osho zen tarot 2

Tarot: mától belső tavasz, bőség és padlógáz!

Egy ilyen év, egy ilyen tél után kapaszkodik már az ember mindenbe, amibe csak lehet. Szerkesztőségünkben többen is vannak, akik olykor kártyát vetnek, bár őszintén szólva a legjobban annak örülnénk már, ha együtt lehetnénk és inkább egész éjjel verhetnénk a blattot, miután kibeszélgettük, kiölelgettük magunkat,  jókat ettünk-ittunk, jó zenéket hallgatva. Lennénk, mint panda  a tavaszban! Magyarázat az e havi Tarotban, Moscu Katalintól.

Ugye, eleged van a télből és a pocsék időjárásból? Nekem már nagyon. Nem volt nehéz telünk, de abban megegyezhetünk, hogy hosszúra nyúlt. Március elején sejtettem, hogy nem adja magát könnyen a tavasz, de hogy április közepére sem érkezik meg, az már túlzás. Sándor, József és Benedek az idén sztrájkoltak, eszükben sem volt zsákban meleget hordani. Azért örülök, hogy a tavaszi nátha idén elmaradt. Persze van Korona helyette meg maszk az arcon. Kegyetlenül unom hordani, de úgy érzem, már nincs sok hátra belőle. Megviselt ez a tél. Nekem nagyon hiányzott a januári utazás melegebb vidékekre, a hangulat- és étrendváltás, a természetes D vitaminnal való töltekezés. Sok időt töltöttem ugyanazon a helyen, hasonló körülmények között, közben meg úgy éreztem, pattanásig feszülnek türelmem húrjai. Felkészültem, hogy alaposan megünneplem a napéjegyenlőséget, aztán gyorsan visszamásztam a dunyha alá. Tudomásul vettem, hogy még egy hónapig nincs mámoros ugrabugrálás, hanem kemény lelki elszámolás. Végül már annyira untam gubbasztani, hogy muszáj volt a kártyához nyúlnom.

Tíznapos finomhangolási időszak közepére húztam kártyát, mely megelőzi a nagy berobbanást, az igazi újrakezdést, az elhónapolt tavaszi napéjegyenlőséget. Magyarán: az idei tavasz április 19-én kezdődik, vele együtt pedig egy mozgalmas időszak. Csillagok szintjén a következő történik: a Nap, együttállásban a Vénusszal és a Merkúrral, elhagyta a Halak csillagait és beérkezett a Kosba, ahol az Uránusz várta őket. Vagyis találkoztak a nagyágyúk, ami vagy nagyon rosszat, vagy nagyon jót jelent – most épp jót, mert mindenki előre halad. Az április 13-23-a közötti tíz nap az összegzés és szintugrás napjai. Akinek ez nem sikerül, sebaj, még fut egy kört. Vénusz teszi lehetővé az érzelmi, az Uránusz pedig a gondolati feljebb lépést. A Merkúr az, aki mindent mozgásban tart, tehát miatta van/lesz a nagy nyüzsi. Ha kicsit figyelsz, április 17-e után még az igazi cél is bevillanhat. Fogadd nyitottan a friss dolgokat, ne zárkózz el az újítástól, mert ez a zseniális gondolatok megszületésének időszaka. Ráadásul minden csillag és bolygó most személyes érdekeid érvényesítésén dolgozik.

20210416 214344

Erre a fantasztikus új kezdetre húztam én a KIBONTAKOZÁS kártyát, de gyorsan megnéztem két másik pakliban is, mi az, ami közös az Osho-kártya üzenetével, ami amúgy a Napnál is világosabb: saját lényed tavasza ez, igazi spiri éned kibontakozásáé. A klasszikus tarot-ban ez az Érmék Ásza, a Spiritsong-ban a panda, az észak-amerikai bennszülöttek kártyáiban pedig a kobra.

Osho szerint ez a belső tavasz korlátlan lehetőségeket tartogat, gyakorlatilag bármerre indulhatsz, bárminek nekifoghatsz, mert minden tudás és adottság már birtokodban van. Szilárd alapokat raktál, most pedig kiveheted részed a sikerből és jószerencséből, hiszen mindez belső lényed gazdagságából fakad. Csak mondom, az érmék ásza az anyagi bőség kártyája is, tehát nem csak érzelmi meg ötletgazdagságról beszélek.

A panda hasonló jelentés hordozója: a bőség testet öltését és a szerencsét jelképezi. Sikeres kalandok elé nézel, ha nem sajnálod bevetni alkotóképességedet. Friss vér pezseg benned, fennkölt tettekre sarkall (bár a panda nem épp serénységéről híres, ezzel szemben a tiszta zen szellem megtestesítője). Ha eddig pocsék döntéseket hoztál, itt az idő változtatni és javítani a helyzeten!

A harmadik kártyán nem annyira a kobrán, mint a kristályon van a hangsúly (a kígyó többek között a bölcs döntések metaforája). A kristály átláthatóságról és tisztaságról/tisztánlátásról árulkodik: valós belső éned arcát tükrözi. Hangos farokcsörgetéssel szellemed tisztánlátására, bölcsességére, megérzéseid igazára és a szabadon szárnyalás képességére hívja fel figyelmedet. Mindez már ott van benned, csak a gombot kell benyomni.

Már nagyon itt volt az ideje egy padlógázas száguldásnak, lobogó hajjal való nyargalásnak, derűlátó tervek kovácsolásának, a télikabátból való kivetkőzésnek. Lehet, hogy optimista vagyok, de a kártyákon felbuzdulva, ma elpakoltam a téli cipőket. Jöjjön hát, aminek jönnie kell! Megértünk egy igazi, kibontakozó kezdetre.

Tetszett ez az írás?!
Ha igen kövessen bennünket a Facebookon és az Instagramon!

„A tartós hullámnak ára van!”,  alkalmi vagy akár havi, rendszeres támogatással is hozzájárulhatsz a magazin fennmaradásához! Köszönjük.