borito00

Tessék vigyázni, az ajtók záródnak! – Outfit fotók

Mivel már az induláskor azt mondtuk magunkról, hogy a dajer.hu elsősorban azoknak a 40-50 feletti nőknek készül, akik már sokat megéltek, érettek, de szépségük, tudásuk és erejük  sokszor láthatatlan, örültünk, hogy Bihari Ágnes fotós, újságíró indított nálunk street fashion fotósorozatot, Outfit címmel. Alanyai nincsenek TV reklámokban, óriásplakátokon vagy a Vogue-ban, de itt vannak a Dajeren! Ági az utcákon fényképezett nőket például pinkben, nyári ruhában, szatyorral, bringán, mozgásban,ezüst hajjal, és csak úgy általában, hétköznapi titokzatosságukat, vagányságukat, finomságukat megörökítve… De még  férfi különkiadás is volt! Most a dajer.hu átmeneti bezárásának hírére és a búcsút bejelentő négynapos ünnepi nyitvatartásra egy igazán személyes elköszönéssel készült.

Vasárnap van, a város egyik fele tüntet a Duna túloldalán, a másik fele vacsorához készül vagy pihen. Tesz-vesz, matat, vagy csak néz maga elé.

Üresek az utcák, lóg az eső lába, gyorsan sötétedik.

Egy dajeros társammal találkozom, hogy váltsunk pár szót, és ha már itt mászkálunk a kiüresedett utcákon, búcsúképpen jelezzük pár fotóval azt, hogy részleges zárást tartunk a Dajernál is. A bérházak zárt kapui előtt ő lesz a fotóalany, én meg ráfogom az öreg mobilom és kattintgatok. Kapukon be, kapukon ki, egy kis póz és játék, rögtön feléledünk, néha ilyen kevés is elég, hogy az embernek jobb kedve legyen.

kettoskep scaled

 

Ideje van a zárásnak és ideje van a nyitásnak.

Bár végig önkéntes és demokratikus módon működött közre mindenki ennek a kis online térnek a kvázi szerkesztőségében, én inkább az alapcsapat tagjaira hagynám, hogy elmondják az olvasóknak a mostantól érvényes új menetrendet. Azt, hogy miért és hogyan zárunk, és ha igen, akkor miért nem (egészen).

Esteledik, zörögnek a rolók, kigyulladnak a fények a kapualjakban, ha valaki közelebb lép, nemsokára hazamennek a demonstrálók, mi meg várjuk a buszt.

harmaskep feherlevagva scaled

 

Kedves Dajer-olvasó, szerintem találkozunk még, ahogy újra lesz módunk rá.

Mert kinek ne lenne kedve egy kis játékhoz?!

Az Outfit korábbi sorozatai itt láthatóak.

A képek a szerző tulajdonát képezik, melyek a szerzői jogról szóló 1999. évi LXXVI. törvény alapján jogvédelem alatt állnak.

Tetszett ez az írás?! 

Ha igen, kövess bennünket a Facebookon és az Instagramon!