IMG 1810 x 4

Outfit V. – fotósorozat

Ez a sorozat úgy készül, hogy Bihari Ágnes jön-megy a városban, éli az életét és figyel, néha talán kifejezetten a fotózás szándékával keres a szeme. Nőket. Olyan nőket, akik negyven, esetenként bőven negyven felettiek, és szépek, egyediek, vagányak, stílusosak. Ha volt a mi gyerekkorunkban utca hírmondója, ők ma a középkorú nők láthatóságának garanciái, a hazai street fashion hétköznapi követei.

Ragyog a Nap a február eleji égen, van vagy plusz 10 fok, folyik a hátamon a víz a műszállal pufira tömött sárga dzseki alatt, de nem bánom, mert körülöttem mindenki máson is felragyognak a színek, a szokásosnál energikusabb lábak viszik a klímaváltozás hatására színesbe öltözött kortársaimat az utcán.

Erre az optimizmusra sarkall a képeken (nem ebben a sorrendben) látható Zsuzsa  (66), Zsuzsanna (45), Tünde (63), Kata (52) ,Viktória (48), Thea (85) és Erzsébet (72).

 

1 zsuzsa 62 scaled

 

2 zsuzsa 66 scaled

 

3 kata 52 scaled

 

4 viktoria 38 scaled

 

5 erzsebet 72 scaled

 

6 zsuzsanna 45 scaled

 

7 Thea 85 scaled

 

A fotózásból hazaérve felütöttem a guglit, hogy megnézzem, mi a hivatalos álláspont az idei tél ún. top divatszíneit illetően, úgyse néztem meg még talán soha. Gyönyörű szakkifejezéseket és szakszavakat találtam, ezeket osztanám most meg.

  1. Vörös Figyelmeztetés: tűzoltókocsi-vörös, szamba-vörös, sötét borvörös, téglavörös
  2. Valódi Kék (úgyis mint True Blue): púderkék, kobaltkék, feketébe hajló sötétkék
  3. A Szürke Néhány Árnyalata: csempeszürke, antracitszürke, hamuszürke
  4. Zellerzöld
  5. Törtfehér: mandulatej-fehér, futóáramlás-fehér
  6. Facsart Narancs: élénk narancs, matt narancs
  7. Tetőtől-talpig Fekete
  8. Cserzett szín: karamell, homok, rózsás nugát
  9. Valami Kis Zöld: olivazöld
  10. Csillámlás: arany és ezüst

És hogy honnan jönnek ezek az megajánlott szépségek? Ezek már a kibővített változatai azoknak az ajánlásoknak, amelyeket  a Pantone Color Institute  – a hely, ahol saját definíciójuk szerint a színek tudományát és az általuk közvetített érzelmeket kutatják –  munkatársai nyilatkoztattak ki az adott évre.  Ezt aztán a minden olyan területen figyelembe veszik, ahol a design-nak szerepe lehet, a csomagolástól a grafikai megoldásokon át természetesen a divat világáig. Nos, az idei év különleges, ugyanis nem egy, hanem rögtön két színt, az Alapvető Szürkét („Ultimate Gray) és egy hidegen világító sárgát kaptunk. Meg filozófiát hozzá, miszerint ez az egymást kiegészítő két remek szín egyfelől erőt és stabilitást, másfelől reményt  és optimizmust hoz majd az életünkbe.

Úgy legyen!

 

A Szerző írásai a dajer.hu-n:

Outfit IV. – fotósorozat

Outfit III. – fotósorozat

Outfit II. – fotósorozat

Outfit – fotósorozat

You rock, girl! Bihari Ágnes gyorsfénykép-tárlata

Tetszett Önnek ez az írás?! Ha igen kövessen bennünket a Facebookon és az Instagramon!

A képek a szerző tulajdonát képezik, melyek a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján jogvédelem alatt állnak.