. Magyar fordítása így hangzik: lustaság, a változástól való páni félelem és irtózás a felelősségtől. Így, annak ellenére, hogy szinte bármilyen értekezleten meggyőző voltál és bizonyítottad igazad, ez rájuk nem vetett jó fényt. Ergo hihetetlen számú ellenséget szereztél a Hivatalban. Úgyhogy ennek súlyával a válladon és tekintetükkel a hátadban kellett a folyosókat róni és a menzán sorban állni. A február az exek és drága barátok születésnapjaival van teleszórva, ami arra utal, hogy a Vízöntőkkel jó a Bika-kémia… Ugyanakkor a nőstény Bika szerelmi életében némi hullámzás volt tapasztalható, és még a sport is elkerült. A tornatermek és uszodák rég bezártak, a fővárosra pedig lecsapott a hideg és a levegő is tele lett toxikus anyagokkal (szmogriadó közeli állapotot idézve elő), ami a futás iránti – egyébként állandó – vágyad teljesen elapasztotta.

 

IKREK

ikrek

A február számodra olyan kettősen alakult, mint amilyen te magad is vagy. Ez, bár nem egyszerűen megélhető, mégiscsak jobb az elmúlt hónapok monolit rosszkedvéhez, sötétségéhez képest. Az eddigi feszült bolygókonstellációk kicsit lazultak, és a résen beszivárgott némi fény és levegő. A kettősség jegyében a munkád még több és kimerítőbb lett, ehhez járult még a feladatok megnövekedett száma a választott éjszakai és hétvégi műszakodban, továbbá a bezártság, a bizonytalanság, a félelem egyre beljebb gyűrűzése, valamint és mindezek következtében a házi békétlenség szintjének fokozatos emelkedése – viszont mintha a megpróbáltatások egy (csak egy!) részét könnyebben tudtad volna viselni. Mint amikor eléred a gödör alját, és egyszercsak lesz honnan elrugaszkodni. Talán azért is, mert a Nap, a Vénusz és a Merkúr Vízöntő jegyében haladása a hónap első felében arra ösztönzött, hogy indulj útnak, és ezt meg is valósítottad. Persze csak a lehetőségekhez képest: jógázás közben (látod, tartod a rendszeres testmozgást!) felfigyeltél a régi nyarak emlékét őrző üvegekre a polcon, így aztán fényképes útirajzsorozatba öntötted a nosztalgiádat, hátha mások is felderülnek. Elmentél végre néhány halogatott kivizsgálásra (mindig jobb tudni, mint elkésni), jó időt töltöttél egy rég nem látott baráttal, és egyre naposabb kirándulások következtek. És mivel időközben tagadhatatlanul megérkezett a tavasz, remélheted, hogy minden egyre naposabb lesz. (Azért vigyázz a túlzott optimizmussal!)

 

RÁK

rakMit lehet írni a februárról, ami a szokásos években is elég lehangoló, a pandémia egyéves évfordulójához közeledve pedig egyenesen hervasztó? Ha igazán szerencsés Rák vagy, talán már oltást is kaptál. Ha mégsem, akkor neked is a ritka baráti találkozások, havasesős séták jelentették a hónap fénypontjait. Az is előfordulhat, hogy a home office-ban is hasznosan akartad tölteni az időt, és rendszerezted a fájlokat a számítógépen, de belefér az is, ha napokon át csak valamelyik streaming-szolgáltató tartalmait fogyasztottad, egyszerűen szólva sorozatokat bámultál napestig. Jó hír a Rákoknak és minden egyéb csillagjegy szülöttjének, hogy a következő hónapban már érkezik a tavasz, és talán az átoltottság és a remény is.

 

OROSZLÁN

oroszlan

Februárban új sportba vetetted bele magad. Miután hajthatatlanságod bizonyítékaként eldurvult a térdfájásod, futás helyett a Tour de Room feltörekvő reménységeként tekertél. De nemcsak a pálya széléről hiányoztak a szurkolói tömegek, egyre türelmetlenebbül vágytál koncertre, moziba, a kedvenc kávéházad teraszára vagy zajos nagycsaládi ebédre. Idén csak a maszk maradt a kedvenc farsangodból is, fánk helyett meg zabpehely. A diétádat szépen átfordítottad egy szénhidrátcsökkentett életmódba, no sugar, no cry, ügyes! A családi fészek a múlt hónapban kiürült, de egy másik gyereket költöztettél a lakásodba, a Dajer Alapítványt. A 40 feletti nők társadalmi láthatóságáért minden kötelező okiratot összegyűjtöttél, a többi most a törvényszéken és a csillagok állásán múlik. A hónap végére erős mágnesesrezonancia-térbe kerültél, fogadd hát végre el, hogy nem vagy sebezhetetlen, és várj az MR-leletedre a vadászat utáni oroszlán nyugalmával.

 

SKORPIÓ

9975396Valójában úgy folyt össze a februárod a januárral, ahogy összeállt a Hold az Uránusszal a hónap közepén. S mindennek az eredménye az lett, hogy egyszercsak arra ocsúdtál: március van. Ennek legfőbb oka, hogy teljesen újra kellett szoknod a munkát. A koronavírussal eltöltött egy év alatt ugyanis minimálisra csökkentek az elvégzendő feladataid, ezzel szemben februárban csak kapkodtad a fejed. Emlékeid szerint a Covid előtti, azaz előző életedben egy csomó feladatot képes voltál egy nap alatt elvégezni, most olyan ólmos fáradtságot éreztél estére, hogy még elaludni sem nagyon tudtál tőle. Így folyt egybe egy nagy szürkés masszává a február az emlékeidben. De aztán, ha egy kicsit jobban kutakodsz közöttük, azért találsz egy-egy vidámabb hétvégét, néhány sétát a természetben, meg olyan estét is, amikor felnézve az égre láthattad a Skorpió jellegzetes csillagait. És persze a már egyre kitolódó nappalok fényében néha megcsillant valami remény arra is, hogy lesz idén tavasz. Még akkor is, ha durva és megint aggódásokkal teli, de tavasz.

 

NYILAS

kosNyilasom, február a fedezékbe vonulás hónapja volt. Próbáltad helyrehozni azt, amibe januárban belerondítottál – nem sok sikerrel. Némi figyelmet szenteltél az egészségednek: jártál fogorvoshoz, tornászni és tájfutni, vigyáztál arra, mit eszel, bár az édességeknek továbbra sem tudtál ellenállni. Képes voltál benyomni egy tál főtelen pudingot. A cukordömpingnek savtúltengés lett az eredménye, azóta fagyasztott gyümölcsös, bazsalikomos citromos limonádéval indítod a napot. Bestiaságod időnként még előbújt, egy-két beszólást nem bírtál visszatartani. A szokásosnál többet tévéztél, talán mert hiányzott a társaság. Örültél, hogy visszamentél emberek közé dolgozni, a munkamorálod valamelyest helyrebillent. Rengeteg tervet szőttél újdonsült vidéki házad köré, színpalettával feküdtél és keltél. Az álmodozásnak seggreülés lett a vége, de azért felálltál, leporoltad a nadrágod, és kezdted elölről. Annyira vártad a tavaszt, hogy képes voltál puha kerekű biciklivel nekiindulni a hegynek. Becsületesen fel is toltad. Február utolsó napja nagy szomorúságot és ijedtséget hozott, ordítottál is torkodszakadtából. Miután megnyugodtál, beindult nálad a túlélő mód. Azóta is abban vagy. Kitartás! A tavasz már csak nyíllövésnyire van.

 

BAK

bakEsküszöm, törnöm kell a fejemet, hogy rájöjjek, miben különbözött a februárod, kedves Bak, a januárodtól (na jó, akkor volt a születésnapod), vagy a decemberedtől (oké, akkor volt valami karácsony), vagy akár a novemberedtől (amikor már fogalmam sincs mi történt, de nyilván semmi). Semmi, de semmi érdemleges nem történik veled. Jön ki néhány hagymás növény az erkélyládában. Lett új fridzsidered kb. 20 év után. Leszoktál a kenyérről. Visszaszoktál a kenyérre. (A karanténalkohol konstans.) Februárban a Vénusz a Jupiterrel találkozott, ami miatt állítólag k*rva nagy szerencsére volt kilátás. Haha. Uralkodó bolygód, a határokat és szabályokat megtestesítő Szaturnusz találkozott a lázadást és kiszámíthatatlanságot (is ) jelentő Uránusszal, totálisan új horizontokat ígérve. Hahaha. Hol vannak azok a változások? Egy ideje (egyelőre) véget nem érő, kissé unalmas sorozatnak tűnik az élet. Sajnálom, de ez a helyzet. Mire kinyílnak a hagymás virágok, legyen valami, mert ez így nem lesz jól. Csókollak.

 

VÍZÖNTŐ

Vízöntő jegyTúl vagy az év legrettegettebb hónapján, pedig igazán jól szokott indulni: a szülinapoddal. Rengeteg köszöntés érkezett az idén, sikerült bezárás előtti napra lefoglalni egy éttermi buborékot barátokkal együtt elköltött vacsorára. Szerettél volna egy designer-ruhát magadnak, de a tervezőt elnyelte a föld. A tavasz innen-onnan üzengetett, jártál terepen, szívtál friss levegőt, bár légszomjadat nem csillapította teljesen. Elég sok orvosi gond akadt a családban: foghúzástól vizeletfertőzésig volt minden. A munkában sikeres voltál, minden várakozást felülmúltál. Bizakodóan tekintettél az elkövetkező időszakra. Alapjába véve úgy érezted, ez a hónap is valahogy lecsorog komolyabb kilengések nélkül, de akkor még nem láttad a végét, hát még a márciust! Felkerültek az asztalra és az ablakpárkányra a tavaszi virágok, s a hónap utolsó két napjára megérkezett a meleg napsütés is. A legverőfényesebb vasárnap délelőtt kedvenc cicád úgy döntött, bemászik egy motorháztető alá. Ezzel kezdetét vette a márciusi kálvária, amiről természetesen csak utólag értesülhettek. Kivételesen örülök, hogy addigra már túl leszek rajta.

 

HALAK

9975404Ebben a februárban, ebben az 50. februárban tökéletesre csiszoltad a Halak jellemző jegyeit (álmodozó, együttérző, megtévesztő, kicsúszik a kezed közül). Két dolgot leszámítva: az egyik Halad az Egységben való újraegyesülés felé tartott volna, de spirituális gyógyító lényed, mint eddig is, végül más Halakban bontakozott ki (hacsak a mostanra előbújt nyavalyák önkezű és hipochonder mivoltodból fakadó gyógyítását nem soroljuk ide). A másik Halad – az a kicsúszó, megfoghatatlan fajta – a cunamiként rád zúduló munkamennyiség miatt mindenhonnan elillant, és az összes kommunikációt, érzelmet pontszerűen a legfontosabb környezetedre koncentrálta, mely környezet ezt igen odaadóan meg is hálálta. Szeretted ezt a figyelmet, és hogy engedték a magadfajtának ezt a megfoghatatlanságot, jól voltak vele. Persze azok nem, akik kicsit távolabbról hiányolták a megszokott figyelmet. De hát a dupla kettősjegy (Halak és Nyilas) jó erő, gondoltad, amíg meg nem pillantottad valahol ezt a sort: a Halak életről alkotott általános meggyőződése csak illúziók sorozata. Van az a tükör…

Tetszett ez az írás?! Ha igen, kövess bennünket a Facebookon és az Instagramon!

„A tartós hullámnak ára van!”, március 8. óta alkalmi vagy akár havi, rendszeres támogatással is hozzájárulhatsz a magazin fennmaradásához! Köszönjük.

Az alábbi (ingyenesen megtekinthető) motivációs videóban pedig egy spirituális utazásra hívjuk mindazokat, akik fogékonyak a lélektől-lélekig kapcsolatteremtésre, de főleg a szellemi és ANYAGI világ összekapcsolására, átjárhatóságára. A videóban elhangzó bármely instrukció korábbi meditációs tapasztalat nélkül is könnyen követhető. A támogatást segítő meditációs gyakorlatot Miklusicsák Aliz vezeti: