20210525 204222

Tarot: mint a lótuszlevélen végiggördülő vízcsepp

Mielőtt elolvassátok Moscu Katalin írását arról, hogy mit üzen a Tarot erről a napról és a következőkről, máris döntsetek úgy, hogy ma jó napotok lesz. Ha meg ezt addigra olvassátok, hogy már eltelt a java és netán mégsem volt annyira tökéletes, engedjétek el! Legyünk ma jól, legyünk ma boldog befektetői a tízmilliószoros hatást ígérő érzéseinknek és tanuljuk meg egy életre, hogy a tatu az nem csak karácsonyi  a Jóbarátokból,  s bár nincs szárnya, kicsi és zömök, a világ egyik legkönnyedebb állata.

Kedveseim, érdeklődöm az egészségetek felől. Ha ebben az időszakban nem tört el kezetek-lábatok-ujjatok-bordátok, akkor vagy máris tudatosan éltek, vagy pusztán óriási szerencsétek volt. Magunk mögött tudhatunk egy balesetekkel teletűzdelt hetet. Ha nem hisztek nekem, kérdezzétek meg ortopéd orvos barátaitokat, milyenek voltak az elmúlt napokban az ügyeletek!

Vegyetek mély levegőt, mert a következő periódus sem lesz könnyebb. Apró intermezzo benne a mai Szuperhold és tízmilliószoros nap. A mai tízmilliószoros nap megsokszorozza minden szándékunkat, kitűnő teremtő erő: érdemes jó dolgokkal a puttonyunkban felülni a hátára.  Azért szuperhold, mert kivételesen éppen teliholdkor kerül legközelebb a Földhöz. Ilyenkor nagyobbnak és fényesebbnek látjuk. S ha ez még mindig nem elég, még vörös is: Óceániából nézve teljes holdfogyatkozásnak örvend. Nemcsak vörös, hanem tüzes is, hiszen a Nyilas jegyében teljesedik ki, átellenben az Ikrekben álló Nappal. A tűz-jegyek szülöttei számára kitűnő alkalom radikális változtatásokra, nehéz terhek letevésére. A Kosnak érdemes végiggondolnia eddigi életútját, mindent elengednie, ami már nem működik, és bátran vetheti magát (szokásához híven fejjel előre) az ismeretlenbe – ez most kivételesen jó dolgokat hozhat. Az Ikrek pontot tehet bármilyen mérgező kapcsolat végére (annál is inkább, mert a június 10-i újholdas kezdet az övé), az Oroszlán pedig fojtogató ősrégi mintáktól szabadulhat meg. A levegő urainak sincs könnyebb dolguk: szerelmi vagy munkahelyi választások előtt állnak. A többiek anyagiakkal küszködnek, vagy apró bosszúságaik vannak, csak a Rák ússza meg szárazon (bár lehet, hogy ő ennek nem örül).  Értitek már, miért vártam annyira, hogy kártyát húzhassak erre a Teliholdra és az utána következő kezdetre?

20210525 204345

A Telihold kártya – minő meglepetés! – nem más, mint az ELENGEDÉS, az utána következő Újholdé pedig a TATU.

Az Elengedés víz-kártya, tehát az érzelmekre irányítja figyelmünket, a nyolcas pedig a végletekben megnyilvánuló ember jellemzője. A tűz-jegyek számára még inkább értelmet nyer, mi a dolguk. De mindenki más figyelmébe ajánlom a kártya képi mondanivalóját: mily bölcs az, ki úgy tudja letenni válláról a terhet, mellkasáról a súlyt, ahogy a levél ejti alá az utolsó eső- vagy harmatcseppet a tó vizébe. Megtartja az életet jelentő vízcseppet, amíg az táplálja, amikor pedig terhessé válik számára, elengedi, hogy ismét kiegyenesedhessen, a vízcsepp pedig oda térjen vissza, ahol a helye. Valahogy így lenne jó nekünk is megszabadulnunk a sallangtól és a salaktól. Állni pőrén a májusi esőben, míg tisztára nem mos bennünket. Osho azt mondja, ne akard leigázni a természetet, de a magad természetét sem. Változz vízcseppé, s bárhová esnél, hagyd, hogy a lótuszlevél a megfelelő mederbe tereljen. Amikor lemondasz irányítási kényszeredről, életed akkor kezd kiteljesedni. „Bármitől kell is elszakadnod – egy állástól, egy kapcsolattól, egy hőn szeretett otthontól vagy bármi egyébtől, ami eddig segített önazonosságod meghatározásában –, most itt az ideje, hogy elengedd; szomorkodnod lehet miatta, de ne akarj belékapaszkodni. Tágabb horizont nyílt előtted, új dimenziók várnak felfedezésre.”

Az új dimenziók kapuját pedig a szőröstatu (armadilló) nyitja meg, aki a stratégia-építés és alkalmazkodás nagymestere. Levegő-lény, tehát élteti a tűz szülötteit, és felszabadítja a levegő urait. Az ötös a sorsfeladatok száma: kis befelé fordulással megértheted, mit tartogat a sors számodra, mi az igazi életfeladatod, mire van szükséged valós személyiséged kibontakoztatásához. Számomra ez a kis armadilló olyan, mint egy jó stratégiával bevetett gránát: ahol felrobban, ott a régi szétporlad, és végre helye lesz az újnak. Igaz, kő-kövön nem marad, de én például szeretek nagy káoszból újrateremteni. Továbbá ne feledjétek, a tatu mindig túléli a bevetést! Ha veszélyben van, összegömbölyödik, páncélja pedig megvédi a bajtól. Kitolja komfortzónájának határait, miközben sikeresen védi saját belső világát. Kitűnő fegyverei vannak az érzelmi bántás ellen.

Amikor állatszimbólumokkal dolgozom, próbálom a figyelmet az állat tulajdonságaira, túlélő-stratégiájára terelni, mert abban van a kulcs, és nem föltétlenül a megjelenésében. Nézzétek meg a kártyát: a zömök tatu végtelen könnyedséggel lépked egy tövislajtorján, ami a fényben lebeg. Nem érdekli, hogy nincs szárnya, vagy hogy aprók a lábai. Neki a levegőben, a fényben is meg kell élnie, hiszen ebben rejlik az ereje. Minden lehetőséget számba vesz, de nem adja fel természetét.

Viseld büszkén szellemi páncélodat, ne szégyelld apró lépteidet, hisz ez időt ad a különleges körülményekhez való alkalmazkodásra, a körülmények pedig soha nem voltak ennél különlegesebbek. Vértezd fel magad a konfliktusokra, a szembenézésre, válaszd meg okosan küzdőtereidet, és bízz abban a belső erőben, mely bármilyen csatát megnyerhet számodra. Ha kell, akár úgy, hogy kiegyezel abban, hogy nem értesz egyet másokkal, de ehhez is jogod van. A kihívás épp ebben rejlik: megtartani önazonosságod úgy, hogy közben minden küzdelemben észreveszed az új lehetőségeket, melyeket saját hasznodra fordítasz.

Nos, légy a lótuszlevélen végiggördülő vízcsepp, mely tatuként csobban a vízben, és bízz abban, hogy van erőd és stratégiád a partra evickéléshez.

Tetszett ez az írás?!Ha igen, kövess bennünket a Facebookon és az Instagramon!

“A tartós hullámnak ára van!”,  alkalmi vagy akár havi, rendszeres támogatással is hozzájárulhatsz a magazin fennmaradásához! Köszönjük.