boritokep

Outfit XII. – fotósorozat, pink edition

„Szeszélyeskedni akarok” – hallottuk a Mit ér, ha? zenés női varieté egyik darabbéli hősétől, még a tavaszi próbák során. Hogy kinek mi a szeszély, amikor középkorúvá válik, addigi megszokott életéhez képest, az pont annyira más és más lehet, mint ahány árnyalata van a pinknek. Bihari Ágnes street fashion sorozatának alanyai most is szépek és vagányak, feltűnőek és finoman bátrak,  a különbség csak annyi, hogy ezúttal elrejtettünk két színésznőt is az utcán megállított modellek között, a fent említett előadás szereplői közül.

Ursula (77), Zsuzsanna (59), Yvette (52), Edina (72), Kriszta (43), Heni (45), Eszter Ágnes (55), Erika (43), Margit (67) – persze nem ebben a sorrendben, pont azért, hogy lehessen találgatni, ki-kicsoda.

1 kriszta 43 scaled

 

2 Edina 72 scaled

 

3 erika 43 scaled

 

4 Margit 67 scaled

 

5 heni 45 scaled

 

6 zsuzsanna 59 scaled

 

7 eszteragnes 55 scaled

 

8 yvette 52 scaled

 

9 ursula 77 scaled

 

Pink, élénk világos/gyengebíbor, pirosas, rózsálló, rózsaszín, mályvaszínű, vattacukor-rózsaszín, barbie-rózsaszín, ciklámen –  ezen a színskálán mozogtak az outfitjei a nyár utolsó napjaiban megállított és pózolásra felkért (kvázi) random fotóalanyaimnak.

És hogy miért ez a szín? Röviden: nem is tudom.

Hosszabban: talán tudat alatt is mozog a tudás, hogy a fenti színskála tradícionálisan a nőiességhez kötődik (gyorsan hozzáteszem, milyen jó, hogy ez a tradíció  is változik –  vaporizálódik, demokratizálódik, kibővül, átalakul , és igen: bárki hordhat és hordjon is bármilyen formát, színt, sőt.)

Főleg az erősebb, kihívóbb árnyalatokat kerestem, illetve nem is kerestem, csak hagytam, hogy a pink erős hívására válaszoljon a szemem. Nekem ehhez a színhez valahogy az önmutogatásig érő önfelvállalás, az életöröm, a mozgásban levő energia érzete kapcsolódik.

Ismert tény, hogy az egyes színek kiváltotta érzeteket és érzelmi válaszokat meghatározza az adott kultúra és a befogató személyes élményanyaga is. A mi kultúrkörünkben legtöbbször az öröm, boldogság, eufória, kreativitás, gyerekkor, frissesség hívószavak jönnek elő, ha a pink által kiváltott érzelmek után kutatunk. 

Nagy öröm a színek létezése, és a lehetőség a velük való játékra. Itt az ősz az egyre élesedő fényekkel,  kiteljesedő színekkel és hűsebb fuvallatokkal. Elő azzal a pink boával!

A képek a szerző tulajdonát képezik, melyek a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján jogvédelem alatt állnak.

Tetszett ez az írás?! 

Ha igen, kövess bennünket a Facebookon és az Instagramon!

A sorozat korábbi darabjai a dajer.hu-n:

Outfit XI. – fotósorozat, nyári ruha edition

Outfit X. – fotósorozat, bike edition

Outfit IX. – fotósorozat, sportos edition
Outfit VIII. – fotósorozat, ezüst edition
Outfit VII. – különkiadás, férfiakkal!
Outfit VI. – fotósorozat
Outfit V. – fotósorozat
Outfit IV. – fotósorozat
Outfit III. – fotósorozat
Outfit II. – fotósorozat
Outfit – fotósorozat
You rock, girl! Bihari Ágnes gyorsfénykép-tárlata

 

A Mit ér, ha? zenés női varieté a mulandóságról  premierje és előadása 2021. szeptember 17-én és 18-án lesz  a Jurányiban, amelyre a jegyek elkeltek, de az októberire még kaphatók!

 A produkció Facebook oldala itt érhető el, az előadás igazi női munka lesz. Szereplők: Álmosd Phaedra, Feuer Yvette, Manyasz Erika, Romankovics Edit, Szalontay Tünde. Rendező: Romankovics Edit. A színészek improvizációja alapján írta: Romankovics Edit és Zsigó Anna. Dramaturg:Zsigó Anna. Zeneszerző: Fűri Anna. Dalszövegek: Kiss Judit Ágnes. Koreográfus: Hód Adrienn. Látványterv: Horváth Jenny – Komesz Borbála.

A dajer.hu  a produkció médiatámogatója.

miterha plakat