IMG 4601

Vineteszertartás, avagy az igazi padlizsánkrém

Itt van az ősz, itt van a vinete újra…Ezt a videót már láthattátok ugyan, de még szép, hogy ebben az évben sem hagytuk ki a vinete lesütését és télire elrakását. A tavalyihoz képest emeltük a tétet, most már 40 kiló vinetét rendeltünk, amit múlt vasárnap, a bevált csapat annak rendje és módja szerint fel is dolgozott, lásd a hatásos képeket is – ajánlja nekünk Miklusicsák Aliz alkalmi  gasztrovloggerünk, aki nem csak sütött, de meglepetésbejelentést is tesz.

 

   

 

Mielőtt megnézitek a tavalyi videót, amiben lépésről lépésre követhetitek a szertartást, elmondom nektek, hogy arra jutottunk barátainkkal, hogy mivel ebben az évben már igazán olajozottan tudtunk együttműködni, jövő szeptemberben tartunk egy vinetesütő minifesztivált, ahol segítségünkkel bárki elkészítheti majd a maga vinetéjét! Csak azért írom le a tervünket, hogy nyoma legyen ígéretünknek és lehessen rajtunk követelni.

   padl5

 

Addig is a hozzávalók:

fa vágódeszka

fa nyeles aprító

egy nagy tál víz (ebben hűtöd le a tűzről leemelt vinetét)

egy tasak uzsonnatasak

boronatárcsa, grillsütő

és sok, sok vinete

Kikavaráshoz:

egy tojás

olaj

bors

citrom

botmixer

 

 

Tetszett ez a videó?! Ha igen, iratkozz fel youtube csatornánkra és kövess bennünket  Facebookon és az Instagramon!