borito

After-horoszkóp – július

Minden „normális” női magazinban van horoszkóp, úgyhogy a dajer.hu is megörvendezteti az olvasóit ezzel a műfajjal. Mármint azt az olvasót, aki megtalálja a maga havi horoszkópját, merthogy csak azok a csillagjegyek szerepelnek rovatunkban, amelyek mögött ott áll a szerkesztőség valamelyik tagja, esetleg több is – persze névtelenül. Szerzőgárdánk bővülésével reméljük, hogy 2021-ben már tényleg a Mérlegek és a Szüzek is örvendezhetnek majd. De „normális” horoszkópot ne várjatok! Az after-horoszkóp lényege ugyanis az, hogy utólag, az előző hónapra visszamenőleg tudhatod meg, mi történt veled. Vagy velünk. Vagy akárkivel. Még az is lehet, hogy bejön.

KOS

kos 1

Helló, Kos! Gondoltad volna, hogy nyerni fogsz pályázatokon? Mert ez történt. Elmentél nyaralni és jöttek a hírek. Kellett már az elvonulás kedvenc szigetedre, ráadásul már úgy jársz oda, mint a népmesében: hosszú szakaszokon át, csónakkal megérkezel egy szeles, puritán házba, ami látszólag nem annyira komfortos, de a benne élő karikatúraszerű emberek valami ismerős hangulatot árasztanak. Na ide, ebbe a tengermorajlás csendjébe érkeztek a jó hírek.
Amúgy emlékeztetnélek, hogy a csodás nyaralást csak a napi nyaggatások szakították meg. Naná, sült krumpli, háló, pizza, csipsz, fagyi, vízipisztoly utáni könyörgések. Bárhová utazol a családoddal a világban, ezek az egyezményes szülőnyomorító monológok mindenhol ugyanolyan erősen hasítanak beléd. De nem a családod miatt újult ki a hipochondriád. Máshol keresd okát. Tény, hogy július közepétől szinte minden éjszaka megébredtél, és legalább 70 percen át szorongtál a magad és a Föld jövője miatt, aztán szépen belealudtál…

 

BIKA

Bika

A „Mars hatásának köszönhetően a bika nő számára a július gondolkodás és az effektív koncentráció ideális hava” lehetett volna. De ezeknek nyomát sem élted át. Elsőként is a permanens és aszfaltolvasztó hőség nyomta rá bélyegét az intellektuális teljesítményekre. Másodsorban a Bika nő szeretteinek egy jelentős része a rák jegyében született, így ünnepségek sorozata határozta meg a hőgutától amúgy is terhelt hónapot. Ezzel párhuzamosan a nyugati országokban lassan oldódó karanténból szabaduló barátok a lakásod, illetve a naptárad szállták meg. Garden-partyk, romkocsmák és kerthelyiségek sorozata hétköznap, hogy aztán ráfordulj a meghosszabbított fürdőruhás hétvégékre különböző tó- avagy tengerpartok mellékén. Harmadikként új lakásod felújítása folyamatos feladatot ad és döntési helyzeteket teremt. Nyílászárók, fűtés, burkolatok, anyaghiány, nem vállalják a szállítást csak jövőre, illetve nincs ember.  A jövőbe látó horoszkóp költők szerint „a Bikákat a Halak szegmensében lévő Jupiter fogja leginkább érinteni, ennek köszönhetően jól fogja érezni magát, és abbahagyja az olyan dolgokon való aggódást, amelyek felett nincs uralma.” Ennek ellenére a klímaváltozás furton-furt az arcodba tolja egyértelmű jeleit. Szóval aggódtál júliusban is.

 

IKREK

ikrek

Hát megérkezett, majd gyorsan el is futott a július a nyaralással. A hazaindulás előtti napon már végre úgy érezted, lelazultál annyira, hogy most el tudnál kezdeni nyaralni. Útitársaddal együtt annyira rá voltatok tekeredve az utóbbi időszak stresszeire és frusztrációira, régóta húzódó fáradtságokra, hogy nehéz volt felengedni. De azért minden napban volt valami jó, ezt jó, ha megjegyzed. Csodás tájakon jártatok (néha kicsit túl sokféle közlekedési alkalmatossággal, így nem volt egyszerű a logisztika), paradicsomi folyóvölgyeket fedeztetek fel (persze megzavarták az ádáméva-hangulatot, és azon kaptad magad, hogy az egy perccel azelőtt még békés seholszigeti fürdőzést ugatás zavarja meg, majd hat sáros kutya szorít le a flamingós strandtörülköződről), ismét és többször megmártózhattál a tengerben (már ahol nem volt undorítóan piszkos, meleg és embertömeges). Abbahagyhatnád ezt az állandó kontrázást, hiszen azért minden szép volt, neeem? Megtanultad például, hogyan lehet biciklilámpa-csavarból, kukában talált műanyag jégkrémpálcika-darabot alátétként használva szemöldökcsipesszel felerősíteni a SUP aljára a létfontosságú cápauszonyt, ami nélkül ez a deszka kormányozhatatlan. És csak 4 órát vitt el! Na. Máskor jobban figyelsz, amikor az ittas barátod az ittas útitársad kezébe nyomja (vagy nem nyomja a kezébe) az egész hóbelebanc legfontosabb alkatrészét. Mindenesetre minden jobb volt, mint hazajönni. Az első munkanap kitörölte a kéthetes szabit, azóta se tértél magadhoz. Hiába szóltam júniusban, hogy a jóga és a meditáció segíthet, hogy ne ess túl nagyot pofára az első hétfőn, nem csináltad. Ezen változtatnod kell. De szerintem menni fog, mert úgy tűnik, júliusban változások kezdődtek: a hónap utolsó munkanapján megérkezett a régóta várt telefon is, ami meghatározza az elkövetkezendő hónapjaidat. Vitorlákat fel!

 

RÁK

rakBár, mint jól tudjuk mindannyian, a közösségi média felületei nem a valóságot tükrözik, mégis úgy tűnt, hogy a Rák összes más csillagjegyű ismerőse végig máshol, külföldön, vagy valami vízparton töltötte a júliust. Kalandvágyó – és beoltott – Rákként neked is volt lehetőséged mászkálni a világban, a balatoni csapatépítőt tengerparti vagy városi kirándulás követte. Júliusban társadalmilag aktív, és az állandó uszító gyűlölettől kikészült Rákként a Pride felvonuláson is részt vettél.  Budapesten a most mindennél fontosabb és népesebb meneten buliztál a tömegben, Berlinben láthattad, hogy ott az egész hónap egy óriási Pride fesztivál, tele büszkeséggel, szeretettel, elfogadással. Mindenféle programban és buliban benne voltál, és még egy fél nemváltó műtéttel sem kínáltak meg senkit.

 

OROSZLÁN

oroszlan

Ebben az áldott júliusi hónapban, édes Oroszlánom, végre újra fiatalnak érezted magad? Joggal. Régi barátaid mindent megtettek annak érdekében, hogy átélhetsd mindazt, amire évek óta vágytál? Igen! Percekre hátrahagytad a gondjaid? Gratulálok! Ez a hónap sem volt megakihívásoktól mentes? Hááát… És győztes lettél, mint végül mindig? Ahhhaaaaa! Hát így. Az Oroszlán és titkai mások számára bár megfejthetetlenek, de öröm származik mindabból, amiben ez a kíváncsi lény másokkal részt vehet.

 

SKORPIÓ

9975396

A júliusi Újhold végre hazavezette rég látott külföldön élő barátaidat, így a nyár második hónapja leginkább róluk szólt. Sok időt töltöttél a vidéki házadban is, ahová nagyon sok emlék, bútor és különböző apró tárgy is bekerült szüleid egykori lakásából. Ezek szétválogatása és helyük megtalálása komoly érzelmi hullámvasútra ültetett. De érzelmekből amúgy is jutott erre a hónapra. Kilenc év után elvesztetted a szuperkedves törpenyuladat, majd egy héttel később a kutyád esett át egy komoly térdműtéten, ami után hosszú rehabilitáció következik – de innen már csak felfelé vezethet az út. Ráadásnak viszont a Vénusz-Mars és a sokszor elátkozott Tinder, úgy tűnik, mégis szerelmet hozott az életedbe. Magad lepődtél meg a legjobban, hogy mennyire csodás újra, éppúgy megélni egy kezdődő szerelmet, mint tinédzser korodban. Az óvatos közeledés, a séták a parkban, pont olyanok, mint egykor, nem is szólva az első érintés és csók izgalmáról. Ráadásul, erősen meghazudtolva önmagad, próbálod nem a jövőt kémlelni, hanem egyszerűen csak megélni a jelen könnyűségét.

 

NYILAS

kos

Jól megérdemelt vakációdat egy tánctáborral kezdted, kültéri habfürdővel tetézted. Nőcis ruhákat vásároltál, türkizre festetted a körmeidet. Lógtál a haverinákkal, jókat főztél és kellemes társaságban költötted el. Új emberekkel ismerkedtél. Végre eltemették februárban elhamvasztott nagyapádat. Érthető okokból a családi találkozó nem sikeredett túl fényesre. Némi pénzt spóroltál, de magadat ismerve hamarosan megfelelő helyre fogod befektetni. Sok
időt töltöttél nővéreddel, és felhívtad az összes külföldön élő rokonodat. Házi kedvenced bearanyozta az összes nappalodat, és megkeserítette szinte minden éjszakádat egy kis lábujjharapdálással (de legalább kicsattanó egészségnek örvend). Nyertél egy nemzetközi filmes díjat. Annyira váratlanul ért, hogy zokogásban törtél ki. Kétségkívül a Szaturnusz művelte ezt veled. Rengeteget kellett volna olvasnod, helyette inkább csevegtél. Még nem derült ki számodra, hogyan készülnek el a recenzióid. Még egy kicsit halogatod a tennivalókat, aztán majd az augusztusi hónap nyomása alatt ügyesen megoldod. Vagy nem.

 

BAK

bak

A Szaturnusz a hónap első felében szemben állt a Vénusszal és a Marssal, szóval lehet erre fogni az e havi lehúzottság-érzést, bár ennek ellenére gyakran rácsodálkoztál, mennyi szépség van körülötted a fullasztó városi nyárban. Szépek a növények a teraszodon, szépek a zöldségek a piacon, szépek a barnára sült testek, szépek a kora reggelek és szépek a késő esték. Na, és a telihold július 23-án? Óriási volt, rózsaszín (aka „vérhold”, brrr), és nagyon szééép. És ha ennyi szépséghez te is felcsatlakoznál, akkor – ha enyhül a meleg – ne halogasd tovább a futást, meg kell tenni az első lépéseket rég elveszett körvonalaid visszanyerésére. (Festett) szépségben utazik az a problematikus rokonod is, aki ebben a hónapban jó messziről Pestre látogatott, és váratlanul becsöngetett. Ő, és a Plutóval szemben álló Merkúr kissé próbára tette a toleranciádat, na de hát ki mondta, hogy fenékig hűtött tejfel lesz ez a nyár?

 

VÍZÖNTŐ

Vízöntő jegy

Szeszélyes volt nagyon ez a hónap, forró és viharos – számodra nem a legjobb kombó, de két ventilátorral túlélted, és ezúttal a ház sem ázott be. A nem múló Moderna-foltoddal végül felkerestél egy szakorvost. A labor néhány nap alatt kiderítette, hogy kullancsfertőzött vagy. Természetedhez híven a radikális megoldást választottad: háromhetes antibiotikum-kúrát. Egyetlen hátulütője volt: nem mehettél napra, a reggeleidet 50 faktoros naptejkúrával és becsületes reggelivel kezdted (ami nem is olyan nagy hátrány, ha jobban belegondolsz). Legalább elkezdtél odafigyelni az étrendedre, meg a kezelés is lejár a tengerhez való
kiruccanásig. A kúra előtt még gyorsan megünnepeltél egy születésnapot habzóborral, aztán egy hónapra búcsút intettél a ciginek és az alkoholnak. Meglátogattál egy lélegzetállítóan jó és interaktív helyi kiállítást. A hónapra végül a narancssárga telihold és a helyi nemzetközi filmfesztivál tette fel a glóriát. Lebegő kendőkbe burkolózva, vámpírként osontál egyik helyszínről a másikra. Az Almodóvar-bemutatóra természetesen vörösbe öltöztél.

 

HALAK

9975404Kedves Halak, az év egyik legkülönösebb hónapját toltad végig júliusban. Belehajráztál keményen egy elfelejtett pályázati beszámolóba – ennyi szöveget rég gondoztál egyben –, aztán a pályázati felületre belépve láttad csak, hogy automatikusan meghosszabbították a leadást augusztus 31-ig, csak nem szóltak róla. A pályázatkiírók különös humora ez. Majd Bánkon, fesztiválkörnyezetben találkoztál egy főapáttal és egy rabbival a Harcsa presszó teraszán. Verőcénél átsétált előtted két hatalmas csillogó testű szarvas az erdei úton. Megtanultál cigit csavarni. Neves kritikus belédszállt egy különös műfajú pamfletben, Magyarország egyik legvékonyabb papírra nyomtatott hetilapjában, de szerencsére ezt most elengedted. Viszont végre igazán sokat úsztál: uszodában, a Dunában és a salföldi tóban. Jó lenne a végére odaírni: meg a boldogságban. De nem. Viszont vezettél kavicsos hegyi úton egyesben felfelé. Felkészül: augusztus.

 

Tetszett ez az írás?! Ha igen, kövess bennünket a Facebookon és az Instagramon!

„A tartós hullámnak ára van!”, március 8. óta alkalmi vagy akár havi, rendszeres támogatással is hozzájárulhatsz a magazin fennmaradásához! Köszönjük.

Az alábbi (ingyenesen megtekinthető) motivációs videóban pedig egy spirituális utazásra hívjuk mindazokat, akik fogékonyak a lélektől-lélekig kapcsolatteremtésre, de főleg a szellemi és ANYAGI világ összekapcsolására, átjárhatóságára. A videóban elhangzó bármely instrukció korábbi meditációs tapasztalat nélkül is könnyen követhető. A támogatást segítő meditációs gyakorlatot Miklusicsák Aliz vezeti: