IMG 0314

Outfit VII. fotósorozat – Különkiadás, férfiakkal!

Egyszer majd tényleg csinálunk egy werk videót arról, ahogy Bihari Ágnes nekiindul az utcáknak és közkedvelt street fashion sorozatához alanyokra vadászik. Fürkész, becserkész, hezitál, megszólít, barátkozik, érvel, aztán kattint párat és névjegyet ad vagy csalódottan tovább megy, esetleg őt kerülik ki sietve? Most különösen jól jönne egy ilyen film, amikor 50 feletti férfiakat keresett a szeme és nem tehette meg, hogy felmászik egy budapesti Fellini-fára, majd onnan kiabál körbe, hogy férfit akarok, de azonnal! 

Férfi! Férfi! Férfi!

Gábor (59), Zsolt_1 (51), István (76), Alex (51), Zsolt_2 (61), Csaba (62), László+Marci (55 és 1,5), Zsolt_3 (59) és Ernő (62).

(nem ebben a sorrendben láthatók – tessék a neveket/korokat passzintani)

 

1 zsolt3 51 scaled

 

2 gabor 59 scaled

 

3 zsolt1 59 scaled

 

4 alex 51 scaled

 

5 erno 62 scaled

 

6 laszlo 55 marci 15 scaled

 

7 csaba 62 scaled

 

8 istvan 76 scaled

 

9 zsolt2 61 scaled

 

Mondják, az után vágyakozik leginkább a szív, akit nem kaphat meg. Meglepően könnyen gyűjtöttem be a mobilommal pár vonzó középkorú férfit a budapesti utcákról az elmúlt héten, kezdve a sportossal a hegyről, folytatva a hetyke kalapossal a sínek mellett, egészen a Bulgakov-kabátos korelnökig. Mégis, azt a göndörfürtös negyvenest a négyeshatos villamoson, azt a kockásnadrágos inas hatvanast a hentespult előtt, na és persze azt a kétméteres, feltehetően büntetőintézményi körülmények között kigyúrt, vadnyugati arcú viharedzett ötvenest a Moszkva térről nehezen tudom felejteni. Lepattintottak, nemet mondtak, vagy a gyávaságom miatt meg se mertem szólítani őket, így elsodródtunk a pandémia hullámain egymás mellől.

Nem igaz, hogy ötven felett már nincsenek vonzó férfiak. Itt járnak közöttünk, és most, hogy a feladat miatt jobban oda kellett figyelnem, meglepett, hogy nincsenek is tömegével elhízva, megkopaszodva vagy leroggyanva. Nyikorgó ízületek, szűkülő flexibilitás, őszbe boruló vagy megritkult haj – ezek persze megvannak, de ha van némi szándék a szintentartásra, akkor a látható állapot nem is rossz! Tény, hogy ha saját magukról van szó, kevésbé hajtanak a külsőségekre, ruházatukat illetően szűk a színpaletta, visszafogott a formakészlet, és úgy általában kevesebb a wow-faktor. Viszont látványosan több az önbizalomra, az önelfogadásra vagy az önazonosságra utaló jel, mint a hasonló korú nők körében.

További személyes megfigyelésem, hogy rendesen visszanéznek, érdeklődéssel fordulnak egy ötvenes nő felé is, ha az valami miatt jobban megnézi magának őket. (Na jó, a maszk valószínűleg segített nekem, nem is tudom mi lesz velem, ha majd lekerül végleg. Lehet, hogy újra kell majd értékelnem ezt a megállapítást…?)

Tanulság: járjunk nyitott szemmel, és vegyük észre egymást – már csak a vizuális élvezet okán is.

Úgyis jön a tavasz, vagy hát már itt is van.

 

A Szerző írásai a dajer.hu-n:

Outfit VI. – fotósorozat
Outfit V. – fotósorozat
Outfit IV. – fotósorozat
Outfit III. – fotósorozat
Outfit II. – fotósorozat
Outfit – fotósorozat
You rock, girl! Bihari Ágnes gyorsfénykép-tárlata

 

Tetszett Önnek ez az írás?!
Ha igen kövessen bennünket a Facebookon és az Instagramon!

A képek a szerző tulajdonát képezik, melyek a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján jogvédelem alatt állnak.