0001 18965853938 20210328 125818 0000

https://www.google.com/amp/s/www.trendhunter.com/amp/trends/ones2watch-january-2011

Dajer Barber Shop – Dj Bem: Dögös mix

Leleplezzük múlt heti zeneutas-kísérőnket, a csinos Dj Matildot. Ő valójában Bem Tábornok, aki –mint hallhattátok és olvashattátok – álruhában szenvedélyesen hallgatja és kutatja világszerte a régi gramofon- és hétincses lemezeket, valamint az ezek felvételeiből nyomott nagylemezeket, válogatásokat. Na de kicsoda Bem Tábornok, titokzatos támogatónk a Dajer támogatásgyűjtő kampányában, aki most egy új és más zenei mixszel hangolja át a napunkat?

Bem 2004-ben kezdte a dj-zést Londonban, majd Budapesten folytatta. A néhai Fúzió Rádió aranykorában az „A készlet ereje” című zenei műsort készítette. 2009-ben részt vett a Holy Rollerz négyesfogat alapításában. Több legendás helyszínnek volt zenei programszervezője, köztük a Tűzraktérnek, a Triplának, a Pályának és a Kuplungnak. „Van néhány hely a városban, ahol még nem játszott, és van olyan is, ahol még csak ő játszott” – írta róla egy ajánló régebben, bár azóta erősen megváltozott a főváros zenei térképe. Nyolc éve kifarolt a budapesti r&r-ból, azóta csak „indokolt esetben” (sic!) dj-zik házon kívül – az utóbbi évről meg ugye ne is beszéljünk. Farkas Dávid a neve, kreatív szövegíróként praktizál, három nővel él.

„Régen raktam már össze tematikus mixet, nagyon szeretem a folyamatot. Elkezd agyban-szívben összeállni, aztán egy éjszakán át túrom a lemezeimet, hogy hú, ezt meg azt remélem, megtalálom. Oké, hogy tematikus, az kicsit túlzás, igazából a Dajer meg a dajeres csajok, meg a szellemiség járt a fejemben. Így lett egy kicsit tough, egy kicsit rebel, sok nagyon jó nővel. Így lett laza, régi és mai, érdekes, meglepő, kacsintós és dögös. Azt bírom, amikor van egy íve a szettnek, de mégis sokféle. Már most nagyon szeretem ezt a mixtape-et, pedig még csak háromszor hallottam (nevet). Lehet, hogy gáz a saját cuccomról ömlengeni, de hát mit csináljak, atom jó lemezeim vannak, gatyám rámegy, élvezem, mások is… Szerintem megérdemlem, hogy szeressem. Szeressétek ti is!”

 

 

Tracklist:

 1. Supa Sista – Ursula Rucker (!K7)
 2. Double Trouble in Paris – Yara Bravo feat. Blastah Beats (HHV)
 3. Zombie – Bugz in the Attic Wunmi with Femi Kuti and Positive Force (MCA)
 4. Serious – Da Lata (Seiji mix) (Palm Pictures)
 5. The Things – Marbel Rochel (Compost Records)
 6. Summertime Cowboy – Husky Rescue (Mocky remix) (Catskills)
 7. Protection – Ben Mono (Sirius Mo remix) (Compost Records)
 8. Funk on You – DJ T (Putsch 79 „tapemix”) (Physical)
 9. Rote 66 – Depeche Mode (The Beatmasters remix) (Mute)
 10. Purple Haze – Johnny Jones and the King Casuals (Brunswick)
 11. Tunnel Music – Zongamin (XL Recordings)
 12. The Beat – Munk Mona Lazette (Gomma)
 13. Tomorrow – Mika (Klein Records)
 14. Think Twice – Ralph Myerz and the Jack Herren Band (Attaboy ’s main mix) (Emperor Norton)
 15. Panique au Salon – Georges Deligny (Stereofiction)
 16. Ladyshave – Gus Gus (4AD)
 17. Nobody – Hodges, James, Smith & Crawford (Mpingo)
 18. Premiere Blessure – Serge Gainsbourg (Smoke Disque)
 19. Her Majesty – The Beatles (Apple Records)

napbacsi

Tetszett ez az írás?! Ha igen, kövess bennünket a Facebookon és az Instagramon!

„A tartós hullámnak ára van!” mottójú második támogatásgyűjtő kampányunkban most március 8. és április 5. között férfiak is írnak a magazinunkba, olyan felkért barátaink, ismerőseink, olyan matronálóink, akik ezzel a közreműködésükkel támogatják a dajer.hu közösségének céljait és a magazin fennmaradását!