borito

After-horoszkóp – Január

És itt van 2021 első after-horoszkópja! Minden „normális” női magazinban van horoszkóp, úgyhogy a dajer.hu is megörvendezteti az olvasóit ezzel a műfajjal. Mármint azt az olvasót, aki megtalálja a maga havi horoszkópját, merthogy csak azok a csillagjegyek szerepelnek rovatunkban, amelyek mögött ott áll a szerkesztőség valamelyik tagja – persze névtelenül. Szerzőgárdánk bővülésével reméljük, hogy idén már tényleg a Mérlegek és a Szüzek is örvendezhetnek majd! De „normális” horoszkópot ne várjatok! Az after-horoszkóp lényege ugyanis az, hogy utólag, az előző hónapra visszamenőleg tudhatod meg, mi történt veled. Vagy velünk. Vagy akárkivel. Még az is lehet, hogy bejön.

KOS

kos 1

Helló, Kos! Megvan a Leláncolt Prométheusz sztorija? Mikor Zeusz kicsit félre akarja tenni a pattogi ellenlábasát? Na, valami ilyesmi történt veled is, csak itt te magad voltál a saját ellenséged is. Ilyen lakáson belüli esést tanítani sem lehetne jobbat, annyira pontos, és még komikus is volt. A lényeg, hogy öt hétre kimaradtál a dobásból, és február végéig gipszben lesz a lábad. De legalább lakkozhatod büntelenül, hiszen most mindig látni a lábujjakat. Pedig jól indult a januárod, tettrekészen és vidáman vártad a Bak újholdat. Úgy érezted, már tiéd a világ, sőt mindenkinek tanácsokat osztogattál túlélésből. De aztán a Plútó földre kényszerített. Több alázatot, Kosocskám! Míg vártad, hogy bábállapotodból pillangó szülessen, kihasználtad az alkalmat és kihívásokat állítottál magad elé a munkában. Helyes. Csak aztán tessék végigvinni az elképzeléseket.

 

BIKA

Bika

Az újév bikához méltó hedonizmussal kezdődött: francia pezsgő, osztriga, hisz Franciaországban ért. Aztán Spanyolhonban folytatódott, mert kihasználva az év eleji uborkaszezont útra keltél, hogy megnézd mennyire hermetikusan zárnak az európai határok. Alpok, középkori templomok, naplementék és -felkelték, tengerpartok: a szabadság sós íze. Édes semmittevés. És ahogy az lenni szokott, a női bikák is a második hét vége felé adják meg magukat a nyaralásnak. Bocs, telelésnek. El tudtad volna képzelni, hogy még pár hétig minden reggel mezítláb futsz a tengerparton a kutyával. A Vénusz és a Hold is szemben állt januárban a Bika jegyével. Ez lehetett az oka, hogy érzelmi életed némi turbulenciát mutatott, amit párod kedvesen és türelemmel figyelt, nyugtatott, bár támogatásra szüksége neki lett volna. Január második fele már munkával telt, és a mediterrán feltöltődésnek köszönhetően nem tudtak kihozni sodrodból itt sem. Ez a hónap fél-illegál utazással indult és egy fergeteges fél-illegál házibulival végződött. Soha rosszabbat!

 

IKREK

ikrek

Nem gondoltad, hogy ezt még lehet fokozni. De ahogy a 20-ból 21-lett, úgy januárban is még több lett mindenből: munkából, feladatból, pánikból, idegbajból, pormacskából. Csak abból az időből lett kevesebb, amit olyan dolgokkal tölthetnél, amiket szeretsz. Derekasan nekiálltál a napi sportnak, mert azt végre egyszer és mindenkorra megértetted, hogy ez az egyetlen dolog, ami ebben a helyzetben segít. Jó, nem mindig sikerül, de törekedsz, bár van, hogy három napig ki sem jutsz a szabad levegőre, a kertedig. Pedig semmire sem vágysz jobban, mint szabad levegőre, minden értelemben. Olyan lettél, mint az egyszeri melós, alig várod a pénteket, hogy ihass végre valamit, persze hosszú távon ez csak tovább rabolja a szabad- és életidődet. Erről egyeztess a Halakkal, legalább fogyasszatok együtt. És még csak most megyünk az év legrövidebb, mégis leghosszabbnak tűnő, legsötétebb, legtürelmetlenebb havába. Úgyhogy vigyázz magadra, és tarts ki! Nehezen viseled, hogy pár éven belül a harmadik kedves egyetemi évfolyamtársad, barátod halt meg fiatalon, három csajok, érthetetlenül. Kell már néhány találkozás, ha csak távolról és vacogva is, hogy ne idegenedj el teljesen az emberektől, és visszanyerj valami reményt.

RÁK

rakJanuár, február, itt a nyár! Ha Rák jegyű vagy, lehet, hogy neked is van egy legjobb barátod, akinek a nagymamája menetrendszerűen ezt mondogatja minden télen, mindenesetre, ha nincs, akkor most olvashatod, mert reményt ad. A nyár mellett mindig sok érv szól, de most még több, hiszen januárban a szó szoros értelmében semmi nem történt a Rák jegy szülötteivel, ahogyan valószínűleg a többi jegy szülötteivel sem sok minden. A nappalok legalább hosszabbak, nemsokára már a kijárási tilalomig ér a világosság. Január, február, itt a nyár, és ha már nagymamás mondásokat idézünk: csak egészség legyen.

 

OROSZLÁN

oroszlan

Bár a legjobb hatású bolygók, a Vénusz, a Mars és a Jupiter is szenzációs januárt ígértek, te tartottál tőle, mint a tűztől. A térdfájásod felerősödött, krémek, porcerősítők, pihentetés, és a mostanában egyre gyakrabban így kezdődő mondat, hogy „hiába, ez korának megfelelő…”. Ha már úgyis szüneteltetned kellett a mozgást, és hosszú idő után mérlegre is álltál, ideálisnak látszott az idő egy radikális rapid diétához is, amit derekasan végignyomtál. A végeredmény is olyan „hiába, ez korának megfelelő…” lett. A lányod elköltözésével új korszak indult, az üres fészket mutató webcamen most annyi látszik, hogy többet beszéltél magadban (ami nem baj), többet simogattad a macskát (mégiscsak oroszlán vagy), üresebb a hűtő (amit nem veszel meg, azt nem eszed meg) és hangosabban szól a piros bluetooth hangszóróból az, amit te szeretsz. Új projektet terveztetek a férjeddel, ez jó, és megint rájöttél, hogy kedvenc magazinodhoz pont az a három dolog kell, de gyorsan, ami a háborúhoz. Büszke és nyugodt voltál a lányodnál tett első látogatásod után  – „hiába, ez korának megfelelő…” –, és mikor otthagytad neki a kis hazait, végre a te szádból is elhangzott a mondat, hogy: „A dobozt kérem vissza!”

 

SKORPIÓ

9975396Ez a január most gyorsabban telt el, mint a korábbi években bármikor. De persze az is lehet, hogy a karantén az eddig is rettenetes időérzékelésedet is teljesen szétzúzta. Vagy csak a csillagok álltak idén másképp, ki tudja? Persze egy új munkába belekezdeni életed legdurvább és csak kevés munkával telő éve után a szorongások mellett természetesen az időfelpörgetést is magával hozta. Alkalmas vagy rá? Meg tudod csinálni? Megannyi kérdés, amikre hiába tudod, az agyaddal, hogy határozott igennel kellene válaszolnod, az a fránya apró kis belső hang mindig közbeszól, és hiába szokhattad meg, hogy ő mindig ott van, teljesen elhallgattatni mégsem tudod. De bízol abban, hogy talán amellett, hogy szorongat, azért segít abban is, hogy ne válj elbizakodottá és nagyképűvé. És ha mindez nem lett volna elég egy nehezen tervezhető és biztosan nagyon nehéz új év elejére, akkor 19-re még lapot is húztál. Az életmódváltásra tett kísérleted a maradék vegyértékeid jó részét is lekötötte, és rájöttél, hogy a glikémiás indexek, a bevitt kalóriák, a kutyasétáltatással megtett lépések és a kilók számolgatása is időigényes.

 

NYILAS

kosNyilaskám, ugye tudod, hogy januárban sikerült kilőnöd összes mérgezett nyílhegyedet? Nem? Észre sem vetted? Azt sem, hogy megfogyatkoztak körülötted a jámbor emberek, kerültek, mint a bűzlő varacskos disznót? Sebaj. Elszabadult a benned élő bestia, és csak épp a főtéri szobornak nem szóltál be. Az is egyértelmű volt mindenki számára, hogy nyű volt a fenekedben. Pattogtál rendesen, s pattogtattál volna másokat is, ha engedték volna. Záporoztak az ultimátumok, de te elmenekültél a felelősség elől. Bár egész hónapban azt próbáltad kitalálni és megtervezni, melyik egzotikus országban fogsz legközelebb egy évet eltölteni, senkitől nem sikerült erre nézve biztosítékokat kicsikarnod. Viszont mindenkinél kiverted a biztosítékot. Meg kellett elégedned két belföldi úttal és egy vidéki kiruccanással kedvenc lovaidhoz. Ruhát és rengeteg nasit vásároltál magadnak, ez utóbbiakat anyatigris módjára védted a garázdálkodóktól, aztán a biztonság kedvéért mind megetted. Mégsem híztál meg, mert sikerült mindet leugrálnod. Végeztél pici karitatív munkát (talán csak ezért került el a gyehenna tüze), de másoknak meggyűlt a dolguk veled. Szabad idődben aludtál, sorozatokat néztél és ruhákat terveztél – egész pontosan harci szerkókat. Azért történtek jó dolgok is, például eljutottál a fogorvoshoz, bár a fodrász elmaradt. Rettegve várod a böjt időszakát, a tavaszt annál lelkesebben.

 

BAK

bakHallom, hogy január túlnyomó részében retrográd volt a Merkúr – na, akkor ezért érezted úgy, hogy térdig ólomban gázolsz, kedves Beragadt Bakom. (Szerencse viszont, hogy az Uránusz abbahagyta a hátrafelé mozgást kb. a hónap közepére, szóval a kreativitásod azért felvillanhatott itt-ott). Erre a hónapra esik a születésnapod is, de azt pár éve inkább elsunnyogod, mintsem hogy szétkürtölnéd, és ez idén is így volt: csak a (még) el nem torlaszolt digitális csatornáidon csörgedeztek a jókívánságok, zárt ajtók mögött pedig mindösszesen egy üveg vörösbor. Azt azért nem mondhatod, hogy ebben a hónapban semmi jó nem történt. Lekerült a gipsz a kezedről, és egyelőre nem lett újabb sérülésed, ezeket, úgy látszik, letudtad (emelt számban) a múlt évben. Oltásra nem jelentkeztél még, gondoltad, vársz még, hogy ebben a zavarosnak tűnő képben kitisztuljon a mi-merre. Nem fog. És mivel egyre jobban érzed, hogy meg kéne mozdulnod megint, és szétnézni a határokon túl, valószínűleg elkerülhetetlen lesz az a döfés 🙂

 

VÍZÖNTŐ

Vízöntő jegyEz a hónap gyönyörűen csordogált el a medrében. Zen hangulatodból nemigen billentett ki semmi, talán csak Nyilas jegyű gyermeked. Borzasztóan figyeltél, hogy ne feledkezz meg semmiről, és ne legyen elmaradt munkád. Utólag öröm ránézni a határidőnaplódra (nélküle elveszett ember lennél). Elpakoltad összes szanaszéjjel heverő cuccod, mindennek meglett a helye. Felszabadultak a fotelek, ennek örömére sokat kuckóztál bennük, és végre olvastál! Volt részed énidőben, ettől kisimultak a ráncaid. Fürtjeidet viszont gyönyörűen begöndörítette egy új profi fodrász, ez kicsit felhabosította a hangulatodat. Sokat írtál és festettél, előkerültek kedvenc, félbehagyott rajzaid is. Vágyakoztál távolba szakadt szerelmeid után, de megvigasztalódtál néhány finom falattal, konyakkal és borral. Aggódtál anyád egészségi állapota miatt. Belenéztél az idei tarot kelta keresztjébe: nem sok jóval kecsegtetett. Lesz kihívás bőven erre az évre is! Néhány barátodat megörvendeztetted, segítettél kicsit szebbé tenni otthonukat. Tanultál, dolgoztál és finomakat ettél, bár jobb lett volna ízek, imák és szerelmek közt tölteni a januárt. Sebaj, a március majd jobbat hoz. Ja, hogy előtte van még egy február? Ne is emlegessétek!

 

HALAK

9975404A január és a február minden időjós és ezoterikus szakember szerint az év két legnehezebb hónapja. A papírforma eddig érvényesül. Mostanában gyakran gondolsz arra, hogy vajon milyen változásokat okoz benned a világjárvány miatti zártság. Miután ez lassan egy éve része az életnek (és tavaly épp a születésnapodon kezdődött, és közeledik a jubileum), teljesen indokolt, hogy foglalkoztat. Örülsz, hogy a hülye optimisták és a kenyérsütők kicsit lecsendesedtek, viszont azoknak, akiknek a környezetedben mentális és financiális gondjai voltak, csak mélyebbre kerültek. Te meg halálba aggódod magad. Az utóbbi időben egyre több emberrel beszélsz az otthoni ivásról, és nemcsak viccesen. Olybá tűnik, mintha a társadalom átalakult volna, és titokban mindenki belépett volna a nagy közös csoportba, amit úgy hívnak: anonim alkoholisták. Kicsit várod a tavaszt. Hiszen vízparton és réten inni mégiscsak élvezetesebb. Már csak egy hónapot kell aludni.

Tetszett?!

Kövess minket! Facebook, Spotify, Youtube