meghivo kep

Boldog Kft. – Gyertek Bihari Ágnes fotókiállítására!

Jó ideje újságíró, fotós, videós. (Szinte) minden munkadarabjára alkotásként tekint, főleg azért, mert dolgozni sosem szeretett – ahogy írja magáról a Dajer szerzői bemutatkozójában, Outfit című streetfashion fotósorozatai alatt. Majd azzal folytatja, hogy szereti „a piacokat, a tengert, a zöldet (úgyis mint táj), a mélységet, a magasságot, a váratlan szépséget, a jó érintést, a humort, a szabadságot. Nem könnyű… Igyekszem kreatív kihívásként tekinteni az életre.” Alkotói kihívásból jutott neki az elmúlt hetekre is, ugyanis december 14-én, kedden 18 órakor kiállítása nyílik Budapesten, az  Artphoto Galériában. És elhiszitek, hogy egyelőre mi is csak annyit tudunk, hogy Boldog Kft. a tárlat címe, és hogy dajeros képek is felkerülnek a falakra? Naná, hogy ott leszünk!

Bihari Ágnes 51 évesen úgy döntött, hogy gyökeresen megváltoztatja az életét. 1990-ben megszerzett művészettörténészi diplomáját kiegészítve egy mesterképzéssel nem egyszerűen pályát, hanem lakhelyet is váltott, Mexikóvárosba költözött. Az addig leginkább rádiósként és kulturális újságíróként működő, ismeretlen világokra, tanulásra és életre éhes Ágnes fotóssá képezte tovább magát, 2013-tól a San Carlos Akadémia (UNAM) vizuális művészet–fotográfia szakára járt. Képei azóta szerepelnek csoportos tárlatokon, és számos egyéni kiállítása is volt már Magyarországon, Mexikóban és Kubában is. Tavaly nyáron a Dajer adománygyűjtő nagyköveteként a Facebook-falán egy gyorsfényképtárlatot frissített napról napra, fotói a középkorú nők ezerféle arcát mutatták meg. Közeli képeket, aprónak tűnő, de beszédes részleteket tett elénk – vörös és napsárga körmöket, kutyát, táskát, ékszereket, az örök párducmintát, hamvadó és égő cigarettavégeket –, s mellettük női arcokat: mosolygósat, fáradtat, dühöset és mindig valódit. Ezért is örültünk neki nagyon, amikor boldogan igent mondott a meghívásunkra, hogy legyen a szerzőtársunk a negyven feletti nők magazinjában. Azóta már összeszoktunk, és azt is tudjuk róla, hogy a karantén alatt szeretett éjjel bringázni a városban, hogy imád a teraszán üldögélni a lomizott tárgyai és bútorai között, hogy minden véglegesként elküldött cikken és fotósorozaton még legalább háromszor változtat, hogy a Száraz November alatt megevett egy üveg akácmézet, és hogy isteni a csicseriborsókrémje, meg a humora. Szeretjük Ágit (utálja, ha így írják a nevét, csak nekünk lehet és nekünk is csak ilyenkor) és büszkék vagyunk rá, hogy a csapatunkban van!

A Dajer Outfit streetfashion sorozata gazdájaként eddig több mint tucatszor indult el utcai vadászatra a mobiltelefonjával, legtöbbször középkorú nőket leszólítva és kérve őket, legyenek alkalmi modelljei. Voltak köztük nők ezüst hajjal, szatyorral, pinkbe bújva, köztereken sportolva, de készült különkiadás férfiakkal is!

boritó

És aki igazán kíváncsi Ágnes fotóművészetére és korszakaira, és látni szeretné azt az egyediséget, amit mi is szeretünk a képein, annak azt ajánljuk, kalandozzon kicsit a honlapján és Instagram-oldalán, illetve ami most a legfontosabb: jöjjön el a december 14-én 18 órakor nyíló kiállítására! 

A kiállítás Facebook-eseménye itt található.

A tárlat 2022. január 13-ig látható.

 

boldog kft