borito

After-horoszkóp – Szeptember

Minden „normális” női magazinban van horoszkóp, úgyhogy immár a dajer.hu is megörvendezteti az olvasóit ezzel a műfajjal. Mármint azt az olvasót, aki megtalálja a maga havi horoszkópját, merthogy csak azok a csillagjegyek szerepelnek rovatunkban, amelyek mögött ott áll a szerkesztőség valamelyik tagja – persze névtelenül. Szerzőgárdánk bővülésével októberben már a Rákok és a Bakok is örvendezhetnek (juhéj!), a Mérlegeknek és a Szüzeknek még egy kicsit ki kell tartaniuk… De „normális” horoszkópot ne várjatok! Az after-horoszkóp lényege ugyanis az, hogy utólag, az előző hónapra visszamenőleg tudhatod meg, mi történt veled. Vagy velünk. Vagy akárkivel. Még az is lehet, hogy bejön.

Kos

kos 1Szervusz Kos! Vártad is, meg nem is, féltél tőle, meg nem is. Jó is volt, meg… Közel féléves iskolai és óvodai szünet után szeptember minden napját ajándékként élted meg, amikor a gyerekek az intézményben voltak. Nem, rá sem néztél az óvónőre, mikor elhoztad a gyereket, nehogy véletlenül azt mondja, hogy holnaptól nincs tanítás. Megúszásra játszottál. Na, ez a szabadság sok munkára adott lehetőséget, és valóban jöttek is az inspirációk, kezded visszakapni Kos energiádat, kezdeményező lendületedet, néha még humorodat is. Bár az még kissé fanyar. Jó lesz ez, csak okosan kell zsonglőrködni a határozottság és a fölényeskedés között. Az, hogy kiállsz a véleményed és a jogaid mellett, még nem jelenti azt, hogy nem fogadod el a másik ember olvasatát, működését. Sokat álmodtál ebben a hónapban, ami nem jellemző rád, itt kaptál visszajelzéseket hiányosságaidról, céljaidról, és ugyancsak álmodban éltél meg egy régóta vágyott találkozást. Telefonált négy éve elhunyt édesanyád, éteri és fájdalmas beszélgetés volt… Ezt nem tudom melyik csillagállásnak köszönheted, de köszönheted.

Bika

BikaSzeptember elejére a nyaralásból szerzett energia úgy olvadt el, mint manapság a Mont Blanc csúcsán a jég. A munkahelyeden a várva várt fordulat e hónap elején sem következett be. Megadtad hát magad valami vírusnak, de már bevallhatod, csak az ingyen Covid-teszt motivált. Na meg az a három Netflix-sorozat… Habár kollégáid, barátaid nyugodt, stabil embernek ismernek, azért a Hivatal próbára tette legendás türelmed és acélsodronyból készült idegrendszered. Stressz esetén mindig régi barátaid – a futás, az edzés és a fizikai munka – sietnek segítségedre. Most leginkább a favágás esne jól: ott van az a sok íróasztal. A csillagokban is megvan írva, szeptemberben a Bika jegy szülöttei kapcsolati téren tökéletes harmóniára számíthatnak. Márpedig tökéletes harmóniában lehetetlen egynél többen élni. Megint csak megveregetheted szingli vállad: jól döntöttél.

Ikrek

ikrekTökéletesség iránti vágyad okán nem voltál elégedett az augusztusi horoszkópoddal. Hát, horoszkópírásban a szeptember sem hozott áttörést. Sok-sok, nem a szakmádhoz tartozó feladat és ebből adódó konfliktus akadályozott a hatékony munkavégzésben, és bizony nem sikerült teljesen pozitívan állnod a dologhoz. Pedig egész jó problémamegoldónak mutattad magad, de talán mégsem vagy az élethosszig tartó átképzés híve. Türelemből is szokásosan kevés jutott erre a hónapra, ráadásul a kezdeményezéseid nem haladtak kellő ütemben – ez a retrográd Marsnak köszönhető. Sokat vállaltál, pedig inkább többet kellett volna foglalkoznod a lelkeddel és a testeddel, mint az intellektusoddal. De annak örülhetsz, hogy a pároddal most nem fordultak rosszabbra a dolgok, csak maradt minden a régiben. Jól tetted, hogy – legalább fejben – elkezdted a felkészülést a száraz novemberre és egyéb megvonásos kihívásokra, hiszen ez összecseng az időszak tükörbe néző, befelé forduló tendenciáival. A Jupiter hatására az átlagnál nagyobb pénzmozgást tapasztaltál a hónap második felében, egyelőre csak papíron: megkaptad a levelet, hogy kiállíthatod az első számládat a kedvenc magazinodnál végzett munkádért. 

Rák

rakBár rólad, a Rákról járja az a hír, hogy visszafelé halad, 2020-ban állítólag a Merkúr állt retrográdba, ezért történt minden a visszáján. Ami jó, az rossz, ami rossz, az is rossz – így összegezhetnénk az év eddigi részét. Ehhez képest a szeptember kifejezetten tumultuózus volt a megfontolt Rákoknak. Egyrészt a nyáron gondosan halogatott munkáid, feladataid és kötelezettségeid omlottak a fejedre, jól megérdemelt időcsapdát létrehozva. Másrészt persze a meleg nyárutó és az újabb karantén fenyegetése miatti össznépi haláltáncból is kivetted a részed, nehezítve napirendeden, de könnyítve szíveden és pénztárcádon. Az október remélhetőleg visszaállítja a Merkúrt és az évet is, és többet nem borul ki a piros körömlakkod a parkettára.

Oroszlán

oroszlanNa, ez már emlékeztetett egy oroszlánra! Az augusztusi holDpont után megráztad a sörényedet, sőt a dajert sem sajnáltad tőle. Szeptemberben, talán az idegen bolygóállásoknak köszönhetően mintha különösen vonzódtál volna az idegen szavakkal jelzett örömökhöz, úgy mint last SUP és much more Zoom, meg Race for the Cure. Az egészségedre még így sem ártott volna jobban figyelni: megtanulhatnád már, hogy lábat ne borotválj sebtiben, és hogy az anyajegy nem csillagjegy, ami jó, ha változik. Az ígéret, hogy a hónap közepétől a Szűz újhold a pénzügyeidben hoz megújulást, a hónap utolsó napjára ébredve csodálatosan beigazolódott: bár hosszú ideje küzdesz alvásproblémákkal, a férjed által felkínált magán alvásklinika árait látva végre jóízűen és kilenc órát aludtál egyhuzamban. Temettél és újjászülettél, lassan, de közelebb kerültél a Naphoz. Ne parázz, nem vagy még vénasszony, indiánként búcsúztattad a nyarat, de légy óvatos, ne rohanj, hogy a lelked is utolérjen…

Skorpió

9975396Mikor szeptember elején a Merkúr átlépett a Mérlegbe, megpróbáltál minden lehetőséget kihasználni a szabad mozgásra. Belefért az első hetekbe egy kis szórakozás is, hiszen lételemed a hangos zene és tánc, ez ad neked erőt a hétköznapok elviseléséhez. Természetesen a Plútó és a Szaturnusz együttállása, ahogy mindenkiét, úgy a te életedet is meghatározta. Elkerülhetetlenné vált ugyanis a szembesülés tetteid eredményeivel és azok jövőre gyakorolt hatásával. Ez leginkább szakmai életedben jelentett kihívásokat, ezért amit csak lehetett, megpróbáltál elvállalni, hogy megpróbálj felkészülni a bizonytalan jövőre. Talán a bolygók retrográd mozgásának, a feszített munkatempónak és a hónap veszteségeinek köszönhetően gyakran egybefolytak számodra az éjjelek és nappalok. Ám a hónap végére kicsit újra jobb kedvvel nézel a minden szempontból sötétnek mutatkozó közeljövő elé.

Nyilas

kosKedvenc céllövészem, vajon még emlékszel, merre hagytad el a nyilaidat? Lehet, hogy augusztusban össze-vissza lődöztél, de szeptemberre már azt sem tudtad, hol tartod a nyílvesszőidet. Ideje volna a célra fókuszálnod, nem gondolod? (Persze, tudom, a Mars folyton kizökkentett, és Vénusz is szűziesen visszahúzódott.) Több időt töltöttél Illés szekerén, mint otthon. Futottál az álmaid és a szerelmed után, föl a csillagokig. Aztán úgy nyakadba szakadt a valóság, mintha a Tejút esett volna a fejedre. Semmi baj, lepalltad magadról a csillagport, és kissé bicegve, de büszkén vonultál tovább. Nem tudom, hogy vészelted át a hónapot, mert gyakorlatilag vattacukron éltél. Szerencsére a teázás öröméről nem feledkeztél meg, de a habzóbort sem vetetted meg. A nyújtás volt a hónap fitness-mottója. Gyakran mentél le spárgába; az más kérdés, hogyan jöttél onnan fel. A lényeg, hogy valahogy mindig talpra álltál. Köszönd meg azoknak, akik melletted voltak, támogattak és gyöngyeiket szórták eléd.

Bak

bakNa készülj, Bak! Így biztatgattalak, ahogy a Szűz csillagképbe léptünk, mert titkon reméltem, hogy – mint már korábban jó párszor – idén is ebben a hónapban köszönt rád egy új viszony. (Azt most hagyjuk, hogy ezek az őszi viszonyok általában hova futnak ki, legalább az elején legyünk optimisták, ugye.) De mint oly sok más ebben a különös évben, idén ez is máshogy volt: az ősz eleje nem hozott semmi bizsergetőt (pedig a szeptember 2-i telihold erős volt a Vénusszal a Rákban, oppozícióban uralkodó bolygóddal, a depressziódért is felelős Szaturnusszal). Igaz, legalább szakmailag mozgott valami, a szeptember 17-i újhold mintha kölcsönzött volna valami energiát. Hál’ istennek szeptember 27-én a Merkúr a Skorpióba lépett, ami a hó végi retrográd Marsot kicsit enyhítette – de nincs mentség, tolnod kell, még nem adhatod fel. Lássalak vidámabbnak október végére!

Vízöntő

Vízöntő jegyKedves hisztimanci, szeptemberben sok minden túlcsordult, csak a szerelem nem. Vénusz kivételesen a tomporát mutatta neked. (Talán a nagy seggreesésedet próbálta megjósolni?) Sebaj! Volt munka elég, még több is a kelleténél. Sürgésben és szervezésben nem volt hiány, hiszen elkezdődött az iskola. Ismét megcsillogtathattad multitasking képességedet. Végre fáradtan ájultál be az ágyba, és aludni is tudtál. Anyagiakban nem szűkölködtél, császárian éltél és étkeztél. A téli eltevéseket kellemes kerti partik koronázták, hála a vénasszonyos időnek. Fájt mindened rendesen, hiszen keményen nekiálltál ledolgozni a császárszalonnát. Amúgy nem ártana egy magnéziumkúra, és igyál sok vizet – legyen miből önteni!

Halak

9975404Annyi bolygómozgás volt szeptemberben, hogy bármi elképzelhető volt a Halak számára, de legfőképp a boldogság: telihold a jó indulásért, Vénusz a Rákban, Mars retrográdban, előre induló Jupiter, és még egy kis frankó újhold, meg Vénusz a hatodik sorsterületen a hónap végére. Tehát lehetett számítani párkapcsolati áttörésre, romantikus napokra, adakozókedvre, társasági életre, megújulásra, új ritmusra a szívügyekben, az igaz szerelem megtalálására. Talán, ha ezekről a bolygókról kicsit jobban látszana a Föld, minden könnyebb lett volna. De szeptemberben a Föld továbbra is láthatatlan volt onnan nézve. Ez semmit nem változott évezredek óta. Maradt tehát a fantázia – amiben az érzékeny Halak remekül teljesít. Így aztán, amikor századszorra is elrontottad az Excel-táblázatban a műveleti definíciót, akkor higgadtan gondoltál a teli- és újholdra – ami kiemelkedő a párkapcsolati munkában. Amikor egy nap kétszer is bőrig áztál bicajon, akkor felemlegetted a retrográd Marsot. Amikor egy kedvesen és körültekintően fogalmazott levélre csak hányaveti egyszavas választ kaptál, akkor is ott volt veled Vénusz, hol is lehetett volna máshol, hogy minden látszat ellenére támogasson a szerelemben. És már nem köhögsz annyira, mint hónap elején. Jupiterre!

Illusztrációk: refinery29

Tetszett Önnek ez az írás?! Ha igen kövessen bennünket a facebookon és az instagramon!

After horoszkóp – Augusztus