borito

After-horoszkóp – Március

Minden „normális” női magazinban van horoszkóp, úgyhogy a dajer.hu is megörvendezteti az olvasóit ezzel a műfajjal. Mármint azt az olvasót, aki megtalálja a maga havi horoszkópját, merthogy csak azok a csillagjegyek szerepelnek rovatunkban, amelyek mögött ott áll a szerkesztőség valamelyik tagja – persze névtelenül. Szerzőgárdánk bővülésével reméljük, hogy 2021-ben már tényleg a Mérlegek és a Szüzek is örvendezhetnek majd. De „normális” horoszkópot ne várjatok! Az after-horoszkóp lényege ugyanis az, hogy utólag, az előző hónapra visszamenőleg tudhatod meg, mi történt veled. Vagy velünk. Vagy akárkivel. Még az is lehet, hogy bejön.

 

KOS

kos 1

Helló, Kos! Neked eddig a március mindig energikus volt, határozottan szoktál feléledni téli álmodból. Hát, mi tagadás most is nekifutottál, de nem tűnt igazi tornamutatványnak. Gondoltad, a februári lábtörés után egy kicsit még rehabilitálod zsibbadt végtagjaidat, majd beleveted magad a feladatokba. Az egész ott kezdődött – vagy végződött –, hogy március harmadikán bezárták az óvodákat és iskolákat. Hogy a Jóisten áldja meg, sóhajtottad, amikor kiderült, hogy most mindannyian újra összezárva lesztek. De legalább nem lettünk betegek, örvendeztél. Na, ez pár napig tartott, mert a Covid szele elérte a családot, és ugyan enyhe lefolyású volt, mégis kiütött téged és a párodat a valóságból, sőt pánikérzések is gyakran elkaptak. Közben a gyerekeid, kihasználva a felnőttek „szürke zaj” állapotát, simán Minecraftoztak és Jonalu mesét néztek, miközben cukros zselével töltötték meg a gyomrukat. Mindegy is, túléltétek! Kb. két hétről semmi emléked nincs, de ha szeretnéd, akkor ráfoghatjuk arra, hogy a Merkúr belesétált a Mars kvadrát fényszögébe a hónap közepén. Aztán a 28-i Mérleg teliholdra te is elkezdted keresni az együttműködést az emberekkel, legalább egy pohár bor erejéig.

 

BIKA

Bika

Mondhatnók, a nőstény bika makacssága és kitartása az oka, de inkább valami szuperlassan mozgó bolygó – talán a Plútó – telepedhetett be a munkaügyi sextilisbe, hogy immáron egy éve HR-ügyekkel foglalkozol: az új szervezeti egység pozíciójának kitaposása, a kezdőcsapat összeverbuválása, újabb státuszok kiharcolása, majd feltöltése, aztán mindezen emberek fizetésének rendezése. Na, ez utóbbi feladat márciusra maradt és sikerrel abszolváltad is, kollégáid legnagyobb örömére. Gratula és vállveregetés. Húsvét előtt sosem árt egy kis tisztítókúra, amit te a szokásos 5 napos Steinberger-féle léböjttel pipáltál ki idén is. A természet éledése kicsalogatott a nagyvárosból, így szinte az összes hétvégét valami hegyen vagy szőlőben töltötted. A március 21-i napéjegyenlőség és az óriási hold egy jó bazi nagy tavaszi máglyáért kiáltott, hát azt is megraktátok. Csodával határos módon találtál egy elég meggyőző generálkivitelezőt újonnan szerzett lakásod felújítására. Szerencsés csillagzat alatt születtél, ahogy ezt már oly sokszor bizonyította az élet. Nyugtával dicsérd a felújítást – tenné hozzá bölcs nagyanyád, ha élne.

 

 

IKREK

ikrek

Hiába kaptad meg a gyönyörű 2021-es naptárat karácsonyra, szinte ki se nyitottad még idén. Most is csak azért, hátha megmondja, mi történt veled márciusban. De nem. Összesen három bejegyzést találtál: egyet arról, hogy az inkasszó után mennyi tartozást fizettél be saját zsebből az adóhatóságnak, egy másikat arról, hogy ne felejtsd el megnézni a felhőben a rákszűrés eredményét, végül 31-nél egy matricát, ami jelezte, hogy aznap járt le a macska bolhairtója, lehet megvenni az újat. A március tehát minden bizonnyal az adminisztráció, a netbank, valamint a humán- és állategészségügy jegyében telt. A robotmunka már annyira alaphanggá vált, hogy említést sem érdemelt, pedig márciusban a Mars elvileg erőt kellett volna, hogy adjon a helyzeted átgondolására, és a kezdeményezésre a munka és az önmegvalósítás terén. Mondjuk a gondolatok szintjén felmerült pár ötlet, ezeket ne engedd el. A hónap fénypontját jelentette egy napsugaras-rövidujjús Duna-parti családi kirándulás sütögetéssel, és felrémlik néhány kávéházi skicc, ami megörvendeztetett. Volt tavaszi napforduló és óraátállítás, ami szokás szerint kiütött, de áprilisra már biztos összeszeded magad.

 

RÁK

rakA tavaszi ébredésben és a madárcsicsergésben lopott órák felszabadultságát ellensúlyozta a karantén és a folyamatos otthoni munka. A home office kötelékei között sínylődő Rákként éppen az egyéves évfordulóját ünnepelhetted annak, hogy az életed végérvényesen megváltozott. Azokat a Rák-társaidat viszont, akiket a munkájuk-hivatásuk emberek közé szólít, arra ösztökélted, hogy egyrészt nagyon vigyázzanak magukra, másrészt álljanak sorba az egyre nagyobb számban érkező oltásért. A március idén végig a keresztény nagyböjt hónapja is volt: nem kellett vallásos Ráknak lenned ahhoz, hogy a (valamiről való) lemondás spirituális tevékenységét gyakorold, mert az mindenkire jó hatással lehet. És aztán jöhettek a nyulak, tojások, sonkák és virágok.

 

OROSZLÁN

oroszlan

A március a nagy meglepetések és lehetőségek hónapja volt az Oroszlánok számára. A Mars az Ikrek jegyébe lépett, ami évek óta húzódó problémák újszerű megoldását eredményezte. Az események olyannyira felpörögtek e büszke jegy szülöttei körül, hogy te is csak fokozott koncentrációval tudtad kezedben tartani az irányítást. Párkapcsolati téren nagy esélyed volt rá, hogy legendás hiúságodnak engedve magánéleti baklövéseket kövess el, de némi keserű önkritikát gyakorolva, és egyértelmű kommunikációval végül sikerült megoldanod a problémáidat. A munka frontján ebben a hónapban különös alaposságra lett volna szükséged, olyannyira, hogy bele sem kezdtél sürgető feladataid elvégzésébe. Ez akkora stresszel járt, amit már csak sportolással tudtál volna levezetni, de tested kedvezőtlen állapota most nem tette lehetővé, hogy mozgással töltekezz. A Vízöntő jegyébe lépő Vénusz egyébként is lassításra és elmélyülésre intette a nagymacskákat, amit esetedben egy váratlanul kapott karanténhatározat tett elodázhatatlanná. Így nem maradt más hátra, mint az óvodabezárások következtében egyébként is erősen igénybe vett türelmed erősítése, amit a hónapban szerencsésen alakuló fényviszonyok segítettek.

 

SKORPIÓ

9975396A szinte teljesen egybefolyó januárod és februárod után egy duplán vagy inkább triplán felpörgetett márciusod következett. Rögtön az elején erősen zavarba jöttél, mert hivatalosan értesítettek arról, hogy a krónikus betegek közt téged is beoltanak. Gyakorló hipochonderként persze rögtön kerested a tüneteket, majd inkább elfogadtad, hogy talán épp ezt tudja rólad a Nagy Testvér, ezért kaptad meg a behívó SMS-t, és utána rögtön a lemondót is. De te is a szemfülesek közt voltál, így megérdeklődve az oltóponton, hogy mi is a helyzet, elfogadtad a tárt karokat, ráadásul valóban ott voltál a listán, így boldog tulajdonosa lettél egy Astra Zeneca oltásnak, és egy héttel később az értelmezhetetlen védettségi kártyának. Azt most hagyjuk is, hogy az oltásod után folyamatosan megjelenő elbizonytalanító cikkek a vérrögökről milyen álmokat hoztak, a lényeg, hogy egyre nyugodtabban – és valamelyest biztonságban érezve magad – várod a második adagot. Ám ha ennyi izgalom nem lett volna elég, még egy további életedet meghatározó döntést is meghoztál a költözésről. Bár életed végéig el tudtad volna magad képzelni ott, ahol most élsz, és leginkább a változásoktól való félelmeiddel kellett szembenézned, végül sikerült döntést hoznod, és meglátni a leendő fészkedben a csodát.

 

NYILAS

kosSzipirtyóságodnak a húsvéti feltámadás sem vetett véget. Sokat bántottad szeretteidet, de ebben a hónapban legalább volt rá mentséged. Egy szomorú családi esemény kizökkentett röppályádról. Munkahelyeden szinte mindenkivel meggyűlt a bajod, rengeteg feladattal elmaradtál, a csapatmunkában sem vettél részt rendesen. Mindenen felkaptad a vizet, kertelés és válogatás nélkül mindenkinek beszóltál. Hiába faggattak szeretteid, frusztrációd igazi okáról nem tudtál beszélni. Próbáltál ventilálni, de csak rövid időre sikerült felhőtlenül létezned. Talán itt az ideje meglátogatnod egy lélekgyógyászt. Az édességeknek ugyanúgy nem bírtál ellenállni, bár ebben a hónapban a mézre és házi szörpre jártál rá. Többször ellógtál edzésről, cserébe rengeteg filmet néztél. Hm, határozottan beszélgetned kellene valakivel, esetleg foglalkoznod vidéki házaddal és kerteddel. A napfény csodákat művel, a D-vitaminról nem is beszélve.

 

BAK

bak

Ugye, milyen gyorsan elillant a március is? De téged, Bak, nem lepett meg, érzed egy ideje, hogy valami gyorsítón van rajta a világ; úgyhogy egyáltalán nem akadsz fenn azon, hogy alig múlt el a karácsony, és hopp, a gyerekesek már festik is a tojásokat. Egyébként is, mióta tavaly azt a kreatív karácsonyi díszt, amit kiakasztottál az ajtódra december elején, ott hagytad lógni végig a következő évben is – inkluzíve tavaszi verőfény, nyári meleg és a többi –, egyértelmű, hogy feladtad az idő múlásának követését. Szóval a március röppent el nemrég. Azt mondják a szakértők, hogy ebben a hónapban a Nap megvilágította a kommunikációért felelős területeidet, a Neptun megújított spirituálisan, valamint a Merkúr és az Uránusz találkozása beizzította a home-maker énedet. Ez mind lehetett akár így is, bár konkrétan nem emlékszel erre (se), arra viszont igen, hogy dolgoztál, dolgoztál, dolgoztál – sokat, pontosan és szépen, és nem is utáltad. Nem szeretted meg a világot, ami körülvesz, de valami lendület hajt egy ideje, visz a hátán. Ebből akár még lehet is valami.

 

VÍZÖNTŐ

Vízöntő jegyMár a február rosszul végződött: kedvenc pandémiás cicádat csúnya baleset érte. Talán intő jelnek szánta az univerzum, mert csupán egy hétre rá hajszállal éltél túl egy szén-monoxid-mérgezést. Szerencséd volt egy angyallal, aki kitartóan hajtogatta, hogy a bezárt ajtó mögött valami nem stimmel. Akkor még nem tudtad, hogy már találkoztál vele egyszer, három évvel ezelőtt. Ez egy későbbi beszélgetés során derült ki. Ez így már elég sűrű, de március két hete azzal telt, hogy mindennap állatorvosnál voltál, ápoltál és injekcióztál, rengeteg fizetetlen munkát végeztél automata üzemmódban, egyetlen szál cigit sem szívtál, de igyekeztél sok piros gyümölcsöt és vasat tartalmazó élelmiszert fogyasztani, elpusztult vörös vérsejtjeidet és trombocitáidat pótolandó. Köszi az összes bolygónak, hogy még a Földön vagy viszonylag épen és egészségesen. Rendes feltámadásban volt részed. Peace, love, boldogan lassulhatsz, partot moshatsz, ha már a napéjegyenlőségre eső tavaszkezdetet elhónapolták április 19-ére.

 

HALAK

9975404Tavaly márciusban azt gondoltad: ez a március minden bizonnyal életed egyik legfurcsább márciusa. Aztán eltel egy év. Most azt gondolod: az idei március minden bizonnyal életed legfurcsábbika. Nem vagy egy nagy születésnap-fetisiszta, de mondjuk furcsa érzés, hogy második éve marad el a születésnapod. Ha ezt átfordítod mindennapi matematikára, akkor ez a kivonás művelete. A végeredmény pedig nem rossz: két évvel vagy fiatalabb, mint kellene. Ennek megfelelően egy csomó fiatalos dolgot tettél márciusban: belementél a Dunába térdig; ültél jéghideg márványpadlón két napig felfázás nélkül; aludtál a Duna-parton a meleg márciusi homokba heveredve; és megkaptad az első vakcinát, amire heves lázzal felelt a szervezeted – ami a mindennapi orvostudomány szerint a fiatal és erős immunrendszer válaszreakciója. Nem tudod, ezek alapján aggódva vagy vágyakozva gondolj a jövő márciusra.

 

Tetszett ez az írás?! Ha igen, kövess bennünket a Facebookon és az Instagramon!

„A tartós hullámnak ára van!”, március 8. óta alkalmi vagy akár havi, rendszeres támogatással is hozzájárulhatsz a magazin fennmaradásához! Köszönjük.

Az alábbi (ingyenesen megtekinthető) motivációs videóban pedig egy spirituális utazásra hívjuk mindazokat, akik fogékonyak a lélektől-lélekig kapcsolatteremtésre, de főleg a szellemi és ANYAGI világ összekapcsolására, átjárhatóságára. A videóban elhangzó bármely instrukció korábbi meditációs tapasztalat nélkül is könnyen követhető. A támogatást segítő meditációs gyakorlatot Miklusicsák Aliz vezeti: