borito

After-horoszkóp – június

Minden „normális” női magazinban van horoszkóp, úgyhogy a dajer.hu is megörvendezteti az olvasóit ezzel a műfajjal. Mármint azt az olvasót, aki megtalálja a maga havi horoszkópját, merthogy csak azok a csillagjegyek szerepelnek rovatunkban, amelyek mögött ott áll a szerkesztőség valamelyik tagja, esetleg több is – persze névtelenül. Szerzőgárdánk bővülésével reméljük, hogy 2021-ben már tényleg a Mérlegek és a Szüzek is örvendezhetnek majd. De „normális” horoszkópot ne várjatok! Az after-horoszkóp lényege ugyanis az, hogy utólag, az előző hónapra visszamenőleg tudhatod meg, mi történt veled. Vagy velünk. Vagy akárkivel. Még az is lehet, hogy bejön.

KOS

kos 1

Hello Kos! Júniusban kíméletlen voltál, önmagad megszeretést tűzted ki célul. Ráadásul egy olyan hónapban kezdted el, amikor a vakáció miatt a gyerekek ’életét’ kell élned. De lássuk sorjában! A hónap első hétvégéjét, végre, kedvenc női magazinod szerkesztőivel tölthetted. Nagyon felszabadító hétvége volt, evéssel, ivással, kutyázással és sok nevetéssel. Sőt, nem is ittál sokat, hogy minden pillanatát tudd monitorozni. Aztán küszöbfrászaid leküzdéseképpen minden lehetséges helyre adtál be pályázatot és felhívtál olyan embereket, akiket addig nem mertél. Vagyis kezdeményeztél, tettél azért, hogy jobb legyen. Ráadásul, amikor a Vénusz az Oroszlánba lépett – ami eléggé életigenlő, földi örömöket kereső, szexi állás – pozitív visszaigazolást is kaptál, hogy jó úton jársz. Jaaaaj, hát dicsérni jöttem én is, látom ám, hogy minden reggel hattól rálépsz a futópályára! Fontos pillanatok voltak ezek a reggeli futó meditációk, sok mindent döntöttél el hosszú távra és már ettől is beindult a változás… 

 

BIKA

Bika

Ki tudja milyen jegyben született, de a Lánchíd alól bekanyarodva, jobbra még elnézett a hirtelen jött melegben, de balra már nem fordította fejét, miközben lassan gázt adott. A bika nő két keréken lendületben volt, így elegánsan felkenődött a kisfurgon szélvédőjére. A viszonylag szerencsés kimenetelű baleset után kicsit morcosan betoltad biciklid munkahelyedre és csináltad, amit kell. Mozi, színház, éttermek, az első strand élmények, úszás a Dunában és egyéb vizek, hűsítő italok, rekkenő hőség…A Bika nőről is lehullott a maszk júniusban. Megkönnyebbülve vetted tudomásul, hogy a rekkenő hőség kezdetével ezt az immár kötelezőnek tűnő – melltartóval egyenértékű – utálatos „ruhadarabot” is el lehet hajítani a szennyestartó aljára. 

 

IKREK

ikrek

Júniusban olyan volt a csillagállás, hogy elmehettél végre néhány találkozóra valódi, hús-vér emberekkel: a szerkesztőségi bulira – volt, akit először láttatok 3D-ben! –, a családi szülinapi beoltott-ölelős kerti partira, egy baráti reunionra, ami végre a nyarat is ünnepélyesen megnyitotta. Kettős érzésed volt, nem tudtál még felhőtlenül örülni a társaságnak, annyira furcsa volt élő emberekkel nem Drive-doksikról és munkafolyamatokról beszélgetni, kicsit kívülállónak érezted magad, szinte hiányzott a megszokott home office mókuskerék. Házi feladat tehát: hospitalizálódtál, újra kell szocializálódnod! Sokat még mindig nem foglalkoztál magaddal, csak a munka volt megint, meg a munka, de már az is nagy szám, hogy legalább elmentél fodrászhoz (tavaly szeptember óta). A hirtelen jött és hamar állandósult forróságban nehezen ment a koncentrálás, de mivel ezzel nem csak te voltál így, talán kevesebb volt a munkahelyi konfliktus is (már gyűlölni is fáradtak voltak, csak álmatagon utáltak, hogy a költőt idézzem). Te pedig legfőképpen már csak a júliusra tudtál gondolni, amikor nyaralni mész. Előre szólok, ha majd onnan hazajössz, a jóga és a meditáció segíthet, hogy ne ess túl nagyot pofára az első hétfőn. Aztán talán még új kalandok is várnak.

 

RÁK

rakA májusi after ott szakadt félbe, hogyha egyetemen dolgozó Rák vagy, vajon hogyan veszed a virtuális vizsgaidőszak akadályait. Júniusban bebizonyosodott, hogy nem csak a pandémia és virtuális világ, hanem a rengeteg társadalmi feszültség miatt is disztópiában találtad magad az év felét elhagyva. A politikai aktivitásodat számtalan tüntetésen kiélhetted, a hónap eleje a felsőoktatásé, a közepe pedig az identitás, a szabadság és az identitásválasztás szabadsága jegyében telt. Közben megérkeztek az igazi kánikulai napok, úgyhogy a bevállalósabb Rák még a klímaváltozáson is szoronghatott a felsoroltakon kívül. Mindezt ellensúlyozta, hogy lassan, de biztosan újrakezdődtek a kiállításmegnyitók és szabadtéri fröccsözések, amik mégiscsak értelmet adtak ennek a nem könnyű hónapnak.

 

OROSZLÁN

oroszlan

Ilyenkorra már mindig nagyon nyűgös szoktál lenni, nem lett ez idén se másként és újra csak azzal ütötted magad, hogy vissza akarod kapni kamaszkorod legszebb nyarait. Munkában eredményes voltál, mondtad is magadnak, csak kár, hogy nem érezted, helyette tovább írtad a veszteséglistádat. Mozgásodban erősen korlátozott, ketrecbe zárt oroszlánként morogtál is sokat, ehhez képest már szinte örülni tudtál az előjegyzett júliusi térdműtét időpontnak. Beindult a kerthelyiségek és baráti kerthűvösök  boldog roadshowja, lediplomázott a lányod, akire nemrég még a zamárdi strandon voltál büszke, amikor pucéran és öntudatosan először vásárolt magának főtt kukoricát.   Legszebb kép a csehszlovák hangulatú Tisza-part, de mikor már majdnem elengedted magad, akkora pofont kaptál, hogy a fal adta a másikat. A legjobban az fáj, ami jogos, oroszlánként ideje felfognod, hogy ha továbbra sem változtatsz,  odaveszhet a fél, vagy tán egész királyságod. Kevesebb önsajnálat, több empátia és dönts bátran! Légy, ami lennél, oroszlán, a fű kinő utánad, különben nincs bocsánat. 

 

SKORPIÓ

9975396

A hónap elején még azt gondoltad, hogy ez lesz az a hónap, aminek sosem lesz vége.  A hónap közepén volt ugyanis a határideje, hogy összepakold és végleg elhagyd a 30 évig családod tulajdonában lévő és 20 éven át neked is otthont adó ingatlant. A szelektálásért cserébe összeálltak a csillagok, mindennel elkészültél határidőre. Ráadásul olyan helyről is kaptál külső támogatást, ami óriási meglepetést okozott. Bár sosem hittél abban igazán, hogy lehet valódi ismeretséget kötni az interneten, ez talán mégis bekövetkezett. Ha már csak ennyi történt is, és jövő mégsem lesz, már akkor is köszönettel tartozol az univerzumnak, hogy legalább a hitedet visszaadta. Jó skorpió módjára persze a terheket és a bizonytalanságokat szereted tetézni, így néhány apróbb betegséget is bevonzottál, de nem te lettél volna, ha nem húzol lapot 19-re. Viszont a hónap végére már eljutottál oda, hogy próbálod az agyaddal is irányítani a lelked, és elhitetni vele, hogy minden rendben lesz. 

 

NYILAS

kos

Kedves lankadatlan harcosom, kissé belefáradtál a vakáció előtti nyúlós hetekbe. Azt hitted, sosem ér véget a júniusi kietlenség, kánikula, fáradtság és megszámlálhatatlan fölöslegesen lefutott kör. Minden egyes reggelre motivációt kellett keresned ahhoz, hogy kilépj a házból, este pedig boldogan mostad le magadról a keserves verejték-cseppeket. A meddő viták és rosszul megoldott konfliktusok hónapja volt ez. Ennél már csak jobb jöhet. Lelket a hétvégi kirándulások tartottak benned. A lamentálástól csak az mentett meg, hogy egyik szerettednek sikerült még mélyebbre csúsznia, mint neked, ezért minden energiádat a másik megmentésébe fektetted (nem kevés sikerrel). Közben folyamatosan azon pörgött az agyad, hogyan tupírozhatnád fel az életed. A meredek ötleteknek vadiúj bubifrizurával ágyaztál meg. Hatalmas megkönnyebbülés volt megválnod laskaszerű fürtjeidtől. Nem is érted, mért nem hordtál bubifrizurát egész eddigi életedben! Persze bosszankodtál azon, hogy az első alvás után nem sikerült olyan jól belőnöd a bubit, mint a fodrásznak, de lassan szert tettél egy kis tupírozási gyakorlatra. A sok stressz előtérbe tolta cukorfüggőséged. Erre a történetre hamarosan gombot kell varrnod, ugye tudod? Ráadásul mindenféle mozgást felfüggesztettél, ami szintén nem maradhat így. Az már két gomb. Kis híján eltörted az ujjad, de csodával határos módon megúsztad. A hónapot egy utazással koronáztad meg. Nagyon rád fért a levegő-változás. Talán meg is hosszabbíthatnád.

 

BAK

bak

Ebben a levegős/légies/szangvinikus hónapban mintha te is – te földjegyű, megcsontosodott, melankolikus Bak -, kicsit elkezdtél volna kiereszteni. Nem is árt, mert jó ideje bezártad az ajtókat-ablakokat, és benn két kézzel kapaszkodsz az ajtófélfába, nem hagyod, hogy kihúzzanak onnan.  Még szerencse, hogy a házban, ahol laksz, molyol egy grafikus is a saját odújában, szoktatok is röhögni azon, hogy amikor mindenki pancsol vagy társaságban hangoskodik valahol szabadtéren,  ti otthon tartjátok a frontot, mint az öreg házmesterek. Mondjuk a grafikus nem küzd hormonális megvonással, mint te, tekintve hogy más berendezése van, de a maga módján neki se lehet könnyű. Mi jött tehát a júniusi levegővel, lássuk! Pár újabb (egyelőre) kifizetetlen munka, a teraszra beszoruló hőség, és egy titokzatos nagy vörös folt a lábadra, ami egy genetikailag módosított szúnyog csípésétől kezdve a lyme-kóron át egy egzotikus pre-vagy poszt-covid bőrtüneten keresztül minden lehet. Hiába kötötte le a sebész egy hétre, nem gyógyult a tapasz alatt, jobb neki a szabad levegő, épp úgy mint neked. Breath in, breath out!

 

VÍZÖNTŐ

Vízöntő jegy

Egy szavad sem lehet, ömlött a víz rendesen ebben a hónapban is. Mondjuk a páráról és kánikuláról szívesen lemondtál volna, de hozott anyagból dolgoztál. Nyarad surányi mártózással indult a Dunában. Az alacsony vízhőmérséklet ellenére repetáztál (vállveregetés jár érte). VÉGRE volt igazi szerkesztőségi buli! Azóta is azon agyalsz, hogyan lehetne rendszeresíteni. Volt szerelem, ölelkezés, habzó bor minden felállásban, isteni falatok, kávézás festői helyeken és autózás hangulatos útitársakkal. Majd gyors helyszínváltással felszaladtál a hegyekbe egy sámántalálkozóra. Erről nem könnyű írni (ezért nem is olvastatok róla még a Dajerban). Otthon aztán újraindult az élet a meghosszabbított tanév miatt türelmetlen gyerekekkel, bútorfestéssel, kóruspróbákkal és kültéri akrojógával. A fodrász nem maradhatott ki: lett hátul felnyírt nyári frizurád. Azóta is áldod merészséged: extrém melegben semmi sem fogható a jól szellőző tarkóhoz. Természetesen volt dobolásos nyári napforduló, tűzugrásos Szentivánéj, meg egyéb hangulatos születésnapi bulik. Miután mindenki rád ijesztett, hogy a Moderna-foltod biztosan a Lyme-kór jele, végre elmentél orvosi kivizsgálásra. Sokra még nem jutottál vele, de legalább kiderült, hogy nem vagy Lyme-os. Újfent bebizonyosodott, hogy nem bírod a mellébeszélést, a szóvirágokat és a hálaköröket. A Hold a Vízöntő jegyébe lépett: ideje volt tiszta vizet önteni a poharakba.

 

HALAK

9975404Konfrontáció – pozitív hozzáállás – magabiztosság – hóvégi energiabomba- utazási remények. Címszavakban a hatodik hónap, a megírt horoszkóp szerint. De valójában úgy öntött nyakon az utazásmentesség, a fegyelmezett teljesítés munkafronton, az újabb kudarcos ingatlanvásárlás, hogy csak a napi rutinra emlékszel, amire meg valójában nem is emlékszel, mert rutin. Halak lévén és a Dagály megnyitásával visszakapott napi úszással egyre elviselhetőbb lett a nyomás és a kudarc keserű íze. A konfrontáció egy hónappal később érkezett. Az energiabomba meg maximum a hűtőben, ott viszont sok, köszönhetően az unokaöcsnek, aki a Hell-nél dolgozik és telepakolta vele a hűtőt. Jól jön ez még az utazási reményhez.

 

Tetszett ez az írás?! Ha igen, kövess bennünket a Facebookon és az Instagramon!

„A tartós hullámnak ára van!”, március 8. óta alkalmi vagy akár havi, rendszeres támogatással is hozzájárulhatsz a magazin fennmaradásához! Köszönjük.

Az alábbi (ingyenesen megtekinthető) motivációs videóban pedig egy spirituális utazásra hívjuk mindazokat, akik fogékonyak a lélektől-lélekig kapcsolatteremtésre, de főleg a szellemi és ANYAGI világ összekapcsolására, átjárhatóságára. A videóban elhangzó bármely instrukció korábbi meditációs tapasztalat nélkül is könnyen követhető. A támogatást segítő meditációs gyakorlatot Miklusicsák Aliz vezeti: