Papíron ugyan tegnap ért véget az idei farsangi szezon, de ki tartja magát a papírhoz pandémia idején? Mi mindenesetre támogatni szeretnénk a NEM tökéletes anyákat és nagymamákat most azzal, hogy megmutatjuk, az utolsó pillanatos csemege is pont ugyanolyan finom tud lenni – és pont ugyanolyan gyorsan is fog elfogyni – mint a gondosan előre eltervezett. Miklusicsák Aliz farsangi gasztro ajánlata hangalámondással, konyhai csörömpöléssel.
Ebben a részben a hamisítatlan, újrahasznált alapanyagokból készült Salieri-golyók receptjét hallhatjátok, Rimszkij – Korszakov: Mozart és Salieri című operájának aláfestésével.
Hozzávalók:
100 gr marcipán massza
100 gr datolya massza
marék csokis mazsola
tábla keserű csoki
kiskanál vaj vagy kókusz olaj
marék színes dekor cukor
Ha tetszett, iratkozzatok fel a Youtube-, podcast– vagy Spotify– csatornánkra!
Röviden: természetes fekete, rejtőzködő magamutogató, bringán mélázva dudorászó, közösségszervező családanya.
Egyszer volt a hajamban dauer a 90-es évek közepén, amikor anyám egy új kemikália márkát rajtam próbált ki. Női ágon a családomban mindenki fodrász volt. Gyerekkoromban sokat ültem a búra mellett és szórakoztattam az alatta ülő néniket. Azóta tudom, hogy közöm lesz a dajer szóhoz, de más irányba haladtam. A színészképzés egyszerűbbnek tűnt akkor, és azt hittem ott nem lehet trombózist kapni. Színház, muzsika, közösségi terek/programok szervezése és két gyerek után, mégis utolért a transzgenerációs örökség. Úgy döntöttem, nem járok terápiára emiatt, inkább hasonhajú barátnőimmel létrehozunk egy nonfrizuratív szalont, ahol kibeszélhetjük régen cipelt sóvárgásainkat.