Dajer Barber Shop – Berei Zoltán: Hiányzik a társasági firkálás

Az ember kényszerűségből hamar hozzászokik ahhoz, hogy bizonyos dolgok időlegesen eltűntek az életéből. És akkor tör rá elementáris erővel a hiány, amikor valahogy mégis találkozik velük, megelevenednek benne. Így jártunk mi is ezzel a fantasztikus sorozattal, amelyet Berei Zoltán rajztanár és kocsmai firkáló válogatott össze és vezet fel Kovarszki Andrea felkérésére a C. e. 2010-es évek terméséből: a skicc pillanatnyisága, a szöveg- és képtöredékek felidéző ereje olyan hangulatba hozott minket, amilyet nektek is kívánunk. Még a tányérra koccanó kávéskanalak és az összecsendülő poharak hangját is hallani… meg a gurulós bőröndökét.

„Ebben a kerületben a gurulós bőröndöknek a hangja is alapzaj.”

A rajzok kávézás közben születtek. Gyors skiccek az asztaltársaságomról, szövegtöredékekkel. Évtized alatt sorra teltek meg a vázlatfüzetek, összekötve filctollvonalakkal pillanatokat, szóbuborékokat, vendéglátóipari alegységeket. A jelenlegi kijárási tilalom és a bezárt szórakozóhelyek miatt hiányzik a társasági firkálás gesztusa. A mondatfoszlányokat olvasva sorra köszönnek ránk a tiltott cselekvések, közösségi futás, mozi, utazás, koncert. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Berei Zoltánról bővebben:
https://www.instagram.com/jeanlucgodzilla/

 

Tetszett ez az írás?! Ha igen, kövess bennünket a Facebookon és az Instagramon!

„A tartós hullámnak ára van!” mottójú második támogatásgyűjtő kampányunkban most március 8. és április 5. között férfiak is írnak a magazinunkba, olyan felkért barátaink, ismerőseink, olyan matronálóink, akik ezzel a közreműködésükkel támogatják a dajer.hu közösségének céljait és a magazin fennmaradását!